Skip to main content

COMUNICAT. Matt Damon şi Ben Affleck se reunesc în primul trailer al fimului „The Last Duel”

 
Foto: The Tech Tack
Foto: The Tech Tack

COMUNICAT. Studiourile 20th Century anunţă lansarea trailerului pentru unul din cele mai aşteptate filme, “The Last Duel”, o dramă istorică regizată de vizionarul Ridley Scott, câştigător a patru premii Oscar, avându-i cap de afiş pe Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer şi Ben Affleck.

Publicitate

Bazat pe un scenariu semnat de Nicole Holofcener, Ben Affleck şi Matt Damon, filmul, inspirat din fapte reale, este o poveste captivantă despre trădare şi răzbunare, a cărei acţiune are loc în Franţa secolului al XIV-lea.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

“The Last Duel” este distribuit de Forum Film România şi are are premiera în cinematografe în data de 15 octombrie, 2021.

Noua producţie istorică cu şanse să fie nominalizată la  Premiile Oscar este  o dramă captivantă a cărei acţiune e plasată în mijlocul Războiului de 100 de ani, îşi propune să exploreze ubicuitatea puterii masculine alături de fragilitatea justiţiei şi puterea nebănuită a unei femei curajoase care se pune în slujba adevărului, mai presus de orice.

Bazat pe evenimente reale, filmul analizează ipotezele cunoscute despre ultimul duel consimţit din Franţa între Jean de Carrouges şi Jacques Le Gris, doi prieteni care devin aprigi rivali.

Carrouges e un cavaler respectat, reputat pentru curajul şi priceperea pe câmpul de luptă. Le Gris este un nobil normand, faimos pentru inteligenţa şi elocvenţa sa. Soţia lui Carrouges, Marguerite, acuză că a fost agresată de Le Gris, acuzaţie pe acesta o neagă; ea insistă să facă publice detalii despre presupusa agresiune, ceea ce este un văzut ca un act extrem de curaj şi, totodată, de sfidare, care îi pune viaţa în pericol. Aşa se ajunge la duel, o soluţie crudă care le pune tuturor viaţa în mâinile Domnului.

În rolul lui Jean de Carrouges îl regăsim pe Matt Damon, iar Jacques Le Gris este Adam Driver. Jodie Comer joacă rolul lui Marguerite de Carrouge, iar Ben Affleck este contele Pierre d’Alençon.

Filmul “The Last Duel” este bazat pe cartea cu acelaşi nume, semnată de Eric Jager, care descrie în detalii tulburătoare viaţa în Evul Mediu. În vremea când eticheta, aspiraţiile sociale şi dreptatea erau conduse de coduri cavalereşti nescrise, consecinţele sfidării regulilor şi instituţiilor vremii – biserica, nobilimea, prinţul etc. – erau fatale. Iar pentru o femeie să se răzvrătească, mai ales că nu avea niciun sprijin în afara soţului ei, riscurile erau şi mai mari.

“Mi-a plăcut la nebunie să lucrez cu Matt, iar faptul că am putut lucra şi cu el şi cu Ben, atât ca actori, cât şi ca scenarişti, a fost un bonus, mai ales alături de Nicole Holofcener. Ştiam că rezultatul va fi grozav”, spune regizorul filmului Ridley Scott. “Am fost fan al serialului Obsesia Evei şi am aşteptat cu nerăbdare ocazia de a avea un rol potrivit pentru Jodie Comer. Felul în care o interpretează pe Marguerite o va consacra drept una dintre cele mai bune actriţe ale generaţiei sale”, mai spune regizorul.

“Acest film este un demers de a respune povestea unei femei curajoase de care mulţi oameni nu ştiu. Am admirat curajul ei, îndrăzneala şi hotărârea absolută şi am simţit că este o poveste care trebuie popularizată, o dramă epică ce va captiva publicul şi îl va emoţiona la fel cum s-a întâmplat cu noi.

Pe măsură ce am explorat istoria, am descoperit atâtea aspecte fascinante ale patriarhiei formale, codificate, specifice secolui al XIV-lea în Europea Occidentală şi care, uimitor, încă sunt prezente în societatea contemporană, unele chiar neschimbate”, subliniază Nicole Nicole Holofcener, Ben Affleck şi Matt Damon.

“Am ales să spunem povestea din perspectiva mai multor personaje pentru a putea examina mai profund ideea că, deşi mai mulţi oameni trec prin aceleaşi experienţe şi fiecare le percepe diferit, adevărul e doar unul”, mai spun cei trei autori ai scenariului.

VIDEO. Trailer-ul filmului „The Last Duel”

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus