Skip to main content

COMUNICAT. Cum să treci cu bine peste iarnă fără cheltuieli mari? 4 sisteme şi dispozitive de încălzire utile

 
Foto: unsplash
Foto: unsplash

COMUNICAT. Odată cu venirea iernii apar, cel puţin pentru majoritatea dintre noi, două probleme strânse legate între ele: venirea frigului şi creşterea valorii facturilor. De preferat va fi să nu faci frigul această iarnă, dar în acelaşi timp nici să te prindă primăvara cu buzunarele goale.

Publicitate

Astfel, vrem să-ţi sugerăm câteva variante de dispozitive care să te încălzească pe bani puţini. Pentru cei prevăzători, recomandăm sistemele interioare de încălzire de la Daikin cele care te vor ajuta să te încălzeşti acum, dar şi să te răcoreşti la vară!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Termoşemineul

Pentru persoanele care-şi doresc să încălzească întreaga casă, dar şi apa de consum, un termoşemineu poate îndeplini toate aceste nevoi, dar în acelaşi timp poate şi să ofere un aspect special locuinţei. Avantajul cel mai important al acestui sistem este tirajul forţat, argument care face termoşemineul potrivit pentru orice ambient, coşurile de fum cu dimensiuni reduse şi diversele posibilităţi de evacuare ale fumului fiind ideale pentru orice tip de spaţiu.

Termonşemineul pe lemne, cel care acţionează atât ca o centrală termică, dar şi ca un şemineu, asigură încălzire de calitate la un preţ convenabil. Acestea pot fi racordate în paralel şi cu alte sisteme de încălzire, de exemplu centralele pe lemne, pe gaz sau chiar panourile solare. Lemnul de esenţă tare, cu o umiditate de maximum 20% este recomandat drept combustibil, dar şi cărbunii sau brichetele din rumeguş.

Încălzire prin pardoseală

Deşi la prima vedere încălzirea prin pardoseală pare o alegere costisitoare, pe termen lung costurile vor deveni mai mult decât rezonabile, încă din momentul în care recurgi la această soluţie. Avantajul major al acestei variante este dat de faptul că este perfect reglabilă şi controlabilă, astfel vei putea decide în absolut fiecare moment câtă încălzire consumi, deci şi cât vei avea de plătit.

Nu în ultimul rând, încălzirea prin pardoseală reprezintă o modalitate de a economisi prin sine însăşi, graţie faptului că această metodă minimizează pierderile de căldură. Şi da, încălzirea prin pardoseală este sănătoasă pentru întreaga familie.

Termostat inteligent

Dacă tot vorbeam despre reglarea şi controlul temperaturii, nu puteam să nu menţionăm şi termostatul inteligent, cel mai important dispozitiv cu ajutorul căruia poţi dobândi o oarecare flexibilitate în ceea ce priveşte costurile cu încălzirea. De exemplu, pe perioadele în care membrii familiei sunt plecaţi, ai putea seta termostatul la o temperatură mai mică decât cea cu care eşti obişnuit. Astfel, diferenţa resimţită la întoarcerea acasă va fi de doar câteva grade, iar facturile vor arăta o economie de aproximativ 5-10%.

Dacă eşti dispus să investeşti într-un model de top, ai putea chiar să găseşti şi termostate pe care le poţi controla prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone.

Aeroterme electrice

O altă soluţie de încălzire versatilă dar şi eficientă este reprezentată de aerotermele electrice, dispozitive ce se alimentează direct de la sistemul de energie electrică. Avantajul principal este mobilitatea lor, acestea putând fi mutate cu uşurinţă dintr-o cameră în alta.

Nu trebuie însă să-ţi faci griji prea mari în ceea ce priveşte factura la curent, şi aceste sisteme fiind prevăzute cu termostate cu mai multe trepte de putere sau programator.

Alege varianta potrivită pentru locuinţa ta şi bucură-te de o iarnă lipsită de griji!

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus