Skip to main content

COMUNICAT. Îngrijirea tenului sensibil: 4 tipuri de produse recomandate de medicii dermatologi

 
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

COMUNICAT. Tenul sensibil necesită adoptarea unei rutine de îngrijire deosebite. Multe dintre produsele care funcţionează pentru alte tipuri de piele pot irita tenul sensibil, de aceea este important să ştim care sunt cele mai potrivite şi sigure cosmetice.

Publicitate

Care sunt produsele pe care medicii dermatologi le recomandă pentru îngrijirea pielii care se irită uşor sub acţiunea factorilor externi? Iată răspunsul în articolul de astăzi!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Produsele dermatocosmetice, indicate pentru pielea sensibilă

Dermatocosmeticele sunt tot mai populare şi mai utilizate atât de către femei, cât şi de către bărbaţi. Motivul? Rolul acestora nu este doar de a ne înfrumuseţa chipul, ci şi de a trata diverse probleme ale pielii. Cu alte cuvinte, dermatocosmeticele au în plus faţă de produsele clasice de îngrijire şi efecte curative. Aşadar, nu este de mirare că acestea sunt recomandate inclusiv persoanelor cu pielea sensibilă.

Printre alte avantaje pe care le au produsele de îngrijire a tenului din acest segment se numără şi faptul că sunt noncomedogenice, adică nu blochează porii şi, prin urmare, previn apariţia punctelor negre. În plus, spun specialiştii, ele sunt superioare din punct de vedere al calităţii ingredientelor, ceea ce face ca dermatocosmeticele să fie recomandate şi de către medicii de specialitate. Un produs dermatocosmetic foarte apreciat este gelul de curăţare de la Vichy.

Optează pentru produse cu o listă cât mai scurtă de ingrediente

La fel ca în cazul produselor alimentare şi în segmentul cosmeticelor este important să alegem creme, serumuri şi geluri de curăţare care conţin un număr redus de ingrediente. Acest lucru este un prim indicator al faptului că acestea sunt mai sigure pentru sănătate, prin prisma faptului că este puţin probabil să aibă în componenţa lor substanţe nocive.

Medicii dermatologi susţin folosirea produselor cât mai simple în general, cu atât mai mult persoanelor care au o piele sensibilă.

Foloseşte produse cosmetice de natură organică

Trendul bio a acaparat şi piaţa cosmeticelor, iar acest lucru nu face decât să ne bucure, în special datorită faptului că specialiştii în frumuseţe oferă o bilă albă produselor de îngrijire de origine organică.

Poţi achiziţiona astfel de produse de pe site-urile specializate, dar şi din supermarket-uri sau farmacii, iar ca regulă generală te poţi orienta către cele ingrediente precum: aloe vera (foarte apreciată pentru proprietăţile sale hidratante), apa de trandafiri (care are efect calmant), precum şi uleiul de măsline şi vitamine E (care favorizează refacerea pielii sensibile).

Produsele cu SPF, indicate pentru utilizarea zilnică

Problemele specifice ale tenului sensibil se pot agrava sub influenţa razelor ultraviolete. Drept urmare, este esenţial să folosim produse cu factor de protecţie destinate tenului, indicate pentru utilizarea zilnică. Medicii dermatologi pun accentul pe rolul extrem de important al acestor produse pe care mulţi dintre noi le utilizează, în mod eronat, doar în timpul sezonului estival.

Tenul sensibil merită o atenţie specială, astfel că produsele alese pentru desfăşurarea ritualului de îngrijire trebuie să se potrivească nevoilor acestui tip de piele.
 

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus