Skip to main content

COMUNICAT. Excursii de weekend: 7 destinaţii frumoase pe lângă Bucureşti

 
Foto: unsplash
Foto: unsplash

COMUNICAT. Timpul petrecut în trafic te poate descuraja uneori să pleci în excursii, mai ales pe distanţe lungi, însă, există şi destinaţii spectaculoase în apropiere de Bucureşti, unde poţi ajunge rapid, în orice weekend, pentru a te bucura de câteva clipe de linişte şi relaxare.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ferma Cocoşul Roşu

Dacă vrei să te bucuri de o zi în aer liber, departe de agitaţia din Bucureşti, poţi face o excursie la Ferma Cocoşul Roşu, care se află pe A1. Acolo vei putea degusta bucate tradiţionale româneşti, preparate cu ingrediente proaspete, chiar de la fermă. Te vei putea plimba cu căruţa până la o casă bătrânească, iar dacă vii alături de cei mici, aceştia se vor distra cu siguranţă la locurile de joacă, special amenajate.

Palatul Ştirbey din Buftea

Palatul Ştirbey este destinaţia perfectă pentru un weekend romantic, alături de jumătatea ta. Pe lângă palat, Domeniul Ştirbey cuprinde şi un parc superb, cu o suprafaţă de 24 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un lac interior şi o deschidere către lacul Buftea.

Parcul de la Comana

Din Bucureşti până la Comana sunt doar 38 de km, aşa că aceasta destinaţie ar putea fi cea mai bună alegere pentru o excursie rapidă. Transformat în parc naţional în 2004, Comana adăposteşte peste 140 de specii de păsări, trei specii de peşti, 31 de specii de mamifere, dar şi o mulţime de specii de plante şi stejari seculari. Această oază de natură este locul ideal în care te poţi relaxa în weekend, departe de haosul oraşului.

De asemenea, în pădurea de la Comana sunt amenajate o serie de trasee turistice scurte şi de dificultate uşoară, pe care le poţi urma. Tot lângă Parcul de la Comana se află şi Moara de Hârtie, din Satul Meşteşugarilor.

Pădurea Băneasa

Dacă vrei să te bucuri de câteva ore de aer proaspăt, poţi alege să faci o plimbare prin pădurea Băneasa, care se află foarte aproape de Bucureşti. Iar dacă vrei să te relaxezi, poţi alege să iei masa la un restaurant din zonă, sau poţi veni pregătit de acasă cu un coş de picnic şi o pătură.

Domeniul Manasia

Tot în apropiere de Bucureşti se află şi Domeniul Manasia, care include conacul Hagianoff, un parc superb de două hectare şi o cramă cu vinuri vechi. Cu o istorie care datează încă din secolul al XVII-lea, Domeniul Manasia aşteaptă să fie redescoperit de turişti, la doar 50 de km de Bucureşti. În plus, cei care aleg această destinaţie, pot încerca diverse preparate din bucătăria avangardistă. Bucătării de la conac pregătesc în fiecare weekend câte un meniu rafinat, încărcat cu delicii gourmet, realizate cu ingrediente de sezon.

Conacul Goleşti

În apropiere de Piteşti se află Conacul Goleşti, cunoscut şi sub numele de  Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti. Întregul domeniu se întinde pe o suprafaţă de 14 hectare, aşa că ar fi ideal să îţi rezervi câteva ore, pentru a putea vizita toate cele şapte atracţii din zonă. Conacul Goleşti a fost construit în anul 1640 de Stroe Leurdeanu şi este considerată drept singura construcţie laică medievală fortificată din ţară.

Cernica

Dacă îţi place adrenalina şi vrei să ai parte de senzaţii tari, atunci destinaţia ideală pentru tine ar fi Cernica, unde se află un parc de aventură spectaculos. Acolo te poţi căţăra prin copaci, poţi încerca tiroliana, iar în pădurea Cernica vei găsi multe trasee potrivite pentru o tură cu bicicleta. De asemenea, în pădure vei găsi multe locuri liniştite, unde poţi să faci un picnic alături de cei dragi. Iar tot în zonă, poţi vizita şi Mănăstirea Cernica.

Aşadar, oricare dintre aceste destinaţii poate fi o alegere bună pentru o excursie de weekend, în apropiere de Bucureşti. Dacă eşti o fire sportivă, poţi alege parcurile de aventură de la Comana sau Cernica, iar vrei să te bucuri de o plimbare relaxantă şi de un prânz rafinat, înlocuieşte adidaşii cu o pereche de sandale de damă elegante sau cu o pereche de mocasini, şi alege o vizită la Domeniul Manasia sau la Palatul Ştirbey.
 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus