Skip to main content

COMUNICAT. 6 cele mai bune ceaiuri medicinale şi utilizările lor

 
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

COMUNICAT. Plantele medicinale sunt utilizate de secole şi au ajutat generaţii întregi să-şi îmbunătăţească sistemul imunitar, să vindece anumite afecţiuni sau să se recupereze după boală.

Publicitate

Printre cele mai simple metode de obţinere a beneficiilor acestor plante se numără infuziile unor produse naturale Fares. Iată care sunt cele mai bune infuzii de plante medicinale şi utilizările lor.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul este renumit pentru că este un bun calmant, ameliorează durerile, scade nivelul ridicat de lipide şi de zahăr din sânge. Datorită ultimelor două beneficii, este numit insulină naturală şi poate constitui o soluţie complementară la tratamentul diabeticilor. Efectul calmant este dorit şi obţinut mai ales de persoanele care au probleme cu odihna de noapte.

Din acest motiv, o cană cu infuzie din muşeţel înainte de culcare poate reprezenta cheia unui somn odihnitor. Alte studii au dovedit efectele antibacteriene, antiinflamatoare şi protectoare ale ficatului ale infuziei de muşeţel. Între beneficiile importante pentru sănătate se numără şi efectul de calmare a durerilor premenstruale.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este „medicamentul” perfect şi natural pentru ameliorarea disconfortului tractului digestiv. Are, de asemenea, proprietăţi antioxidante, anticancerigene, antibacteriene şi antivirale. Consumul de ceai de mentă îmbunătăţeşte simptomele provocate de intestinul iritabil.

Din acest motiv, atunci când te confrunţi cu disconfort digestiv în stare incipientă, ceaiul de mentă este un remediu natural excelent ce trebuie încercat înainte de medicaţie. În ultima perioadă, menta se numără printre aromele preferate din uleiurile esenţiale datorită ameliorării senzaţiilor de greaţă, a crampelor, spasmelor şi durerilor stomacale.

Infuzia de Echinacea

Ceaiul de echinacea ajută la prevenirea sau scurtarea duratei unei răceli obişnuite. Rudbeckia sau Echinacea purpurea are proprietăţi de întărire a sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva virusurilor sau infecţiilor.

Ceaiul de echinacea ajută la calmarea durerilor în gât şi la curăţarea nasului înfundat. Cu toate acestea, este important ca un medic să se pronunţe cu privire la severitatea răcelii. Indiferent de tratament, ceaiul de echinacea ajută la hidratare, revigorare şi calmarea unor simptome.

Ceaiul de salvie

Mai multe studii au arătat că salvia îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi memoria. De asemenea, are beneficii în tratarea colonului şi a inimii. Datorită efectelor benefice pentru sănătatea creierului, ceaiul din salvie este preferat pentru alimentaţia copiilor aflaţi în creştere, pentru elevii şi studenţii aflaţi în examene.

Unele clinici de nivel internaţional folosesc salvia în centrele cu pacienţi bolnavi de Alzheimer, atât ca infuzie, cât şi ca ulei esenţial. De aceste beneficii se pot bucura şi adulţii sănătoşi, mai ales că gustul de salvie este unul răcoritor şi plăcut.

Ceaiul de sunătoare

Sunătoarea sau pojarniţa are un conţinut ridicat de substanţe active: flavonoide, hiperină, caroten, acid ascorbic, valeriană. Ceaiul de sunătoare este recomandat în cazul afecţiunilor stomacale (ulcer gastric, colite) şi în tratamentul hepatitei. Poate fi aplicat pe arsuri, răni, contuzii, deoarece ajută la vindecare. Este de ajutor şi în cazul tratamentelor antidepresive.

Infuzia de coada şoricelului

Coada şoricelului are un conţinut bogat în flavonoide şi alcaloizi, compuşi cu efecte pozitive dovedite în ameliorarea durerilor sau a afecţiunilor digestive. Pentru uz extern, ceaiul de coada şoricelului se dovedeşte a fi un bun cicatrizant, aplicarea acestuia ajutând la vindecarea mai rapidă a rănilor şi la tratarea unor infecţii minore.

Plantele medicinale nu înlocuiesc medicina tradiţională. Consumul lor este recomandat pentru un stil de viaţă echilibrat, însă pentru problemele de sănătate este important să apelezi la cunoştinţele unui medic. Cel mai bine funcţionează ca metodă de profilaxie sau ca adjuvant în recuperarea după boală.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus