Skip to main content

COMUNICAT. Sfaturi pentru curăţarea eficientă a pardoselii

 
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

COMUNICAT. Curăţarea podelei poate părea uşoară în aparenţă, însă de-a lungul timpului aceasta se poate deteriora atunci când folosim soluţii care nu sunt potrivite tipului de suprafaţă pe care-l curăţăm sau din cauza uscării insuficiente, odată finalizată curăţarea.

Publicitate

Pentru că ne dorim să obţii o curăţare eficientă a pardoselelor din locuinţa ta, care să se menţină pentru un timp îndelungat, îţi vom oferi câteva sfaturi pentru o curăţare eficientă a pardoselii.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Aşa că înarmează-te cu un aspirator, cu soluţii de curăţare a pardoselilor, cu câteva cârpe uscate şi cu un nou set de mop şi hai să trecem la treabă!

Reguli pentru spălarea pardoselii

Foloseşte un aspirator

Înainte de a începe curăţarea propriu-zisă a pardoselii, indiferent de tipul acesteia, foloseşte un aspirator, pentru a elimina cât mai eficient praful şi murdăria din zonele mai puţin accesibile sau din colţurile camerelor.

Ţine cont de unde începi curăţarea podelei

Atunci când începi curăţarea pardoselii este recomandat să începi cu cel mai îndepărtat colţ de uşă şi să termini când pe măsură ce te apropii de uşă. Dacă vrei să accelerezi procesul de curăţare, poţi chiar să împarţi încăperea în secţiuni şi să începi curăţarea de la pereţi înspre centrul camerei.

Îndepărtează piesele de mobilier

Pentru o curăţenie ca la carte este indicat să scoţi piesele de mobilier din încăperea pe care urmează să o cureţi. În acest fel nu vei mai avea drept piedici picioarele scaunelor, meselor sau dulapurilor mai mici.

Elimină umezeala pardoselii

Atunci când ai finalizat curăţarea podelei, te sfătuim să îndepărtezi umezeala de pe aceasta cu ajutorul unei cârpe uscate şi curate. Cu atât mai mult cu cât suprafaţa pe care tocmai ai curăţat-o este din lemn. În caz contrar, apa în exces va fi absorbită de îmbinările parchetului şi poate duce la deteriorarea rapidă a pardoselii.

Curăţarea pardoselii în funcţie de tipul acesteia

Cum se curăţă parchetul din lemn

Pentru podelele din lemn, ce prezintă finisaje precum ceară sau poliuretan, sunt recomandate unelte cu microfibră, care să nu deterioreze în niciun fel suprafaţa şi care să absoarbă excesul de apă. Asigură-te că ai la îndemână şi soluţiile indicate pentru curăţarea suprafeţelor din lemn!

Cum se curăţă pardoseala laminată

Şi suprafeţele laminate au nevoie de o îngrijire specială, motiv pentru care te sfătuim să nu utilizezi apă în exces atunci când cureţi suprafaţa. Aceasta se poate infiltra foarte uşor, ceea ce poate conduce la deteriorarea pardoselii. Pentru curăţarea acestui tip de podele este recomandată folosirea unei mături sau a unui aspirator.

Cum se curăţă podeaua din plută

Asemenea parchetului sau suprafeţelor laminate, podelele din plută sunt sensibile la apă datorită porozităţilor sale. Poţi curăţa aceste suprafeţe ştergând murdăria rapid, fără utilizarea în exces a apei. Pentru a nu distruge suprafaţa plutei e indicat să utilizezi un pulverizator pentru soluţia de curăţare aplicată.

Cum se curăţă gresia sau marmura

Gresia şi marmura necesită o curăţare săptămânală. Şi nu-ţi fie teamă de folosirea unei cantităţi prea mari de apă, pentru că pardoselile din astfel de materiale nu sunt sensibile la apă. Foloseşte detergenţi speciali pentru curăţarea unor astfel de podele, utilizând un mop sau o cârpă cu microfibre.

Cum se curăţă podeaua din piatră naturală

Indiferent de soluţiile cu care alegi să cureţi aceste suprafeţe, ai grijă doar să ţii departe oţetul de aceste tipuri de pardoseli, deoarece acidul le poate deteriora. Un dispozitiv de curăţare cu aburi sau un mop cu microfibră şi apă fierbinte pot fi soluţiile ideale pentru aceste tipuri de suprafeţe.

Curăţarea pardoselii nu trebuie să devină o corvoadă, mai ales dacă ai la îndemână cele mai eficiente soluţii de curăţarea a diverselor tipuri de suprafeţe. Ţine cont de sfaturile noastre, iar curăţarea podelei va deveni floare la ureche!
 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus