Skip to main content

COMUNICAT. “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele”, acţiune, arte marţiale, aventură şi un nou super erou în Universul Marvel

 
COMUNICAT. “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele”, acţiune, arte marţiale, aventură şi un nou super erou în Universul Marvel

COMUNICAT. Studiourile Marvel prezintă cea mai nouă producţie “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele”, o aventură epică care îl are în centru pe Shang-Chi, cunoscut drept „Stăpânul Kung-Fu” în clasicele benzi desenate Marvel Comics. Noul film abundă în acţiune, efecte vizuale spectaculoase, aventură şi umor şi aduce pe marele ecran un erou modern, avându-l în rolul principal pe Simu Liu ca Shang-Chi.

Publicitate

Îl întâlnim lucrând ca valet în San Francisco, ducând o viaţă aparent banală, care se sparge atunci când un grup de asasini fură un pandantiv pe care i-l dăduse cadou mama sa în copilărie. Shang-Chi se vede atras înspre organizaţia clandestină a celor Zece Inele, devine forţat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Shang-Chi şi cea mai bună prietenă a sa, Katy, renunţă la vieţile lor normale şi se aventurează într-o călătorie către Macao, cu scopul de a o preveni pe sora lui Shang-Chi, Xialing, de pericolul care se îndreaptă şi spre ea.

“«Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele» este povestea unui tânăr care îşi dă seama că tatăl lui este unul dintre cei mai mari criminali din lume. Shang-Chi trebuie acum să înveţe cum să proceseze informaţia asta, cum să o folosească şi cum să evolueze dincolo de ea. Trebuie să găsească acel eroism necesar pentru a se elibera de moştenirea tatălui său.

Însă există mai multe aspecte ale aceleiaşi poveşti. În filmul nostru percepţia lumii asupra tatălui său şi percepţia sa asupra tatălui său se dovedesc a fi mult mai complexe decât credea Shang-Chi iniţial. Ideea acesta ne-a motivat şi am vrut sa o explorăm”, spune producătorul Kevin Feige.

Regia filmului este semnată de Destin Cretton, iar din distribuţie mai fac parte Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige şi Jonathan Schwartz, iar producătorii executivi sunt Louis D’Esposito, Victoria Alonso şi Charles Newirth.
Un nou super erou se naşte

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele” marchează pentru Marvel lansarea unui nou super erou care va deveni, cu siguranţă, o referinţă în universul contemporan Marvel.

Shang-Chi era un personaj din  benzile desenate anilor ’70. A fost descoperit când echipa creativă a Marvel, condusă de producătorii Kevin Feige şi Jonathan Schwartz, s-a afundat în benzile desenate de acum 40 de ani a fost.

“Pe de o parte e vorba de ilustraţia superbă şi de acţiunea uimitoare – aspecte caracteristice Marvel în anii ’70 – iar pe de altă parte Shang-Chi era genul de personaj care cerea un upgrade semnificativ. În 1973 Shang-Chi a fost adus la viaţă de fanii cinematografiei Kung Fu care au pus personajul în centrul unei poveşti de spionaj, care a fost în vogă mai ales după lansarea filmului de arte marţiale «Enter the dragon /Intră dragonul».

Uitându-ne azi la el, după 40 de ani, şi văzând felul în care sunt spuse poveştile azi, ni s-a părut că Shang-Chi nu este potrivit publicului modern. Aşa că a trebuit să ne gândim la felul în care  am vrut ca vocea acestuia să fie auzită în universul Marvel”, spune producătorul Jonathan Schwartz.

Astfel, Shang-Chi adus la zi, are o relaţie familială cu Organizaţia celor Zece Inele. Organizaţia clandestină, uşor dubioasă, a fost dintotdeauna un element în Universul Marvel, mai ales că în 2008 şi-a făcut apariţia în «Iron Manr», când l-a răpit pe Tony Stark. Iar persoana aflată în spatele organizaţiei a fost înşelător introdusă în «Iron Man 3» sub forma duşmanului cheie al Omului de Oţel– Mandarinul.

Personajul Mandarin a apărut prima dată în benzile desenate Marvel în 1964, cu un deceniu înaintea lui Shang-Chi. În film ni se arăta că Mandarin era de fapt actorul Trevor Slattery, interpretat de Ben Kingsley, care fusese angajat de liderul organizaţiei pentru a juca rolul lui şi a-i promova agenda.

“Am vorbit despre când şi cum să aducem pe marele ecran persoana din spatele organizaţiei Celor Zece Inele, am simţit că trebuie să îi facem dreptate personajului şi să îl ilustrăm în întreaga complexitate. Iar asta e ceva distractiv.

Putem face un film ca acesta şi introduce un erou nou-nouţ în lume, dar titlul te duce imediat cu gândul la începuturile Universului Marvel, ceea ce deschide uşa către explorarea trecutului organizaţiei şi a celor din spatele ei”, afirmă Kevin Feige.

În “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele” publicul va descoperi cine este persoana care conduce organizaţia - Xu Wenwu, tatăl lui Shang-Chi. Iar puterea organizaţiei vine din puterea pe care Xu Wenwu o are de la cele zece inele pe care le deţine.

Producătorul Jonathan Schwartz a ştiut că nu va fi deloc uşor să readucă la viaţă această latură din Universul Marvel, mai ales într-un film de acţiune şi arte marţiale. “Există o mare bogăţie în ceea ce priveşte artele marţiale în Universul Marvel – personaje tematice în benzile desenate care încă nu au ajuns pe marele ecran. Shang-Chi este ca o poartă de intrare în această lume minunată prin care aducem la viaţă diverse personaje cunoscute iubitorilor de benzi desenate”, mai spune Jonathan Schwartz.

Un personaj modern

“Shang-Chi din benzile desenate nu părea să fie potrivit pentru marele ecran, ni s-a părut că publicul nu va putea empatiza cu el. Personajul clasic vorbea mai ales în citate Zen, ceea ce nu pare ceva tocmai actual. Aşa că am vrut să îl transformăm într-un personaj asiatic modern, cineva care ar putea fi contemporan cu noi”, spune Jonathan Schwartz.

Având această premisă în minte, producătorii au început să caute un actor potrivit. Simu Liu, un tânăr actor, ajuns în industria cinematografică din întâmplare, a părut cea mai potrivită alegere. Cariera lui Liu a început când a dat o probă pentru un rol secundar într-un film, fiind în căutarea unui job după terminarea liceului. Aşa a ajuns să joace în «Pacific Rim», regizat de Guillermo del Toro.

A urmat un rol într-un serial canadian şi apoi proba pentru Shang-Chi. Nu a primit rolul imediat, dar ceva din felul în care a jucat i-a atras pe producători.  În iulie 2019 l-au chemat la New York pentru o probă alături de Awkwafina, care deja primise rolul, iar interpretarea lui i-a dat pe toţi pe spate.

A primit rolul, au urmat cinci luni grele de pregătire fizică şi antrenamente, actorul luând foarte în serios scenele de arte marţiale şi vrând să dea autenticitate lor.

“Acesta este primul super erou asiatic american din Universul Marvel. E un moment foarte important pentru noi, aşteptăm de mult o astfel de clipă, să fim portretizaţi pe marele ecran. Cei mai mulţi dintre noi, mai ales cei ai căror părinţi au emigrat, nu ne-am văzut reprezentaţi aşa de semnificativ. Am văzut numai stereotipuri. Sunt încurajat de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul ultimilor doi ani şi cred ca Shang-Chi va fi o parte importantă a schimbării”, spune Liu.

SINOPSIS:

Shang-Chi, eroul acestui film, este „Stăpânul Kung-Fu” din Marvel Comics, prezentat acum într-o lumină nouă, modernă. Când el este atras în organizaţia clandestină a celor Zece Inele, devine forţat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă.

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi şi legenda celor zece inele” este regizat Destin Cretton, iar din distribuţie fac parte Simu Liu, Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige şi Jonathan Schwartz.
Filmul este distribuit în România de Forum Film în formatele 3D, IMAX şi are premiera pe 3 septembrie 2021.

TRAILER:

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus