Skip to main content

COMUNICAT. Stilul rustic de design interior: 5 reguli de bază

 
Foto: piatraonline.ro
Foto: piatraonline.ro

COMUNICAT. Unul dintre cele mai frumoase şi mai expresive stiluri de design interior este cel rustic, o bijuterie în materie de amenajări cu tentă ţărănească, autohtonă. Stilul rustic este, de altfel, apreciat în întreaga lume, drept pentru care, dacă îţi doreşti o amenajare de acest tip, iată câteva reguli de bază.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Stilul rustic este despre materiale naturale

În stilul rustic, contează foarte mult tipul materialelor pe care le foloseşti, deoarece acoperirile moderne nu îşi au locul în acest concept arhitectural. Poţi implementa idei de amenajare cu piatra naturala sau cu lemn, fiindcă sunt naturale şi se pretează cel mai bine amenajărilor de acest tip.

Piatra naturală în stilul rustic

Piatra naturală, deşi este un material rece, are culorile specifice lemnului. Travertinul, spre exemplu, are aceeaşi venatură cu cea a lemnului, un model special, dispus pe lungime, care completează foarte bine aspectul unei camere rustice.

Travertinul este folosit, îndeosebi, în cazul băilor şi al bucătăriilor, acolo unde este nevoie de blaturi, chiuvete sau lavoare. În acelaşi timp, nici placarea pereţilor sau a pardoselilor nu este o excepţie pentru că şi acestea pot căpăta un aer rustic prin alegerea produselor potrivite.

Lemnul în stilul rustic

Lemnul este, de asemenea, un material potrivit amenajărilor rustice. El este folosit în casele rustice, ţărăneşti, fiind, de altfel, unul dintre materialele cu care s-au amenajat locuinţele atunci când stilurile de design interior încă nu existau. Chiar şi în prezent, lemnul aminteşte de casele bunicilor, de laviţele copilăriei şi de gardurile bătrâneşti, însufleţite de voci de copii.

Stilul rustic înseamnă linişte şi tihnă

Atunci când vorbim despre stilul rustic, gândul ne poartă către tihna de odinioară, departe de aglomeraţia oraşelor şi de zgomot. În consecinţă, în prezent, atunci când luăm în calcul amenajările rustice, ne străduim ca acestea să reproducă în totalitate aceste condiţii. Din fericire, materialele naturale înseamnă o apropiere de natură, de rădăcini şi de linişte interioară, aşa că, efectul va fi cel scontat.

Stilul rustic implică o cromatică foarte caldă

Pentru că am menţionat lemnul şi piatra naturală este lesne de înţeles faptul că stilul rustic se axează foarte mult pe culori calde, pe nuanţe de maro, bej sau alb, sau derivate ale acestora. Nici nuanţele pastel sau griul nu lipsesc din combinaţiile de culoare ale stilului rustic, aceste culori fiind cele mai apropiate de naturaleţe, de mediu şi de rădăcinile trendului în sine.

Stilul rustic înseamnă texturi şi ţesături

Spre deosebire de stilul clasic sau modern, stilul rustic aduce foarte mult în prim plan beneficiile ţesăturilor. Practic, de la perdele la aşternuturi sau covoare, orice element al casei este definit de ţesături fine şi confortabile. Până şi ştergarele pentru masă sunt din material textil, spre deosebire de orice alt stil de design interior cunoscut până acum.

În plus, multe dintre ţesături sunt din sfera tradiţională, cu broderii fine, sau din materiale speciale şi calitative, cum ar fi inul sau bumbacul. Chiar şi acestea sunt tot în nuanţe de alb, bej sau roz, pentru a fi în ton cu cromatica de ansamblu a casei.

Stilul rustic înseamnă decoraţiuni puţine şi simple

Oalele de lut, cănile sau vasele vechi reprezintă decoraţiuni foarte utile pentru o locuinţă amenajată în stil rustic. Este important să delimitezi decoraţiunile după tip, pentru a nu supraaglomera camerele.

Stilul rustic este în sine o adevărată declaraţie, o dorinţă surdă de a evada din mediul actual stresant pentru a ne întoarce la rădăcini. De aceea, este important să analizezi foarte bine opţiunile dacă vrei o casă în stil rustic şi să amenajezi cât mai bine, folosind aceste informaţii prezentate anterior.
 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    neaparat caruta si fintina in fata casei chiar daca s-au banalizat

Trimite un comentariu

sus