Skip to main content

COMUNICAT. Concurs pentru 12 burse acordate de liceul Laude-Reut din Bucureşti

 
COMUNICAT. Concurs pentru 12 burse acordate de liceul Laude-Reut din Bucureşti

COMUNICAT. Complexul Educaţional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi şi mai bine cotate instituţii private de învăţământ preuniversitar din România, anunţă deschiderea perioadei de înscriere la programul de burse educaţionale „O şansă pentru viitorul tău”, destinat elevilor din Bucureşti şi Ilfov care vor studia în clasa a IX-a începând cu anul şcolar 2023-2024.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În paralel, Ambasada statului Israel în România şi Complexul Educaţional Laude-Reut oferă două burse la liceul Laude-Reut pentru alţi doi elevi din ţară, indiferent de locul unde domiciliază. Înscrierile se pot face în perioada 1-7 martie 2023.

  • Complexul Educaţional Laude-Reut anunţă deschiderea perioadei de înscriere pentru 12 burse la liceul din cadrul instituţiei, pentru elevii care vor începe clasa a IX-a în această toamnă
  • În baza Convenţiei de colaborare încheiate între Fundaţia Reut şi Primăria Sectorului 3 Bucureşti, Complexul acordă burse integrale ce acoperă 100 % taxa de şcolarizare la valoarea ei curentă şi burse parţiale, ce acoperă nivelul bursei conform convenţiei cu Primăria Sectorului 3, adică 7800 EURO net/an, părinţii având obligaţia să contribuie cu diferenţa până la nivelul taxei de şcolarizare la valoarea curentă din fiecare an şcolar
  • Două burse, acordate de Ambasada statului Israel la Bucureşti şi instituţia de învăţământ, sunt deschise tuturor candidaţilor din ţară, alte zece burse fiind disponibile pentru elevii din Bucureşti şi Ilfov
  • Selecţia candidaţilor eligibili se face în urma unui test multidisciplinar

Programul „O şansă pentru viitorul tău” oferă zece burse de studiu integrale sau parţiale pentru elevii care vor intra în această toamnă în clasa a IX-a.

Bursele pot acoperi integral sau parţial costul taxelor de studii la liceul Laude-Reut pe întreaga perioadă a studiilor liceale, respectiv următorii patru ani şcolari (septembrie 2023 – august 2027), în funcţie de rezultatele la învăţătură.

Aceste burse sunt acordate în baza Convenţiei de colaborare încheiate între Fundaţia Reut (fosta Fundaţia Ronald S. Lauder România) şi Primăria Sectorului 3 Bucureşti, înregistrată la Cabinetul Primarului sub nr. 1391/01.03.2011, anexa la Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 3 nr.10/31.01.2011, având ca obiect acordarea de burse anuale de către Fundaţia Reut pentru şcolarizarea la Complexul Educaţional Laude-Reut.

Pentru a fi eligibili pentru una din cele zece burse, candidaţii trebuie să aibă domiciliul în Bucureşti sau Ilfov şi să îndeplinească o serie de condiţii eliminatorii: media de absolvire a clasei a VII-a în anul şcolar 2021-2022 trebuie să fie de peste 9,50, media la limba engleză în clasa a VII-a să fie de cel puţin 9,50, iar nota la purtare obţinută în clasele V-VII să fie 10.Admiterea candidaţilor declaraţi eligibili se va face în urma unui interviu şi a două teste de admitere.

Spre deosebire de cele 10 burse din programul „O şansă pentru viitorul tău”, bursele acordate de Ambasada statului Israel şi Complexul Educaţional Laude-Reut sunt deschise elevilor din toată ţara, indiferent de domiciliu.

Candidaţii trebuie să îndeplinească doar condiţiile de eligibilitate referitoare la mediile din gimnaziu. Aceste două burse vor fi acordate elevilor care se clasează pe primele două locuri la testele de admitere.

Testele de admitere constau, pentru toţi candidaţii, într-un interviu / discuţie liberă online (în limba română şi în limba engleză) cu o comisie din care fac parte reprezentanţi ai Complexului Educaţional Laude-Reut, ai Primăriei Sectorului 3, ai Inspectoratului Şcolar Bucureşti şi ai Ambasadei Israelului la Bucureşti. Ponderea interviului în nota finală este de 25%.

În etapa a doua, candidaţii va trebui să susţină un test interdisciplinar cu durata de trei ore la limba română, limba engleză şi matematică, a cărui pondere în nota finală este de 75%. Nota finală obţinută în urma celor două etape trebuie să fie minimum 8,50.

Bursa integrală este acordată elevilor care obţin cel puţin media 9,50 la admitere, atât în programul ,,O şansă pentru viitorul tău”, cât şi în cazul burselor acordate de ambasadă şi CELR.

Elevul îşi păstrează bursa dacă obţine anual minimum media 9,50 la fiecare dintre disciplinele de bacalaureat (limba română, matematică/istorie şi limba engleză, în funcţie de profil), precum şi media 10 la purtare.

Bursa parţială acoperă suma de 7.800 de euro net pe an, diferenţa până la nivelul taxei de şcolarizare la valoarea curentă din fiecare an şcolar fiind asigurată de familia elevului din surse proprii.

Această bursă le este acordată candidaţilor care obţin minimum media 8,50 la concursul de admitere la disciplinele limba română, matematică şi limba engleză. Bursa se păstrează cu condiţia ca elevul să obţină anual cel puţin media 8,50 la fiecare dintre disciplinele de bacalaureat (română, matematică/istorie şi engleză, în funcţie de profil) şi media 10 la purtare. În caz contrar, bursa se pierde.

De asemenea, în cazul în care pe parcursul liceului condiţiile de păstrare a bursei integrale nu mai sunt îndeplinite (de exemplu, scade media la una dintre discipline), elevii respectivi fie trec la bursa parţială, fie o pierd şi pe aceasta, dacă nu se înscriu în condiţiile privind mediile la disciplinele de bacalaureat.

Liceul Laude-Reut aşteaptă depunerea candidaturilor la una dintre cele 12 burse în perioada 1-7 martie. Cei interesaţi pot găsi detalii referitoare la procedura de înscriere, concurs, actele şi formularele necesare accesând acest link.

Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinta şi fondatoarea Complexului Educaţional Laude-Reut:

"Este a XIII-a ediţie a burselor oferite de CELR în parteneriat cu instituţii care ne-au fost mereu alături, precum Primăria Sectorului 3 şi Ambasada Israelului.Până acum 222 elevi cu rezultate excepţionale au fost bursieri ai instituţiei de învăţământ şi, în numele lor, le mulţumesc acestor parteneri care ne sunt mereu aproape.

Pentru noi este o mândrie că putem face educaţie la cel mai înalt nivel de mai bine de 25 de ani şi că mulţi dintre bursierii noştri ajung mai apoi, după absolvirea liceului, la universităţi de top din România şi din lume.

Faptul că ne numărăm printre preferinţele elevilor şi nu doar a părinţilor lor arată că oferta noastră educaţională răspunde nevoilor şi aspiraţiilor copiilor în 2023, cei care în cel mult 10 ani vor deveni profesioniştii de cel mai înalt nivel care vor schimba România şi, de ce nu, lumea."

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus