Skip to main content

COMUNICAT. La Dev.Play 2022, antreprenorii din industria jocurilor video primesc asistenţă legală gratuită

 
COMUNICAT. La Dev.Play 2022, antreprenorii din industria jocurilor video primesc asistenţă legală gratuită

COMUNICAT. Dev.Play, conferinţa dezvoltatorilor de jocuri video din România şi Europa de Est, aduce în premieră un concept nou pentru ediţia din 2022: asistenţă legală gratuită pentru antreprenorii din industrie.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ediţia din 2022 a Dev.Play este una hibridă, evenimentul având loc fizic, la hub-ul cultural Point (str. Eremia Grigorescu nr.10) şi online, pe 24 şi 25 octombrie 2022, în urma înregistrării pe www.dev-play.ro.

Evenimentul aduce în faţa dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor şi profesioniştilor peste 30 de nume importante din industria locală şi internaţională.

O secţiune specială a acestei ediţii va cuprinde mai multe prezentări şi sesiuni pe teme legale. Patrick Sweeney, unul din cei mai renumiţi avocaţi internaţionali din industria jocurilorvideo, va fi prezent pentru a discuta subiecte importante pentru studiourile dezvoltatoare de jocuri: IP, contracte, negocieri si Mergers&Acquisitions. Sweeney şi echipa lui vor oferi sesiuni zilnice de Q&A, la care vor putea lua parte toţi participanţii Dev.Play, precum şi sesiuni one-to-one cu dezvoltatorii indie care au nevoie de astfel de sfaturi specializate.

Sweeney are o experienţă de 25 de ani în industrie, a fost implicat pe partea legală la lansarea a peste 1000 de jocuri pe toate platformele şi a avut peste 400 de clienţi din 30 de ţări diferite.

În cadrul sesiunilor de Q&A, vor participa şi avocaţi din cadrul firmei de avocatură Stratulat Albulescu, care vor prezenta câteva aspecte juridice de interes pentru antreprenorii din industria jocurilor video.

“După o perioadă de doi ani în care Dev.Play s-a desfăşurat exclusiv online, revenim cu o ediţie ce în sfârşit ne oferă şansa să ne revedem faţă în faţă.

Este important pentru noi să continuăm să oferim sprijin dezvoltatorilor locali, fie că vorbim de oportunităţi de promovare în online precum Indie Festival sau promovarea pe prima pagină a platformei Steam, ajutor specializat precum cel din cadrul clinicii legale de anul acesta, sau pur şi simplu networking-ul din offline ce ne-a lipsit în aceşti ultimi doi ani,” a declarat Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play şi preşedintele RGDA.

Printre speakerii care vor urca pe scena Dev.Play 2022 se numără Krzysztof Pachulski, Evangelist la Epic Games, care va prezenta publicului posibilităţile multiple de personalizare pe care noua versiune a Unreal Engine le oferă, Adrian Lăscăteu, Game Manager la Gameloft România, ce va prezenta povestea de succes a jocului Sniper Fury şi provocările pe care le implică crearea de conţinut divers pentru un live game, iar Milica Todorovic, Associate Producer la Ubisoft, va arăta cât de diferite sunt etapele de producţie ale unui joc AAA.

Pe 24 octombrie, Indie Festival se întoarce în programul Dev.Play: un maraton de 10 ore în cadrul căruia pasionaţii de jocuri video vor putea urmări secvenţe şi gameplay-uri din cele mai bune jocuri independente dezvoltate în Estul Europei ce urmează să fie lansate sau au fost lansate in ultimul an.

Show-ul va fi prezentat de unii din cei mai cunoscuţi creatori de conţinut de gaming din România şi Bulgaria si va putea fi urmărit în întreaga lume live pe canalele de streaming ale acestora şi pe Steam.

Festivalul va include jocuri ca: Bear and Breakfast, dezvoltat de Gummy Cat Studio, dar şi Trinity Fusion, dezvoltat de Angry Mob Games, cei care s-au remarcat acum câţiva ani cu Brawlout. Indie Festival de la ediţia Dev.Play 2021 a fost urmărit online de peste 300 de mii de vizitatori unici.

Ca si la ultimele ediţii, Dev.Play oferă vizibilitate pentru jocurile româneşti şi est-europene pe platforma Steam. În prima zi a evenimentului, 40 jocuri video dezvoltate în România şi în ţările din Estul Europei vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam milioanelor de utilizatori din întreaga lume. Jocurile româneşti şi est-europene vor beneficia de reduceri de până la 70%.

Pe scena conferinţei, special pentru colegii lor din industrie, studioul românesc AMC pregăteşte un concert susţinut de Ambient Occlusion, o trupă formată din angajaţi ai studioului. Atunci când nu creează jocuri, aceştia cântă cover-uri din piese cunoscute din jocuri video sau show-uri TV, dar compun şi propriile melodii.

Din componenţa Ambient Occlusion fac parte Ovidiu Bejan (3D Character Artist şi chitarist),  Vanessa Romaşcanu (3D Character Artist şi vocalist), Claudia Ursu (Content Creator şi vocalistă), Marius Petre (3D Character Artist şi toboşar), Sorin Verdeş (3D Character Artist şi chitarist) şi Alice Tănăsescu (3D Character Artist, chitaristă, care cântă şi la armonica şi clape). Piesele trupei pot fi ascultate aici.

Bilete şi mai multe informaţii despre acţiunile din cadrul Dev.Play pot fi găsite pe https://dev-play.ro/

DESPRE DEV.PLAY

Dev.Play este o conferinţă care are loc anual în Bucureşti, organizată de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (Romanian Game Developers Association - RGDA). Dev.Play este singura conferinţă majoră a dezvoltatorilor de jocuri care are loc în România.

Cea de-a şasea ediţie a Dev.Play, care a avut loc exclusiv online in 2022,  a atras peste 500 de participanţi din România şi din străinătate.

Misiunea Dev.Play este de a promova industria de dezvoltare a jocurilor din România şi Europa de Est, atât la nivel local cât şi internaţional, şi de a le oferi participanţilor săi oportunitatea de a se conecta cu alţi profesionişti din industrie.

DESPRE RGDA

Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit fondată în 2013 cu misiunea de a dezvolta şi promova industria de dezvoltare a jocurilor din România. Membrii RGDA acoperă în prezent peste 90% din profesioniştii locali din industria de dezvoltare de jocuri.
www.rgda.ro // [email protected] 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus