Skip to main content

COMUNICAT. În ce constă o consultaţie oftalmologică? Iată ce trebuie să ştii

 
COMUNICAT. În ce constă o consultaţie oftalmologică? Iată ce trebuie să ştii

COMUNICAT. Consultaţiile oftalmologice nu sunt doar pentru persoanele care poartă ochelari sau suferă deja de anumite afecţiuni ale ochilor, ci şi pentru cele care vor să îşi protejeze sănătatea sau au anumite predispoziţii ereditare.

Publicitate

Află din articolul nostru în ce constă o consultaţie oftalmologică şi care sunt beneficiile acesteia.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În ce constă o consultaţie oftalmologică?

Un consult obişnuit constă în general în 5 etape: autorefractometria, determinarea acuităţii vizuale, măsurarea tensiunii intraoculare, biomicroscopia şi examinarea fundului de ochi.

În cele ce urmează îţi vom vorbi pe rând despre fiecare şi rolul acesteia în identificarea posibilelor afecţiuni oculare.

Consultaţia oftalmologică cu aparate de ultimă generaţie poate depista din timp diverse probleme, astfel încât să obţii tratamentul necesar şi să previi înrăutăţirea simptomelor.

Autorefractometria

Autorefractometria este examinarea care permite stabilirea dioptriilor. Dacă eşti o persoană care activează într-un domeniu ce necesită lucrul la calculator sau dacă este vorba despre un adolescent care-şi suprasolicită astfel ochii, măsurătoarea va avea loc în urma folosirii unor picături de dilatare.

Acest proces se numeşte cicloplegie şi ajută la determinarea dioptriilor reale.

Picăturile înceţoşează vederea la apropiere şi la distanţă şi produc fotofobie timp de câteva ore, aşa că este important să-i comunici medicului dacă urmează să conduci maşina după consultaţie pentru că astfel nu este recomandată administrarea.

Pentru copiii mai mici de 3 ani se foloseşte un aparat diferit ce poate fi utilizat de la o distanţă de un metru.

Determinarea acuităţii vizuale

Este acel examen ocular despre care probabil ştii deja - citirea unor cifre şi litere de la distanţă care scad în dimensiuni pe parcurs ce ajungi la sfârşitul panoului.

Acelaşi proces poate avea loc şi pentru testarea acuităţii vizuale de aproape prin citirea unui text imprimat la o mică distanţă faţă de ochi.

În cazul copiilor este vorba despre identificarea anumitor desene de pe un panou luminos aflat la câţiva metri distanţă.

Biomicroscopia

În cadrul acestei examinări se verifică partea anterioară a suprafeţei oculare care este compusă din cornee, cristalin, conjunctivă şi iris.

Se examinează de asemenea reflexele pupilelor, ale pleoapelor şi punctelor lacrimare.

Există posibilitatea utilizării unui colorant de tip fluoresceină pentru ca oftalmologul să poată vizualiza mai bine posibile traumatisme aflate în partea anterioară a ochiului.

Măsurarea tensiunii oculare

Tensiunea oculară poate fi măsurată cu ajutorul unui aparat care nu atinge direct ochiul, ci expulzează un jet puternic de aer.

Există şi metoda contactului direct ce presupune un capăt de silicon după ce pacientului i-a fost administrată o picătură cu anestezic şi colorant. Nici metoda contactului nu afectează ochiul şi nu înceţoşează privirea.

Metoda cel mai des utilizată în cazul copiilor este folosirea unui tonometru portabil numit iCare.

Examinarea fundului de ochi

Fundul de ochi se referă aici la polul posterior al ochiului, iar examinarea constă în vizualizarea anumitor structuri ale ochiului precum: retina, macula, coroida, vasele de sânge şi nervul optic. De cele mai multe ori este nevoie de dilatarea pupilei cu ajutorul picăturilor, însă uneori structurile sunt vizibile şi fără.

Există mai multe metode prin care se poate examina polul posterior al ochiului cum ar fi: cu ajutorul lentilei de 78D sau 90D, cu oftalmoscopul direct sau indirect sau prin retinofotografie. Oftalmologul va decide metoda potrivită de lucru în cazul tău.

Acestea sunt examinările de bază ce au loc în cadrul unei consultaţii oftalmologice. În funcţie de afecţiunile depistate de oftalmolog, vei fi supus la alte testări pentru a stabili un diagnostic clar. Este important să nu amâni acest consult şi să protejezi din timp sănătatea ochilor tăi.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus