Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de covoare pentru dormitor: 6 modele

 
COMUNICAT. Tipuri de covoare pentru dormitor: 6 modele

COMUNICAT. În cazul în care te-ai decis să faci mici schimbări care să împrospăteze vizual dormitorul, există o soluţie la îndemână. Zugrăveşte pereţii într-o altă culoare şi alege un covor care să se potrivească perfect cu noua nuanţă.

Publicitate

Când vine vorba despre acesta din urmă, însă, întotdeauna apar şi alte întrebări. Să fie clasic sau modern? Dreptunghiular sau oval? Cu fir lung şi pufos? Sau, din contră, cu fir scurt şi mult mai practic? În nuanţe deschise sau închise?

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Descoperă ce variante există şi cum faci alegerea potrivită pentru această încăpere!

Clasic sau modern?

De cele mai multe ori, tendinţele se schimbă rapid. La fel şi preferinţele noastre.

Dacă ai optat pentru un mobilier în stil clasic şi în tonuri neutre, este important să păstrezi aceeaşi direcţie inclusiv pentru covoarele din dormitor. Alege un model care va fi de actualitate şi peste câţiva ani.

Culori precum gri, bej, sau taupe, precum şi maronuri în tonuri blânde sunt cele pe care te poţi baza dacă eşti în căutarea unei variante ce va trece testul timpului.

Ai un dormitorul amenajat în stil modern? Adaugă nota finală de design prin intermediul unui covor într-o singură culoare sau unul care să aibă un model geometric. Este, însă, important ca acesta să respecte nuanţele deja existente în cameră. Un ton mai închis sau mai deschis decât culoarea dominantă din încăpere reprezintă cea mai sigură opţiune.

Floral sau geometric?

Covoarele cu imprimeuri florale îmbracă foarte bine spaţiile cu mobilier masiv, în tonuri roşcate, de cireş. Sunt alegerea naturală pentru persoanele mai romantice din fire şi care apreciază un tablou în stilul clasic şi piesele de mobilier decorate cu tot felul de elemente care amintesc de natură, precum frunze şi flori în relief.

Un covor cu un astfel de imprimeu va adăuga întotdeauna o notă de feminitate întregului decor.

Modelele geometrice, în schimb, se pretează foarte bine în cazul dormitoarelor persoanelor dinamice, active, cu o personalitate energică. Reprezintă un element de decor cu linii curate şi clare şi un pattern care creează o senzaţie de calm şi ordine.

De asemenea, aceste modele se potrivesc bine şi cu interioarele clasice şi cu cele moderne. Diferenţa o va face doar nuanţa covorului.

Dreptunghiular sau oval?

Nu doar imprimeul reprezintă un criteriu în alegerea covorului. Contează foarte mult şi forma sa, astfel încât să se potrivească încăperii şi să nu o încarce. Astfel, pentru camerele cu dimensiuni mai generoase, în care există suficient de mult spaţiu rămas liber, se poate opta pentru o formă dreptunghiulară.

Se pretează foarte bine chiar şi două covoare, câte unul de o parte şi de cealaltă a patului. Este opţiunea care asigură un confort sporit pentru ambii parteneri, întrucât în momentul în care se vor da jos din pat, fiecare îşi va simţi tălpile răsfăţate sub ţesătura moale.

În schimb, atunci când dormitorul nu este foarte mare, cea mai bună alegere este de departe covorul în formă ovală. Rolul său va fi în special decorativ. Foloseşte un singur covor, pe care să îl aşezi undeva la picioarele patului şi care să reprezinte chiar punctul de atracţie al camerei. Efectul este garantat dacă optezi pentru o ţesătură cu fir lung. Ca nuanţă, alege una neutră, şi lasă covorul să confere personalitate încăperii prin textura sa plăcută.

În concluzie, dacă eşti în căutarea covorului potrivit pentru dormitorul tău, ţine cont de câteva criterii esenţiale: formă, dimensiune, culoare şi imprimeu. Un covor bine ales poate însufleţi o cameră şi îi poate da un plus de căldură şi confort.

Mai mult decât atât, poate deveni chiar piesa de rezistenţă din încăpere, atunci când are imprimeuri nonconformiste şi culori contrastante faţă de restul camerei.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus