Skip to main content

COMUNICAT. „Cruella”, o poveste fermecătoare despre originea şi devenirea celui mai detestat şi stilat personaj negativ din istoria Disney (VIDEO)

 
COMUNICAT.  „Cruella”, o poveste fermecătoare despre originea şi devenirea celui mai detestat şi stilat personaj negativ din istoria Disney (VIDEO)

COMUNICAT. Multipremiata actriţă Emma Stone joacă rolul principal în noul film live-action sub semnătura Disney – “Cruella” – o poveste fascinantă despre una dintre figurile legendare ale cinematografiei, o ticăloasă de primă mână care a fermecat şi intrigat generaţii. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Povestea din noul film “Cruella” ne poartă în anii 1970, în Londra revoluţiei punk-rock, pe urmele unei tinere trişoare Estella, o fată creativă şi deşteaptă, hotărâtă să îşi facă un nume şi să aibă o carieră în design.

Ea se împrieteneşte cu o pereche de hoţi tineri care sunt înnebuniţi după apetitul ei pentru trăznăi în afara legii şi împreună îşi construiesc o viaţă pe străzile Londrei. Într-o zi, flerul Estellei şi simţul ei pentru modă atrag atenţia Baronesei von Hellman, o legendă în domeniu, intepretată magistral de Emma Thompson. Dar relaţia lor pune în mişcare un întreg mecanism de evenimente care o vor determina pe Estella să scoată la lumină partea sa răutăcioasă şi să devină răzbunătoarea Cruella.

Din distribuţia filmului mai fac parte şi Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste şi Mark Strong. Regia este semnată de Craig Gillespie, iar scenariul de Dana Fox şi Tony McNamara.

O poveste despre origini

Personajul Cruella de Vil a apărut prima dată în paginile cărţii scrise de Dodie Smith în anii ’50 şi a fost adus pe marele ecran în prima ecranizare Disney din 1961, apoi în remake-ul live-action din 1966 şi în continuarea din 2000.

Desfăşurându-se în era punk din Londra anilor ’70, “Cruella” redă o poveste originală despre călătoria unei tinere de la non-conformism la statutul de răufăcătoare stilată. Estella (Tipper Seifert-Cleveland), o persoană plină de energie şi creativitate, vede lumea dintr-o perspectivă diferită de cei din jurul ei. A trecut prin drama pierderii mamei, îşi ascunde părul albit cu vopsea roşie şi totuşi se simte ca un extraterestru între colegii de şcoală.

Estella îi urmează pe prietenii săi Horace (Joe MacDonald) şi Jasper (Ziggy Gardner) şi se dedă unei vieţi de vagadond pe străzile Londrei, trăind din şmecherii şi mici furtişaguri, dar visând la clipa când va ajunge unde designer de modă cunoscut. La 25 de ani, Estella (Emma Stone) are parte de şansa vieţii ei, atunci când Jasper (Joel Fry) îi face rost de un job la magazinul cel mai trendy al momentului, Liberty. Aici începe de jos, e femeie de serviciu. Într-o noapte, însă, spiritul creativ pune stăpânire pe ea şi ea îşi face de cap în magazin. E concediată a doua zi, dar chiar când părăsea locaţia, creaţia ei este remarcată de legenda modei, Baroneasa (Emma Thompson).

Acum Estella e convinsă că şi-a găsit mentorul perfect care o va ghida în lumea modei şi devine ucenicul perfect până când, într-o bună zi, o vede pe Baroneasă purtând un colier care a aparţinut mamei ei şi care, de drept, este al ei. Cu ajutorul lui Jasper şi al lui Horace pune la cale un plan murdar cu scopul de a lua colierul de la Baroneasă, care urmează să îl poarte la un bal cu cod vestimentar obligatoriu alb şi negru.

Estella îşi caută rochia perfectă pentru acest eveniment şi ajunge într-un magazin unde îl întâlneşte pe Artie (John McCrea), un vânzător care îi pune la dispoziţie rochia ideală. Aşa ajunge să îşi facă o intrare spectaculoasă la bal, devenind Cruella, purtând o rochie roşu aprins şi o coafură cu alb şi negru. Baroneasa, bineînţeles, vrea cu disperare să afle cine este invitata misterioasă. În acest timp, Horace şi Jasper se pregătesc să fure colierul, însă sunetul ascuţit al unui fluier care îi cheamă pe dalmaţienii Baronesei strică totul. E acelaşi sunet care o bântuie pe Estella din noaptea în care mama ei a murit.

Deodată Estella, de fapt Cruella, ştie ce are de făcut. Nu trebuie numai să recupereze moştenirea mamei sale, ci şi să îi răzbune moartea.

Naşterea unei răufăcătoare

După succesul filmului care spune povestea originii  lui Maleficent, suverana răului, producătorii de la studiourile Disney au decis să transpună în filme noi poveşti despre originile altor personaje negative celebre din arhiva lor. Următoarea oprire: Cruella de Vil, interpretată de-a lungul timpului de Betty Lou Gerson (voce) şi apoi de Glenn Close.

Totuşi, niciunul dintre aceste filme nu spune povestea istoriei personale a celebrei răufăcătoare. Aşa că producătorii Andrew Gunn, Marc Platt şi Kristin Burr au decis că e timpul ca publicul larg să afle povestea vieţii simpaticei răufăcătoare, un fel de Hannibel Lecter al lui Disney.

„Am vrut să explorăm trecutul ei şi să aflăm de ce este aşa cum este, ce a făcut-o să devină Cruella de Vil. Am abordat povestea din perspectiva trecutului şi originii ei, cine era în copilărie, de unde provenea. Tot ce ştie publicul despre Cruella este că voia să îşi facă o haină din blana dalmaţienilor, aşa că, de la bun început, am decis să îi lărgim orizontul aspiraţiilor pentru a putea livra ceva nou”, explică producătorii.

Prima şi singura alegere pentru a o portretiza pe Cruella a fost actriţa Emma Stone, care a achiesat imediat noii perspective Disney.

Datorită minţilor creative care au lucrat la film, un scenariu original a fost construit în jurul dezvoltării şi evoluţiei Estellei, un copil creativ şi ingenios care devine Cruella, o femeie malefică, inteligentă şi dornică de răzbunare.

„Filmul are ingredientele mele preferate: modă, câini, răzbunare. Am decis să plasăm acţiunea în Londra anilor ’70. Tot proiectul a fost super interesant, mai ales că era primul nostru live-action plasat în lumea reală. Londra era centrul modei, dar şi al anarhiei la vremea respectivă. Ce paralelă interesantă cu Cruella”, spune producătoarea Kristin Burr.

„Pentru rolul Cruella, Emma Stone a fost alegerea perfectă, reuşind să joace un personaj egoist, răutăcios. Pur şi simplu reuşeşte să treacă de la răutăcioasă la super sensibilă în doar câteva secunde. E o actriţă impecabilă, care a putut să se contopească cu personajul”, afirmă Andrew Gunn.

„Emma Stone este una dintre cele mai bune actriţe ale generaţiei sale. Poate să joace orice rol. Cine altcineva ar fi fost mai indicat să treacă de la răutăcioasa simpatică la sensibila emotivă? În plus, arată fabulos cu părul negru şi alb”, adaugă Kristin Burr.

„A fost fantastic! Cât la sută din Cruella e Estella şi cât la sută din Estella e Cruella? Din punctul meu de vedere este extrem de interesant să te gândeşti dacă Cruella e parte din ea sau e chiar ea sau daca nu cumva toate evenimentele tragice din viaţa ei au creat-o pe Cruella. Povestea ne atrage atenţia asupra faptului că e puţin din Cruella în fiecare dintre noi şi că putem ajunge la aceste laturi diferite din noi în funcţie de ceea ce ni se întâmplă în viaţă”, crede Emma Stone.

SINOPSIS

Noul film “Cruella” produs de Disney este o adaptare live-action inspirată din celebra carte “101 Dalmaţiei”, care sondează povestea de origine a celebrei răufăcătoare.

Rolurile principale sunt jucate de Emma Stone şi Emma Thompson, iar regia este semnată de Craig Gillespie.

Filmul “Cruella” este distribuit în România de Forum Film România şi are premiera în cinematografe în data de 4 iunie 2021.

VIDEO. TRAILER - CRUELLA

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel, şi şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century Studios si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani.

În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.
Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro

https://www.facebook.com/CineForum.ro/

https://www.instagram.com/cineforumromania/

https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus