Skip to main content

COMUNICAT. Cum alegi covorul potrivit pentru dormitor

 
COMUNICAT. Cum alegi covorul potrivit pentru dormitor

COMUNICAT. Cum alegi covorul potrivit pentru dormitor? Descoperă 4 sfaturi esenţiale despre cum să alegi covorul potrivit pentru dormitorul tău!

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Când vine vorba de amenajarea şi mobilarea unui dormitor, obiectivul principal ar trebui să fie alegerea unui stil de design interior care să creeze senzaţia de confort şi relaxare. Deşi ar putea părea un detaliu nesemnificativ, alegerea covorului potrivit contribuie semnificativ la îmbunătăţirea imaginii generale a unei camere.

În esenţă, dormitorul este locul în care te relaxezi după o zi lungă şi obositoare. Din aceste considerente, crearea unui spaţiu primitor şi cald este esenţială. Covorul potrivit poate fi detaliul de care dormitorul are nevoie pentru a completa design-ul.

Descoperă 4 sfaturi esenţiale despre cum să alegi covorul potrivit pentru dormitorul tău!

1. Stilul

În cazul în care dormitorul tău are deja un stil unitar, alege un covor care să se potrivească design-ului încăperii, de exemplu un covor tradiţional se potriveşte stilului rustic.

Chiar dacă dormitorul este decorat în stil tradiţional sau modern, aspectul covorului trebuie să se îmbine plăcut cu celelalte obiecte ale camerei.

Dacă în dormitor se regăseşte un amestec de stiluri, vei avea la dispoziţie o varietate mai mare de tipuri de covoare din care să alegi. Poţi opta pentru un set de covoare pentru dormitor, astfel încât să le poţi schimba periodic, în funcţie de gusturile tale.

2. Culoarea

Acest element depinde în mod esenţial de cromatica predominantă în cameră. Nu este vorba doar despre culoarea pereţilor, ci şi despre cea a diferitelor obiecte de decor sau mobilier. Pentru a crea unitate stilistică, covorul ar trebui să se asorteze cu linia cromatică a camerei.

Spre exemplu, dacă dormitorul tău este minimalist, poţi opta pentru covoare în nonculori, albe sau negre. Pe de altă parte, pentru un dormitor tradiţional, în care predomină culorile vii, poţi cu uşurinţă să alegi covoare în funcţie de culorile tale preferate.

3. Materialul

Covoarele moderne sunt realizate din diverse materiale, de la fibre naturale până la cele sintetice. Lâna, poliesterul şi nailonul sunt materialele cele mai comune din care sunt realizate fibrele covoarelor. Este esenţial să ştii că materialul influenţează mult gradul de catifelare la atingere.

Lâna şi poliesterul sunt materiale în general moi, însă sunt mai scumpe şi mai greu de întreţinut. Covoarele din poliester sau nailon au un aspect modern, dar nu sunt la fel de moi şi pufoase ca alte materiale. De asemenea, modelele fibrelor influenţează aspectul general al covorului şi gradul de catifelare.

4. Forma

Forma covorului este un criteriu pe care nu trebuie să îl neglijezi atunci când vrei să accesorizezi cât mai frumos dormitorul. Astfel, poţi lua în considerare achiziţionarea unui covor a cărui formă să te lase să îl plasezi oriunde doreşti.

Spre exemplu, majoritatea covoarelor sunt dreptunghiulare deoarece pot fi aşezate atât pe lungime, cât şi pe lăţime. În aceeaşi măsură, acestea pot fi plasate oriunde în perimetrul camerei. Covoarele ovale nu pot fi plasate în colţuri deoarece în general deservesc centrului camerei.

În concluzie, alege un covor pentru dormitor care să întregească imaginea şi design-ul camerei tale, urmând cu atenţie cele patru sfaturi menţionate mai sus. Deşi multe persoane îl consideră un accesoriu nesemnificativ, covorul este o parte integrantă esenţială nu doar dormitorului, ci a fiecărei încăperi dintr-o locuinţă.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus