Skip to main content

COMUNICAT. Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău

 
COMUNICAT. Cum să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău

COMUNICAT. De fiecare dată când vrei să îi cumperi copilului tău un cadou, optează pentru jucării care îi stimulează independenţa, creativitatea şi îi hrănesc curiozitatea. Aceste jucării au un efect benefic asupra dezvoltării celui mic, ajutându-l să crească într-un mod armonios.

Publicitate

Consideră potrivite produsele care sunt însoţite de certificate de calitate care să ateste provenienţa, materialele din care sunt realizate, dar care să şi menţioneze faptul că nu prezintă pericol de sufocare pentru copii.

Iată care sunt principalele aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când alegi jucării pentru copilul tău, dar şi cum ar trebui să fie acestea:

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Vârsta şi nivelul de dezvoltare ale copilului

Jucăriile pe care le primeşte un copil îl vor ajuta în procesul de dezvoltare şi asimilare al cunoştinţelor despre viaţă sau, dimpotrivă, îi vor încetini acest proces natural. Dacă jucăria este adecvată pentru vârsta lui şi pentru nivelul de dezvoltare, atunci el va fi stimulat să se joace imediat cu ea, acumulând abilităţi importante pentru el.

Pe de altă parte, o jucărie prea complicată ori prea banală pentru el îl va frustra ori îl va plictisi, după caz, iar asta nu îl va ajuta din niciun punct de vedere. Cel mic se va bucura şi va beneficia cel mai mult de o jucărie atunci când se poate juca efectiv cu ea. Poţi găsi aici jocuri şi jucării educative pentru copii de toate vârstele.

2. Materialele din care sunt realizate

Toate jucăriile şi produsele destinate copiilor nu conţin substanţe chimice sau culori toxice şi este recomandat să fie realizate din materiale ecologice precum lemnul, hârtia sau fibre textile reciclabile. De asemenea, materialul jucăriilor nu trebuie să producă alergii. De cele mai multe ori, este recomandat lemnul şi ar trebui evitat plasticul care conţine ftalaţi, nişte substanţe foarte periculoase pentru sănătatea şi dezvoltarea celor mici.

3. Rezistenţa jucăriilor

Pentru siguranţa copiilor, se recomandă cumpărarea unor jucării robuste care vor rezista cu succes tuturor încercărilor la care vor fi supuse. Cusăturile trebuie să fie tari, îmbinările să nu aibă crăpături, iar materialul să nu fie casabil.

4. Posibilitatea de a fi spălate şi dezinfectate

Copiii mici, în special, bagă în gură toate obiectele pe care le găsesc în jurul lor. Jucăriile nu fac excepţie, aşa că, destul de des, acestea ar trebui să fie spălate şi dezinfectate.

5. Siguranţa pentru copii

Majoritatea ţărilor au implementate regulamente foarte stricte privind regimul de comercializare a jucăriilor. Verifică dacă eticheta sau instrucţiunile jucăriilor specifică respectarea acestor reglementări, certificările pe care le-a primit jucăria, precum şi dacă a fost testată pentru utilizarea de către copii.

6. Susţin dezvoltarea armonioasă a copiilor

Jucăriile educative sunt cele care pot fi utilizate în mai multe moduri, singura limitare fiind imaginaţia celui mic. Poţi alege dintre cuburi de lemn, figurine, mingi sau alte jucării care nu au neapărat instrucţiuni cu reguli stricte referitoare la joc.

7. Încurajează explorarea şi rezolvarea problemelor

Aceste abilităţi sunt importante, în special din punct de vedere al pregătirii pentru educaţia formală, din anii de grădiniţă şi de şcoală. Pe de altă parte, aceste abilităţi îi vor ajuta şi pe termen lung, permiţându-le obţinerea unui nivel de viaţă confortabil, lipsit de provocări pe care să nu le poată depăşi.

Jucăriile potrivite pentru copii sunt cele care le oferă distracţie adecvată vârstei şi nevoilor de dezvoltare, într-un mod sigur şi care inspiră jocul activ. Alegerea unor jucării nepotrivite poate afecta în mod negativ dezvoltarea cognitivă, dezvoltarea socială şi emoţională, dar şi dezvoltarea fizică sau limbajul.

Ţine cont de recomandările din acest articol şi vei avea certitudinea că alegerile tale referitoare la jucării sunt inteligente, încurajând trăsăturile de personalitate şi pasiunile celui  mic.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus