Skip to main content

COMUNICAT. Cum alegi o verighetă făcută din aur de calitate? Cinci recomandări

 
COMUNICAT. Cum alegi o verighetă făcută din aur de calitate? Cinci recomandări

COMUNICAT. Am pregătit câteva recomandări care te vor ajuta să alegi verighete din aur de calitate, pe care le veţi putea purta cu drag şi la cea de-a 50-a aniversare a nunţii.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Aurul este unul dintre cele mai populare metale preţioase, în special atunci când vine vorba de bijuterii menite să fie purtate zi de zi, cum este şi cazul verighetelor. Simplu, gravat sau combinat cu pietre strălucitoare, acesta va arăta întotdeauna bine pe degetul tău.

1. Informează-te

Înainte de a începe căutarea verighetelor perfecte, rezerva-ţi timp pentru a face puţină cercetare cu privire la proprietăţile acestui metal. De exemplu, poţi găsi multe modele de verighete din aur şi zirconiu în magazinul Elyart din Ploieşti, dar trebuie să ştii şi cum să îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

Cel mai adesea, pentru bijuterii este folosit aurul de 14K sau de 18K. Numărul de karate indică procentul de aur pur din bijuteria respectivă. Aurul pur are 24K, dar este prea moale pentru a face bijuterii rezistente. Aurul de 18K conţine 75% aur pur, iar cel de 14K - 58%.

Diferenţa este reprezentată de diverse aliaje. Poate fi vorba argint, cupru, paladiu, zinc etc. Fiecare dintre acestea poate influenţa duritatea, durabilitatea, rezistenţa la zgârieturi, dar şi culoarea verighetelor pe care le porţi.

2. Stabileşte un buget

Este foarte important să încerci să stabileşti un buget aproximativ înainte de a pleca la cumpărături. În funcţie de model şi metalul din care sunt realizate, preţul verighetelor poate varia.

Chiar dacă puritatea aurului este aceeaşi, detalii precum existenţa pietrelor preţioase sau complexitatea modelului pot influenţa preţul final.

3. Decide ce tip de aur este mai potrivit pentru tine

Odată ce te-ai documentat cu privire la calităţilor diferitelor tipuri de aur şi ştii ce buget ai la dispoziţie, poţi decide care dintre acestea ţi se potriveşte cel mai bine. De exemplu, aurul de 14K este mai ieftin decât cel de 18K, dar şi mai puţin rezistent.

Dacă ai un stil de viaţă activ, aurul de 18K ar putea reprezenta o alegere mai potrivită pentru tine. Atenţie, o verighetă de 14K va conţine acelaşi procent de aur pur, indiferent de culoarea acesteia. Totuşi, după cum am menţionat deja, aliajele folosite pentru a obţine culoarea respectivă pot influenţa duritatea şi durabilitatea aurului.

Există şi anumite tratamente ce pot mări rezistenţa la purtare şi zgârieturi a aurului.

De asemenea, dacă ai pielea sensibilă, este bine să ştii că aurul alb, de exemplu, poate fi placat cu paladiu, care este hipoalergenic. 

4. Compară

Nu te grăbi. Rezervă-ţi cel puţin câteva luni pentru acest proces. Tu şi partenerul tău veţi purta verighetele zeci de ani, aşa că ele trebuie alese cu grijă. Poţi cumpăra inclusiv online verighete, ceea ce înseamnă că ai acces la o  gamă largă de modele.

Analizează cu atenţie caracteristicile fiecăruia dintre acestea şi nu uita să compari  şi preţurile. S-ar putea să ai surpriza să găseşti acelaşi model la un preţ mai mic sau ca magazinul tău preferat să ofere reduceri într-o anumită perioadă.

5. Alege magazinul potrivit

Nu doar bijuteriile trebuie analizate cu atenţie, ci şi magazinul de unde le vei achiziţiona, mai ales dacă o faci online. Citeşte cu atenţie politica de returnare şi asigură-te că bijuteriile sunt marcate, dar şi că vin însoţite de certificat de garanţie. Nu uita să verifici şi care este preţul actual al aurului.

De asemenea, este bine să alegi un magazin care oferă şi servicii de redimensionare a verighetelor, în caz că alegi o mărime prea mare sau prea mică.

Achiziţionarea verighetelor poate fi experienţă pe cât de emoţionantă, pe atât de stresantă. Este poate una dintre cele mai importante alegeri pe care o poţi face atunci când te pregăteşti de nuntă, aşa că acordă-i atenţia cuvenită.

Ţine cont de recomandările de mai sus şi cu siguranţă vei cumpăra verighete făcute din aur de calitate, pe care le veţi purta cu drag tot restul vieţii voastre.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus