Skip to main content

COMUNICAT. Cum alegi un trepied: Criterii de care să ţii cont

 
COMUNICAT. Cum alegi un trepied: Criterii de care să ţii cont

COMUNICAT.Fie că eşti fotograf profesionist sau doar te pasionează acest domeniu şi îl practici ca pe un hobby de weekend, un trepied poate reprezenta o achiziţie excelentă pentru trusa ta de accesorii foto.

Publicitate

Trepiedul te ajută, în primul rând, să stabilizezi imaginea atunci când fotografiezi macro sau atunci când vrei să faci expuneri lungi, pentru a surprinde în cadru cerul înstelat, suprafaţa mării, o cascadă sau alte subiecte de acest tip.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Apoi, un trepied te poate ajuta enorm şi la fotografia de studio în care trebuie să execuţi cadre repetitive sau în cazul portretelor. Cu alte cuvinte, este accesoriul care îţi face munca mai uşoară aproape în orice context.

Alegerea trepiedului potrivit poate fi dificilă dacă nu ştii ce criterii să iei în considerare. Iată câteva dintre cele esenţiale, de care trebuie neapărat să ţii cont!

1. Dispozitivul pentru care vei folosi trepiedul

În prezent, există un trepied proiectat special pentru fiecare dispozitiv la care te poţi gândi. Astfel, fie că foloseşti telefonul mobil, o cameră de acţiune, un aparat foto mirrorless sau un DSLR profesional, poţi găsi trepiedul perfect.

De exemplu, un trepied pentru telefon va fi mai mic şi mai uşor, având un sistem de prindere specific, faţă de un trepied pentru un DSLR. Cel din urmă trebuie să fie mai greu şi să ofere mai multă stabilitate pentru o greutate mai mare decât cea a unui smartphone.

Înainte să alegi un trepied, verifică atent dacă sistemul său de prindere a device-ului se potriveşte cu dispozitivul pe care îl vei folosi alături de accesoriu. Este un prim criteriu cheie!

2. Uşurinţa cu care poate fi transportat

Trepiedul poate fi un adevărat sprijin atât pentru un amator, cât şi pentru un profesionist. Cu toate acestea, un trepied mult prea greu sau dificil de transportat poate încurca mai mult decât poate ajuta munca unui fotograf.

De aceea, trebuie să iei mereu în calcul contextul în care vei folosi noul tău trepied. Dacă îl vei păstra într-un studio foto sau în apartamentul tău, uşurinţa de transport nu este esenţială.

Totuşi, dacă plănuieşti să faci fotografii în natură sau să te deplasezi în diferite locaţii cu trepiedul personal, orientează-te către un produs cu o greutate redusă care poate fi montat şi demontat rapid şi uşor. Aşa, vei salva timp preţios şi vei evita transportarea unei greutăţi foarte mari, mai ales că aparatul foto DSLR şi obiectivele sunt deja suficient de grele.

3. Adaptabilitatea

Un trepied poate fi folosit pentru unicul scop de a menţine stabilitatea imaginii, însă pe piaţă există sute de modele şi forme. La început, varietatea de trepiede poate fi copleşitoare, însă vei înţelege în scurt timp care sunt diferenţele şi ce e potrivit pentru tine.

De exemplu, modularitatea şi adaptabilitatea unui trepied pot fi doi factori care îi diferenţiază. Un trepied simplu se poate regla doar pe verticală, unul mai adaptabil poate fi reglat şi pe orizontală, în funcţie de nevoile tale.

Apoi, unele produse au cât mai puţine piese, în timp ce altele pot fi modulare, ceea ce îţi permite să te joci mai mult cu poziţionarea aparatului foto în raport cu subiectul pe care îl fotografiezi.

În plus, unele trepiede au braţe fixe şi drepte, în timp ce altele sunt formate din braţe modulare şi flexibile care pot fi ajustate într-o infinitate de poziţii sau prinse de diferite obiecte, la diferite înălţimi şi în diferite unghiuri. Acestea din urmă sunt mai întâlnite în rândul trepiedelor pentru telefoane sau camere de acţiune.

Acestea fiind spuse, alegerea unui trepied îţi va fi mult mai uşoară acum, luând în calcul aceste criterii. Vei şti exact de ce ai nevoie şi ce fel de produs va rezolva dificultăţile pe care le întâmpini.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus