Skip to main content

COMUNICAT. Cum decorezi locuinţa pentru un aspect modern: 5 ponturi

 
COMUNICAT. Cum decorezi locuinţa pentru un aspect modern: 5 ponturi

COMUNICAT. Decorarea locuinţei poate fi extrem de dificilă, mai ales dacă este prima oară când amenajezi un apartament. Cel mai probabil, îţi doreşti să obţii un aspect modern, actual, şi o casă plină de personalitate, în care să-ţi facă plăcere să îţi petreci timpul în fiecare zi.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ei, bine, chiar dacă nu ai experienţă şi cunoştinţe de specialitate, îţi poţi decora superb casa în stil modern, urmând sfaturile de mai jos!

1. Integrează cu atenţie finisajele

În cazul în care nu ai montat deja finisajele, recomandarea pentru o locuinţă modernă este să alegi gresie, faianţă şi parchet cât mai simple, în nuanţe neutre, fără imprimeuri colorate sau complexe. Astfel, vei putea să experimentezi şi să te joci cât mai mult cu elementele de decor.

Totuşi, dacă ai deja finisajele montate şi nu doreşti să le schimbi, este important să jonglezi cu atenţie în jurul lor.

Astfel, o faianţă colorată în bucătărie cere elemente de decor simple – feţe de masă, prosoape, vaze şi alte obiecte în tonuri neutre, care să completeze perfect culorile de bază deja existente.

2. Optează pentru mobilier modern

Multe persoane pleacă de la ideea că îşi doresc un stil de amenajare modern. Totuşi, sfârşesc prin a cumpăra toate piesele de mobilier preferate pe care le găsesc în magazine, fără să ţină cont de imaginea de ansamblu. Drept urmare, stilul modern dorit la început se transformă într-o combinaţie de stiluri.

Pentru a evita acest lucru, încearcă să te concentrezi şi să cumperi doar lucruri care vor avea sens împreună. De exemplu, alege paturile moderne de la Tamos, în combinaţie cu noptiere la fel de moderne şi simple, din lemn sau MDF alb.

Completează-ţi dormitorul cu un dressing la fel de modern, cu oglinzi sau fără.

În mod similar, când alegi masa şi scaunele din bucătărie sau canapeaua şi măsuţa de cafea din living, optează pentru piese simple, fără ornamente bogate şi patternuri complexe.

3. Rezumă-te la doar câteva tipuri de decoraţiuni

Pentru ca locuinţa ta să fie una modernă, va fi nevoie să te rezumi numai la câteva feluri de obiecte de decor, care să se completeze perfect reciproc.

Cu alte cuvinte, nu aglomera spaţiile cu tot felul de decoraţiuni, din dorinţa de a le face mai plăcute şi mai primitoare. În schimb, alege să decorezi camerele, de exemplu, doar cu tablouri şi câteva statuete minimaliste aşezate pe rafturi.

Poţi opta şi pentru pernuţe decorative şi lumânări parfumate sau, dacă adori natura, pentru mai multe ghivece moderne, din ceramică, cu diferite plante de interior.

4. Respectă o schemă de culori

O locuinţă modernă, aşa cum o vezi în cataloage sau în propunerile designerilor profesionişti, respectă întotdeauna o schemă clară de nuanţe. Este un element obligatoriu pentru un look coerent şi armonios!

Din fericire, poţi obţine şi tu acelaşi look fără să fii designeri şi fără să apelezi la expertiza unuia. Nu trebuie decât să stabileşti maximum două culori puternice principale şi mai multe tonuri secundare mai puţin intense. Adaugă şi nuanţe terţe, neutre, care să completeze totul.

Apoi, foloseşte culorile puternice drept accente – canapeaua, draperiile sau pernele decorative pot avea aceste culori. Cele secundare şi neutre pot fi folosite pentru detalii – covoare, pături, mobilier, tapiţerii.

5. Creează zone atmosferice moderne

O casă modernă poate fi definită prin spaţiile care inspiră calm, coerenţă stilistică şi confort.

De exemplu, poţi crea o zonă de lounge, prin decorarea canapelei cu pături de diferite texturi şi pernuţe. Adaugă pe măsuţa de cafea o tavă dreptunghiulară aurie şi o lumânare parfumată, apoi apropie fotoliul şi orientează toate spaţiile pentru şezut către măsuţă.

Aşadar, după cum poţi observa, decorarea unei locuinţe moderne nu este foarte complicată. Nu trebuie decât să acorzi puţină atenţie detaliilor! Pune în aplicare recomandările de mai sus şi vei fi mulţumit de rezultate, fără îndoială.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus