Skip to main content

COMUNICAT. Cum poţi reduce stresul? 5 sfaturi

 
COMUNICAT. Cum poţi reduce stresul? 5 sfaturi

COMUNICAT. Stresul reprezintă un inamic silenţios care acţionează subtil şi de cele mai multe ori te aduce în situaţii din cele mai dificile.

Publicitate

În accepţiune medicală, acesta provoacă deprecieri ale calităţii vieţii şi reprezintă unul dintre agenţii principali implicaţi în declanşarea a numeroase boli.

Deşi stările resimţite din cauza stresului pot fi dintre cele mai variate, numeroase persoane acuză stări de oboseală, dureri abdominale şi o stare generală apatică.

Din fericire, există diferite modalităţi viabile cu ajutorul cărora poţi reduce şi gestiona stresul. Descoperă 5 sfaturi de reducere a sa!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

1. Îmbunătăţeşte mediul înconjurător

Ambianţa spaţiului în care îţi desfăşori activităţile are un impact masiv asupra stării generale de spirit. Un spaţiu de lucru ordonat, curat şi o încăpere aerisită zilnic îţi vor permite să fii mai productiv.

Astfel vei reuşi să rezolvi în timp util acele sarcini al căror termen limită îţi provoacă stres. 

Mai mult decât atât, pentru a crea o atmosferă propice lucratului şi liniştitoare, personalizează spaţiul de lucru prin intermediul unor plante, poze personale sau difuzoare profesionale pentru parfumarea casei cu aromă de lavandă.

Este demonstrat ştiinţific că uleiurile obţinute din lavandă reduc stresul şi te ajută să fii mai relaxat, dar şi să dormi mai bine.

2. Fă o activitate fizică

Numeroase studii corelează scăderea nivelului de stres cu practicarea exerciţiilor fizice. Nu este necesar ca acestea să fie intense sau lungi, ci poţi pur şi simplu să alergi sau să faci câteva exerciţii cardio în confortul propriei locuinţe.

Mişcarea stimulează receptorii pentru dopamină de la nivel cerebral, ceea ce face ca persoana respectivă să simtă senzaţia de plăcere asociată recompensei. Iar acest lucru reduce senzaţia de stres şi îţi sporeşte nivelul de energie.

3. Ascultă muzică din registrul clasic

Sunetele delicate ale muzicii de vioară sau pian joacă un rol terapeutic semnificativ. De-a lungul timpului, ariile clasice interpretate de compozitori celebri au fost folosite în diferite tipuri de terapii printre care terapia stresului şi a anxietăţii.

Ascultă în fiecare zi, timp de câteva minute, muzică clasică. Vei vedea că liniştea şi bucuria resimţite nu vor reprezenta doar o stare temporară.

Încetul cu încetul vei ajunge să-ţi gestionezi mult mai uşor emoţiile şi să îţi schimbi starea de spirit atunci când te simţi stresat şi anxios.

4. Alege să abordezi problema

În general, există trei moduri prin care poţi aborda o anumită problemă. O confrunţi, o eviţi sau pur şi simplu îţi schimbi emoţiile resimţite faţă de aceasta. În funcţie de decizia pe care o iei, trebuie să ai în vedere că există consecinţe aferente, fie ele negative sau pozitive.

Evitarea unei probleme nu elimină stresul indus de aceasta, ci îl neagă până la inhibare. În cazul în care decizi să confrunţi respectiva problemă, trebuie să ai pregătirea necesară analiza toate variabilele sale.

Adoptă un comportament care crezi că s-ar potrivi tipului de problemă generatoare de stres şi scapă de aceasta.

5. Apelează la ajutor specializat

Nu ezita niciodată să apelezi la ajutor de specialitate din domeniul terapeutic. Aceste persoane sunt pregătite temeinic să te îndrume în procesul de vindecare.

De asemenea, pot şi să-ţi pună la dispoziţie mecanisme comportamentale pe care să le adopţi pentru a gestiona şi reduce stresul până la minim.

Mai mult decât atât, te vor ajuta să-ţi dai seama care sunt factorii declanşatori ai nivelului de stres pe care îl resimţi. Acesta este pasul cel mai important în a învăţa cum să faci faţă diferitelor situaţii care îţi induc stările de stres şi cum să le depăşeşti cât mai rapid.

Stresul este un inamic invizibil care acţionează în cele mai neaşteptate momente.

Este important să ştii cum să reduci recurenţa apariţiei stresului şi cum să gestionezi situaţiile generatoare de anxietate pentru a evita declanşarea anumitor boli asociate.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus