Skip to main content

COMUNICAT. Cele mai bune soluţii pentru izolarea termică a unei locuinţe

 
Unsplash
Unsplash

COMUNICAT. Izolarea termică a locuinţelor este o necesitate a zilelor noastre, pentru că aceasta de fapt joacă un rol foarte important în ceea ce priveşte asigurarea unui climat potrivit.

Publicitate

Dacă te gândeşti să îţi izolezi locuinţa, însă nu ştii care dintre materialele de izolare sunt cele mai potrivite, îţi prezentăm un mic ghid de alegere şi înţelegere a acestora, care să te ajute să descoperi cum să îţi izolezi eficient locuinţa.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Vata bazaltică

Vata bazaltică este unul din cele mai eficiente materiale din punct de vedere al izolării termice, iar acest lucru este demonstrat de către coeficientul de conductivitate termică foarte mic.

Dacă facem o comparatie intre vata bazaltica si polistiren vom constata că din punct de vedere al coeficientului de conductivitate termică există diferenţe, deoarece vata bazaltică are un coeficient de circa 0.035 W/mK, în vreme ce polistirenul merge până la 0,040 W/mK.

Cu cât coeficientul de conductivitate termică este mai mic, pierderile termice sunt mai reduse şi izolaţia termică a peretelui este mai bună. Acest lucru înseamnă ca vata bazaltică, chiar dacă permite aerisirea peretelui, are caracteristici superioare de izolare termică.

În plus, un avantaj major al vatei bazaltice este acela că acest material este ignifug, nu trebuie tratat, nu suferă dilatări şi contracţii la variaţii de temperatură şi este stabil în timp, păstrându-şi caracteristicile.

Vata minerală bazaltică nu se tasează şi nu permite dăunătorilor să creeze cuiburi, iar în plus aduce şi avantaje la nivel de izolare acustică, lucru deosebit de important mai ales pentru izolarea apartamentelor de bloc.

Plăcile minerale termoizolatoare

O soluţie naturală, ecologică, care lasă clădirea să respire şi protejează astfel sănătatea întregii familii.

Aceste materiale au proprietăţi foarte bune din punct de vedere al izolării termice, îşi păstrează calităţile în timp, împiedică apariţia mucegaiului şi prezintă o excelentă rezistenţă la foc.

Polistirenul pentru realizarea termosistemelor

Polistirenul este un material folosit la scară largă, în majoritatea proiectelor de izolare.

Proprietăţile polistirenului îl recomandă pe acesta ca fiind unul dintre materialele preferate de către utilizatori, iar preţul accesibil contribuie foarte mult la acest aspect.

Polistirenul este folosit atât pentru lucrări de izolare la interior, cât şi la exterior, oferind câte o variantă potrivită în orice context. Practic, cu ajutorul polistirenului pot fi acoperite toatele elementele structurale, indiferent de amplasare sau grad de dificultate al situaţiei.

Spuma poliuretanică

Spuma poliuretanică este un material relativ nou pe piaţa din România, deoarece utilizarea acestui material implica doar izolarea la nivelul ferestrelor, nu şi cazul zonelor foarte ample.

În prezent însă spuma poliuretanică este utilizată pentru izolarea suprafeţelor de orice tip, pentru izolarea pereţilor şi a tavanelor, a acoperişurilor şi mansardelor, sau chiar a subsolurilor şi a demisolurilor. Structura densă oferă caracteristici superioare de izolare, foarte mult asemănătoare cu cele ale izolaţiilor pe baza de vată bazaltică.

Spuma poliuretanică se aplică cu ajutorul dispozitivelor speciale, de către personal calificat, echipat corespunzător. Este interesant de ştiut faptul că spuma poliuretanică poate fi cu celulă deschisă sau cu celulă închisă, iar alegerea materialului potrivit se face în funcţie de caracteristicile elementelor structurale pe care le ai de izolat.

Vata minerală de sticlă

La fel ca şi în cazul vatei bazaltice, vata de sticlă este un material care are capacitatea de a izola foarte bine suprafeţele contribuind astfel la asigurarea unei eficienţe energetice ridicate. Eficienţa energetică înseamnă de fapt absenţa zonelor prin care se poate pierde căldura, acestea fiind denumite generic punţi termice.

Vata minerală de sticlă este un material cu o comportare foarte bună la foc, la umiditate şi schimbări de temperatură, în vreme ce oferă o izolare temeinică a locuinţei care se păstrează ani de-a rândul.

Clădirile au nevoie să fie izolate eficient deoarece pierderile de căldură conduc către case ineficiente din punct de vedere energetic, iar acest lucru înseamnă costuri ridicate cu facturile de întreţinere. Din acest motiv este indicat să alegi un material de izolare care să îţi ofere caracteristici bune de izolare şi funcţionalitate, care să dureze în timp şi care să îţi poată oferi avantajele şi confortul de care ai nevoie.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus