Skip to main content

COMUNICAT. Cum scapi de varice în mod natural? Şase sfaturi şi produse recomandate

 
COMUNICAT. Cum scapi de varice în mod natural? Şase sfaturi şi produse recomandate

COMUNICAT. Odată cu înaintarea în vârstă, multe persoane se confruntă cu problema varicelor. Acestea apar la început sub forma unor vene purpurii, însă în timp se pot agrava şi pot să producă durere, dacă nu sunt tratate corespunzător.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

În general, factorii care cauzează apariţie varicelor sunt obezitatea, sedentarismul, fumatul, dar şi bolile circulatorii. Însă, acum există diferite metode de tratament, care pot vindeca varicele şi venele în pânză de păianjen, aşa că iată la ce soluţii poţi apela:

Încearcă să faci mai multă mişcare

O metodă bună de a preveni apariţia varicelor este îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Este esenţial ca sângele să circule liber în toate regiunile corpului, nu numai la nivelul picioarelor.

Aşa că dimineaţa poţi face diverse exerciţii uşoare acasă, sau poţi ieşi la plimbare cu căţelul, poţi merge cu bicicleta sau îţi poţi face un abonament la piscină pentru a înota mai des.

Stai cu picioarele ridicate

Atunci când te afli acasă, ar fi ideal să îţi picioarele ridicate, chiar dacă stai jos. Poţi face acest lucru în mai multe moduri, însă cea mai simplă metodă ar fi să îţi odihneşti picioarele deasupra nivelului inimii, în fiecare zi, timp de câteva minute.

Spre exemplu, te poţi întinde pe podea sau pe pat şi îţi poţi rezema gleznele sau călcâiele de perete.

Chiar şi în timpul nopţii ar fi bine să îţi pui nişte perne mai înalte sub glezne, astfel încât picioarele tale să se poată odihni deasupra nivelului trunchiului.

Iar dacă lucrezi foarte mult la birou, încearcă să îţi schimbi poziţia corpului cât mai des şi să te ridici de pe scaun măcar o dată pe oră.

Poartă şosete sau ciorapi de compresie

Dacă obişnuieşti să călătoreşti des, ar fi ideal să optezi pentru ciorapi compresivi modelatori sau şosete de compresie.

Aceste produse se pot cumpăra din farmacii fără reţete, şi pot fi purtate chiar şi pe tot parcursul zilei, nu doar atunci când petrecem foarte mult timp stând jos.

Însă, înainte de a opta pentru astfel de şosete de compresie, ar fi indicat să ceri sfatul medicului, pentru a stabili ce fel de produs este mai potrivit pentru tine şi cât de mult timp ar trebui să îl porţi.

Masează-ţi picioarele

O metodă eficientă de a preveni apariţia varicelor este masajul.

În fiecare seară, atunci când ajungi acasă, îţi poţi rezerva câteva minute pentru a-ţi masa picioarele, lucru care va îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Îţi recomandăm să îţi masezi picioarele cu un ulei esenţial, cum ar fi cel de măsline, levănţică sau eucalipt.

Consumă alimente bogate în antioxidanţi

O dietă sănătoasă te poate ajuta să scapi mai uşor de varice, mai ales dacă alegi să consumi mai des alimente bogate în antioxidanţi. O asemenea alimentaţie poate avea efecte benefice în timp, pentru că îţi va fortifica venele şi le va îmbunătăţi aspectul.

Iar pentru a reduce varicele, îţi recomandăm să consumi mai multe citrice, precum grepfruit sau portocale, care sunt bogate în bioflavonoide.

Totodată, studiile au demonstrat că merişoarele au un efect vasodilatator, care fortifică pereţii venelor şi subţiază sângele, îmbunătăţind astfel circulaţia sanguină. În plus, acest fruct este bogat în bioflavonoide, aşa că ar fi ideal să consumi o lingură de merişoare pe zi.

Le poţi consuma ca atare, incluse într-o salată sau în combinaţie cu un desert.

Foloseşte unguente pe bază de gălbenele

Gălbenelele au o mulţime de proprietăţi, iar cercetătorii au demonstrat că această plantă este benefică atât pentru sănătatea organelor interne, cât şi pentru piele.

În primul rând, gălbenelele au abilitatea de a fortifica structura venelor şi a de a repara ţesturile deteriorate, eliminând astfel inflamaţiile de la nivelul extremităţilor.

Aşa că dacă te confrunţi cu problema varicelor, poţi folosi diferite unguente de la plafar pe bază de gălbenele, pe care le poţi folosi pentru masajul picioarelor, înainte de culcare.

Aşadar, apariţia varicelor poate fi prevenită cu un stil de viaţă sănătos, cu o dietă bogată în antioxidanţi, dar şi cu multă mişcare.

Iar atunci când petreci mai mult timp acasă, nu uita să porţi ciorapi de compresie, sau stai cu picioarele ridicate, astfel încât să îmbunătăteşti circulaţia sanguină.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus