Skip to main content

COMUNICAT. Cum se foloseste erbicidul total? Masuri pentru a evita accidentele de munca si contaminarea mediului

 
COMUNICAT. Cum se foloseste erbicidul total? Masuri pentru a evita accidentele de munca si contaminarea mediului

COMUNICAT. Erbicidul total are rolul de a combate toate tipurile de plante cu care intra in contact si necesita o atentie sporita atunci cand este aplicat.

Publicitate

Acest tip de substanta este un amestec chimic si poate fi folosit in diverse culturi, precum cele de vita-de-vie, pomi fructiferi, in destelenirea terenurilor pe care urmeaza a se construi diverse imobile, in zonele de cale ferata etc.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Este recomandat sa folosesti erbicid total numai in zonele in care iti doresti o curatare totala a solului, astfel incat sa nu afectezi alte plante pe care ti-ai dori sa le pastrezi.

Pentru a prepara si aplica in mod corect substanta este recomandat sa citesti cu atentie instructiunile producatorului, inscrise pe ambalajul produsului. Totodata, trebuie sa acorzi o atentie speciala igienei si masurilor de protectia muncii si a mediului, recomandate de specialisti.

Respectarea acestor masuri este esentiala pentru evitarea producerii unor eventuale accidente de munca, cat si pentru protejarea mediului de o posibila contaminare cu substantele chimice din compozitia solutiei.

Masuri de protectia muncii, in cazul folosirii unui erbicid total:

Iata cateva masuri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand manipulezi recipientele cu erbicid total sau in timp ce il distribui pe suprafetele vizate:

• evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si pielea;
• in timpul lucrului, poarta mereu echipament de protectie;
• nu bea, nu manca si nu fuma in timp ce lucrezi cu aceasta substanta;
• dupa terminarea aplicarii, spala mainile si fata cu multa apa si sapun.

În cazul in care se produce o intoxicare prin contact, inhalare sau ingestie, trebuie sa iei imediat urmatoarele masuri:

• scoate imbracamintea contaminata;
• spala tegumentele cu apa si sapun din abundenta;
• clateste imediat ochii cu apa si sapun timp de cel putin 15 minute;
• scoate persoana intoxicata la aer curat. In caz de stop cardio respirator, anunta urgent serviciile medicale.

Atentie!!! Nu se foloseste lapte ca antidot. Nu se cunoaste un antidot specific. Se recomanda tratament medical simptomatic. Nu se lasa la indemana copiilor!

Erbicid total - Masuri de protectia mediului:

• depoziteaza substanta in ambalaje originale, in spatii special amenajate si dedicate pastrarii produselor fito-sanitare;
• citeste instructiunile producatorului si nu administra solutia pe alte culturi in afara celor pentru care a fost omologat;
• nu depozita solutia in locuri in care exista pericol de contaminare a surselor de apa, alimente, furaje, seminte sau ale ambalajelor acestora;
• nu imprastia solutia in apropierea surselor de apa pentru a evita contaminarea acestora;
• dupa finalizarea administrarii erbicidului, ai grija ca toate echipamentele folosite sa fie curatate si decontaminate in spatii special amenajate;
• nu deversa resturi de erbicid ramas nefolosit in rauri, lacuri sau alte spatii in afara celor special amenajate;
• nu curata masinile sau echipamentele folosite in administrarea substantei in rauri sau alte suprafete de apa;
• ambalajele erbicidului se vor distruge in locuri special amenajate si nu se recomanda folosirea lor in alte scopuri;
• pentru protectia organismelor acvatice, specialistii in domeniu recomanda impunerea unei zone tampon de minimum 15 m de suprafetele de apa.

Curata terenul de daunatori, insa ai grija sa nu devii chiar tu unul atat pentru tine, cat si pentru mediul inconjurator.

Intra pe PlantMaster.ro, comanda un erbicid total care sa te ajute sa scapi de buruieni, citeste instructiunile si respecta intocmai recomandarile de pe ambalaj! Astfel, te vei bucura de rezultate garantate, teren curat si mediu sanatos, fara pericol de accidente in timpul utilizarii produsului.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus