Skip to main content

COMUNICAT. Cum să te îmbraci comod dar chic în anotimpul rece

 
COMUNICAT. Cum să te îmbraci comod dar chic în anotimpul rece

COMUNICAT. La fel ca femeile, bărbaţii îşi pregătesc garderoba pentru sezonul rece, care trebuie să conţină articole călduroase. Totuşi, pentru că pui preţ pe imaginea ta, nu este recomandat să alegi haine şi încălţări care nu se potrivesc între ele, ci să foloseşti piese versatile, uşor de asortat cu restul ţinutei.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Deşi temperaturile scad considerabil toamna şi iarna, poţi să te îmbraci comod dar chic, pentru o ţinută care să te pună în evidenţă. Iată pe ce să pui accent în sezonul rece!

Investeşte în încălţăminte rezistentă

Pe lângă piesele vestimentare esenţiale pentru sezonul rece, merită să investeşti în încălţăminte de calitate, care să ofere rezistenţă şi confort. Pentru că nici pantofii nu trebuie aleşi la întâmplare, pune accent pe modelele elegante, din piele. La fel de potriviţi sunt bocancii şi ghetele, pe care să le porţi în funcţie de ţinuta compusă.

De pildă, o ţinută casual compusă din jeanşi şi pulover arată excelent cu pantofi sport pentru bărbaţi de la Asortie. Optează pentru pantofi sport din piele, care menţin căldura şi oferă confort pe tot parcursul zilei.

Nu trebuie decât să adaugi o jachetă sport şi ai obţinut un outfit călduros şi modern. Pentru ţinutele mai elegante, pantofii sport pot fi înlocuiţi cu ghete negre, îmblănite, care te protejează în zilele răcoroase.

Alege un pulover călduros

Realizează o ţinută chic, care atrage atenţia, cu ajutorul unui pulover călduros.

Poartă un pulover care se remarcă printr-un model unic, fie că alegi dungi sau diferite imprimeuri.

Asortează puloverul cu o pereche de pantaloni chino şi o pereche de ghete comode, potrivite pentru sezonul rece. Pe deasupra, poţi să adaugi un palton scurt din lână sau o jachetă din piele.

Poartă un palton în nuanţe tari

Vrei să ai o apariţie reuşită într-o zi friguroasă de iarnă? Ieşi în evidenţă cu ajutorul unui palton care se remarcă prin culoare.

Deşi paltoanele negre sau gri sunt cele mai versatile, merită să incluzi în dressing şi un model în nuanţe intense de albastru sau de maro, care atrag atenţia asupra părţii superioare a corpului.

Paltonul poate fi combinat cu o pereche de jeanşi, o bluză supradimensionată şi bocanci, în care să te simţi confortabil.

Nu uita de hanorac

Fiindcă în sezonul rece ai nevoie de piese călduroase şi uşor de combinat cu articolele din garderobă, nu uita de hainele sport.

Hanoracul reprezintă alegerea optimă atunci când vrei să ieşi rapid din casă, fie că îl porţi cu jeanşi sau cu pantaloni de trening.

Accesorizează ţinuta cu o jachetă lungă, sport şi o pereche de pantofi sport, pentru un look comod.

Poartă jeanşi la ţinutele preferate

Jeanşii sunt articolele cele mai prezente în garderoba unui bărbat, fiindcă se asortează uşor cu orice piesă, de la cămaşă şi pulover, până la hanorac şi tricou.

Vrei să obţii o ţinută cool, fără prea mult efort?

Poartă o cămaşă groasă din denim, alături de jeanşi şi un pardesiu. În picioare, poţi să porţi o pereche de ghete negre şi să adaugi un fular care îţi ţine de cald.

Accesorizează fiecare ţinută

Deşi vorbim despre sezonul rece, nu înseamnă că trebuie să uiţi de accesorii.

De pildă, din garderoba pentru sezonul rece nu trebuie să lipsească şalul sau fularul, ideal pentru zilele în care bate vântul sau plouă.

Poţi opta pentru fulare simple, într-o singură culoare sau pentru modele cu imprimeu, care te scot din anonimat. Ia în calcul şi căciula, un accesoriu de nelipsit pentru iarnă.

Continuă lista de accesorii pentru sezonul rece cu mănuşile din piele sau material textil, care îţi protejează mâinile de frig. La fel de potrivite sunt şi genţile şi rucsacurile din piele, în care să iei obiectele necesare în oraş sau la birou.

Îmbracă-te comod dar chic în sezonul rece, ţinând cont de recomandările noastre!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus