Skip to main content

COMUNICAT. Amber şi UNArte: Experţii studioului de gaming românesc predau studenţilor tehnici de creaţie 3D

 
COMUNICAT. Amber şi UNArte: Experţii studioului de gaming românesc predau studenţilor tehnici de creaţie 3D

COMUNICAT. Studenţii de la Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNArte urmează, începând din toamna acestui an, cursuri dedicate tehnologiei digitale 3D, susţinute de specialiştii de la Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cursul de tehnici de creaţie 3D se adresează studenţilor de la Departamentele Pictură, Sculptură şi Grafică din anul I, unde cursul este momentan opţional, şi pentru ciclul de masterat, unde două cursuri sunt obligatorii şi unul opţional. Studenţii vor fi introduşi în noţiuni elementare precum navigare, interfaţă, level art, ca apoi să experimenteze lucrul cu UV, texturare, iluminare şi randare.

Structura cursului:

- Introducere în arta 3D - Conventii generale de modelare -Tipuri de modelare (box / primitive modeling, subd. modeling, nurbs, sculptură, modelare modulară-kitbash)

- Introducere în modelarea cu blender - Navigare, interfaţă, customizare - Editarea meselor, modelare de baza – UV-uri şi Texturare - Iluminare şi Randare.

- Modelare dupa tipologii de asset-uri - Hard Surface vs. Organic/ Sculptură – Creaţie de Propuri - Environment Art - Character Art

La finalul cursului, studenţii vor şti ce tehnici vor putea aplica în funcţie de tema fiecărui proiect: crearea unui peisaj sau a unui personaj sau realizarea unei recuzite.

„Parteneriatul cu Amber vine într-un moment prielnic, în acord cu dorinţa noastră ca aceste cursuri să capete o pondere mai mare în cadrul departamentului nostru pentru a oferi studenţilor posibilitatea unor noi modalităţi de exprimare, de dezvoltare a unei cariere artistice.

Nădajduim ca prin aceste parteneriate, pe viitor, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti să joace un rol important într-un domeniu nou ce-şi face simţită prezenţa în cotidian,” a declarat Lector. Univ. dr. Ovidiu Croitoru, Director Departament Arte Grafice.

„Colaborarea Amber cu UNArte reprezintă încă un pas natural pe care studioul îl face în misiunea sa de a oferi know how digital tinerelor generaţii care doresc să aibă un impact în industriile creative locale.

Pe lângă cunoaşterea unui program 3D, ne dorim ca la finalul cursului studenţii să răspundă mai bine nevoilor şi aşteptărilor acestor industrii, care sunt întotdeauna în căutare de talent. Aceştia vor putea construi cu uşurinţă proiecte scenografice, proiecta un design de produs sau lucra în proiecte din industria digitală, implicit şi în industria dezvoltatoare de jocuri video,“ a precizat Mihai Pohonţu, Chairman în cadrul Amber.

Mentorii cursurilor 3D sunt Vlad Ionescu, Marian Poiană şi Valentin Leonida.

Vlad Ionescu a absolvit cursul de Game Design de la Universitatea din Huddersfield, Marea Britanie, a lucrat 7 ani în diverse proiecte pentru jocuri video, film, reclame şi animatie, ultimii 2 ani concentrându-se pe VR şi producţie virtuală. Acum lucrează la Amber ca tech artist la proiectul Amber Avatar.

Marian Poiană a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNArte la sectia Pictură, a lucrat 21 de ani în animaţie clasică, gaming, film şi este autor a două filme de animaţie 3D, ultima creaţie participând la festivalurile de specialitate în luna octombrie a acestui an. În 2019, a preluat o echipă de 16 artişti în Amber Bucureşti, acum conducând, din rolul de Head of Art România, un grup de 61 de artişti ce acoperă toate disciplinele necesare pentru a crea artă digitală.

Valentin Leonida a absolvit Academia de Arte Decorative şi Design, a lucrat 10 ani la Ubisoft pe diverse poziţii, de la UI până la level art. După mai mulţi ani petrecuţi în publicitate, arhitectură şi jocuri video, şi-a găsit locul în Amber, unde lucrează în cadrul echipei de management pe poziţia de Guild Lead. 

Despre Amber

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa şi altele.
La ediţia 2021 a Pocket Gamer Mobile Games Awards 2021, Amber a câştigat premiul “Best Localization and QA Service Provider” şi a fost nominalizată pentru premiul “Best Service Provider”.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

Amber susţine egalitatea de şanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind iniţiatorul campaniei #herowngame, acţiune ce-şi propune să combată prejudecăţile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.    

Website Amber
Facebook Amber

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus