Skip to main content

COMUNICAT. Cursuri pentru profesionişti în comunicare şi management organizaţional, oferite gratuit de Young Initiative şi World Vision România

 
COMUNICAT. Cursuri pentru profesionişti în comunicare şi management organizaţional, oferite gratuit de Young Initiative şi World Vision România

COMUNICAT. Două cunoscute organizaţii neguvernamentale din ţară, Asociaţia Young Initiative şi Fundaţia World Vision România, oferă din toamna trecută trei cursuri online – „Comunicare nonprofit”, „Rezilienţă organizaţională în ONG-uri” şi „Bună guvernanţă în ONG-uri” – care pot fi accesate în mod gratuit de către toţi cei interesaţi, indiferent dacă aceştia lucrează într-un ONG, se gândesc să se angajeze într-o astfel de organizaţie sau vor să îşi pună la punct abilităţile de management sau de comunicare.

Publicitate

De asemenea, cele două organizaţii au lansat Self-Accelerator, un instrument online pentru ONG-uri care include metode şi exemple concrete gândite să ajute aceste organizaţii să parcurgă pe cont propriu propriul proces de dezvoltare organizaţională.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cele trei cursuri de tip MOOC (Massively Online Open Courses) sunt accesibile la adresa https://management-ong.teachable.com/ şi oferă noţiuni de bază, exemple practice, studii de caz, modele de documente (cum ar fi de exemplu liste de verificare), interviuri cu practicieni şi experţi în domeniu, scurte teste şi multe altele.

Aceste instrumente au fost dezvoltate în cadrul proiectului ,,Acceleratorul de Sustenabilitate pentru ONG-uri” derulat de Asociaţia Young Initiative în parteneriat cu Fundaţia World Vision România cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este de a creşte capacitatea organizaţiilor non-profit din România de a implementa procese de dezvoltare organizaţională care să ducă la un impact sporit în comunitate. 24 de organizaţii din România au fost susţinute în mod direct prin sesiuni de mentorat şi coaching pentru a dezvolta strategii de creştere şi transformare organizaţională în cadrul acestui program complex, cu durata de 16 luni.

Ce pot învăţa de la ONG-işti companiile şi profesioniştii

De ce este nevoie de astfel de cursuri şi ce oferă ele în plus faţă de alte resurse care se pot găsi pe internet, unele dintre acestea tot gratuite?
În primul rând, acestea acoperă nevoi reale ale ONG-urilor şi profesioniştilor, inclusiv ale acelora care lucrează în sectorul privat.

Cele trei cursuri au fost dezvoltate de către Fundaţia World Vision România şi Asociaţia Young Initiative cu scopul explicit de a le oferi ajutor ONG-urilor din România în ceea ce priveşte comunicarea, rezilienţa organizaţională şi buna guvernanţă. Aceste teme au fost selectate în urma unei analize a nevoilor celor mai acute cu care se confruntă aceste organizaţii.

„Pe de altă parte, cursurile noastre pot fi de ajutor pentru orice profesionist, fie că lucrează în sectorul privat, ca independent sau într-un ONG. Cursul de comunicare, de exemplu, include un întreg modul de comunicare organizaţională, pe lângă noţiuni de bază privind poziţionarea, tehnici eficace de comunicare, construirea de awareness în sprijinul scopurilor organizaţiei, construirea de vizibilitate în social media, bugetarea activităţilor de comunicare, analiza publicului-ţintă, subiectele comunicării, protejarea datelor personale şi aşa mai departe”, spune Răzvan Sassu, manager de proiect „Acceleratorul de sustenabilitate pentru ONG-uri”.

„De asemenea, cursul de rezilienţă organizaţională este unul foarte util pentru managerii (inclusiv la nivel de leadership de top) sau pentru angajaţii implicaţi în tranziţia organizaţională ori managementul crizelor.”

Toate cele trei cursuri au fost dezvoltate şi sunt susţinute de formatori cu experienţă ca facilitatori de învăţare, designeri educaţionali sau mentorat în cadrul organizaţiilor neguvernamentale sau al companiilor.

Astfel, spun reprezentanţii World Vision, acestea pot fi utile nu doar pentru organizaţiile neguvernamentale, ci şi pentru tinerii profesionişti independenţi sau angajaţi din mediul corporativ, voluntari, profesori sau activişti.

Management organizaţional online, predat de profesionişti

Cursul de „Bună guvernanţă pentru ONG-uri”, de exemplu, le oferă sprijin tuturor celor interesaţi de planificarea strategică în organizaţie, de managementul resurselor (umane, financiare sau gestiunea informaţiilor) sau organizarea structurilor de leadership, în vreme ce acela de rezilienţă organizaţională vine în ajutorul celor care îşi doresc dezvoltarea unei culturi organizaţionale flexibile, care încurajează inovaţia şi adaptarea la schimbări, pentru ca organizaţia să facă faţă cu succes schimbării şi să transforme momentele dificile în oportunităţi de creştere şi inovaţie.

Acest curs demonstrează cum pot fi ajutaţi angajaţii să îşi îmbunătăţească abilităţile utilizate la locul de muncă, capacitatea de adaptare la stres, încrederea în sine şi în echipă, precum şi abilităţile de comunicare şi relaţionare.

Self-Accelerator, sau cum înveţi singur să dezvolţi organizaţia

De asemenea, cele două organizaţii oferă tot gratuit acces la Self-Accelerator, un instrument destinat ONG-urilor care oferă metode şi exemple concrete prin care fiecare astfel de organizaţie poate parcurge pe cont propriu, neasistat, propriul proces de dezvoltare organizaţională. Acest instrument digital, disponibil la adresa www.accelerator-ong.ro/self-accelerator, se bazează pe resurse care au fost utilizate în cadrul programului „Accelerator ONG”, prin care 24 de organizaţii din România au fost susţinute pentru a dezvolta strategii de creştere şi transformare organizaţională.

Cele trei cursuri şi Self-Accelerator au fost dezvoltate cu fonduri obţinute prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus