Skip to main content

COMUNICAT. 5 sfaturi utile pentru depozitarea corectă a siropurilor naturale

 
COMUNICAT. 5 sfaturi utile pentru depozitarea corectă a siropurilor naturale

COMUNICAT. Depozitarea corectă a siropurilor este esenţială pentru a le păstra prospeţimea şi calitatea. Siropurile naturale sunt uşor de realizat, în general dintr-un amestec de apă şi zahăr, la care se adaugă plante sau flori. De obicei, se prepară cantităţi mai mari pentru a fi folosite pe parcursul unei perioade mai lungi, fie ca sirop simplu, fie în reţete culinare.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Alege recipientul adecvat

Este recomandat ca siropurile să fie păstrate în recipiente de sticlă, precum sticle sau borcane, închise etanş cu capace. Poţi folosi recipiente de plastic pentru depozitarea siropurilor, cu menţiunea că acestea nu pot fi sterilizate prin fierbere, precum sticla.  

Pentru a păstra siropul proaspăt mai mult timp, poţi să-l depozitezi în congelator, dar nu în recipiente din sticlă. Comandă sticle de plastic mici, pentru că acestea nu riscă să se spargă la temperaturi scăzute. 

Siropurile se conservă în flacoane de cel mult 1000g, bine închise şi complet umplute. Pentru că odată deschis, siropul trebuie consumat într-un timp cât mai scurt, este recomandat să foloseşti recipiente cât mai mici. Poţi opta pentru sticlă de plastic Cirus, 500ml sau pentru sticlă de plastic economic 200ml + capac, ambele variante fiind realizate din pet transparent, ce permite verificarea aspectului siropului. 

Etichetează corect sticlele

Aplică pe fiecare sticlă de sirop o etichetă pe care vei menţiona data producerii, numele siropului şi ingredientele. Acest lucru este important pentru a nu face confuzie între diferitele tipuri de siropuri şi pentru a te asigura că ştii exact ce conţine fiecare sticlă. 

De asemenea, menţionarea datei de fabricaţie te ajută să ştii cât timp a trecut de la producerea siropului, pentru a evita consumul unuia stricat. Poţi calcula data limită pentru consumul sigur, ţinând cont de proporţia dintre zahăr şi apă. Cu cât s-a folosit mai mult zahăr la preparare, cu atât siropul va rezista mai mult, chiar şi 6 luni. 

Curăţă sau sterilizează recipientele

Iată cum igienizezi recipientele din plastic sau sticlă înainte de a le umple cu sirop.

Din plastic

Pentru curăţarea sticlelor de plastic, poţi proceda în felul următor:
• Utilizează o perie specială pentru biberoane.
• Adaugă bicarbonat de sodiu amestecat cu apă fierbinte sau soluţie de înălbitor pentru eliminarea mirosurilor şi a murdăriei din interiorul sticlei.
• Curăţă exteriorul sticlei cu burete şi săpun. 
După curăţarea sticlei, aceasta trebuie clătită cu apă curată şi lăsată să se usuce înainte de a fi folosită din nou.

Din sticlă

Spală sticlele în apă caldă cu săpun, apoi lasă-le să se usuce singure pentru câteva minute. După aceea, aşază-le cu gura în jos pe o tavă de copt şi introdu tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 160-180ºC pentru aproximativ 15 minute.

Evită alterarea

Deşi siropurile sunt în general stabile datorită conţinutului mare de zahăr, ele pot suferi modificări în timp dacă nu sunt păstrate corect. Siropurile preparate la cald sunt mai stabile din punct de vedere microbiologic, dar pot cristaliza în cazul celor mai concentrate. 

În cazul siropurilor mai diluate, păstrate în contact cu aerul şi la temperaturi ridicate, există riscul apariţiei unor mucegaiuri care pot duce la fermentare. Această fermentare se produce uşor, mai ales dacă o parte din zahăr a fost invertit. Invertirea zahărului reprezintă transformarea lui în glucoză şi fructoză prin hidroliză.
 

Depozitează la temperatura potrivită

Temperatura optimă de conservare a siropurilor este de 8-15 grade Celsius, iar depozitarea la temperaturi mai mari poate duce la deteriorarea acestora. Este important să depozitezi siropurile într-un loc uscat, întunecat şi răcoros, departe de sursele de căldură şi de lumină directă. 

În plus, este important să verifici periodic recipientele pentru a asigura că siropurile şi-au păstrat aspectul şi mirosul iniţial. În cazul în care constaţi apariţia unor modificări, este recomandată evitarea consumului, deoarece acestea pot semnala alterarea sau contaminarea siropului în cauză. 
 
Siropurile sunt o modalitate excelentă pentru a-ţi bucura familia şi prietenii de savoarea fructelor de sezon. Indiferent dacă le depozitezi în recipiente de sticlă sau plastic, este important să le păstrezi la temperaturi optime şi să aplici etichete cu informaţii complete. Urmează sfaturile noastre şi vei avea la îndemână siropuri aromate şi delicioase pentru diverse ocazii!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]
 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus