Skip to main content

COMUNICAT. Alergarea pe ploaie: Cum să te echipezi corect?

 
COMUNICAT. Alergarea pe ploaie: Cum să te echipezi corect?

COMUNICAT. Alergarea este o activitate fizică plăcută care creează dependenţă. Odată ce începi să alergi, cu greu vei lăsa să treacă o zi fără o ieşire în parc sau într-o zonă amenajată pentru o tură. Fiecare metru parcurs în ritm alert îţi aduce bună dispoziţie şi sănătate. Însă, în unele zile, vremea nu este de partea ta, de aceea, trebuie să te adaptezi.

Publicitate

Când plouă, un alergător pasionat nu stă în casă, ci se echipează corespunzător şi iese. Totuşi, vremea ploioasă poate pune probleme şi celui mai ambiţios alergător, de aceea, trebuie să ai un echipament complet pentru mişcarea pe timpul precipitaţiilor, care să te protejeze de umiditate şi frig.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Alege o geacă impermeabilă

Când plouă, temperatura aerului scade, iar contactul pielii cu umiditate amplifică pierderea de căldură. Efectul frigului asupra performanţei este unul negativ şi pot apărea şi probleme de sănătate. Frigul resimţit scade imunitatea şi poate duce la apariţia contracturilor musculare. Din fericire, există numeroase modele de geci sport care te ajută să alergi în condiţii termice optime şi să previi disconfortul.

Unele dintre ele sunt mai groase, pentru alergarea în ploaie rece, de iarnă. Altele sunt îndeajuns de subţiri pentru a fi purtate vara. Este important ca geaca pe care o porţi când alergi în ploaie să fie impermeabilă, pentru că, dacă absoarbe apa, devine grea şi creează senzaţii neplăcute. Totuşi, trebuie să favorizeze ventilaţia şi să nu permită frecarea materialului între mâneci şi corp.

Poartă topuri care lasă aerul să circule

Geaca te protejează de contactul cu apa, dar, oricât ar fi de bine realizată, limitează ventilaţia. De aceea, este esenţial ca topul să permită pielii să respire. Alege tricouri sau bluze cu design care favorizează evaporarea transpiraţiei. De obicei, acestea sunt realizate din materiale sintetice, perforate în zonele corpului care transpiră abundent.

Evită topurile din bumbac pentru că absorb apa ca un burete, iar consecinţele sunt cât se poate de neplăcute: senzaţie de frig, greutate şi frecare.

De asemenea, alege tricouri sau bluze strâmte, care, dacă se umplu de umezeală, nu se freacă de piele. Este de preferat să porţi topuri de culoare închisă când plouă, pentru că apa face transparent orice material deschis la culoare.

Alege pantofi de alergare cu aderenţă

Din cauza ploii, orice suprafaţă devine alunecoasă şi instabilă. Riscul de alunecare este crescut, de aceea, trebuie să porţi pantofi de alergare cu talpă aderentă care sprijină bine articulaţia gleznei. La fel de important este ca materialul din componenţa pantofilor să fie rezistent la apă. Umiditatea nu trebuie să pătrundă în încălţăminte, pentru că o îngreunează şi facilitează apariţia bătăilor şi a rănilor.

În plus, răcirea tălpilor este o reţetă sigură pentru guturai. Alege pantofi de alergare care au un strat inferior respirant şi unul superior impermeabil. Astfel, vei putea alerga confortabil, chiar şi pe ploaie abundentă.

Ţine ploaia departe de ochi şi scalp

Pe o ploaie de vară caldă poţi alerga şi cu capul descoperit, dar în celelalte anotimpuri îţi recomandăm acoperirea scalpului cu un fes sau pălărie impermeabilă. Capul este partea din corp care pierde cea mai multă căldură, astfel că, pe timp de ploaie, riscul de dezechilibru termic este crescut.

O şapcă impermeabilă care să aibă cozoroc extensibil sau o pălărie cu aceleaşi calităţi te ajută să eviţi atât udarea părului, cât şi a feţei şi gâtului. La fel de important este să-ţi protejezi ochii de ploaie. Când apa îţi intră în ochi, vizibilitatea are de suferit, aşa că achiziţionează o pereche de ochelari potriviţi pentru această vreme. Există modele cu lentile antiaburire, care te scapă de grija ştergerii constante a ochelarilor.

Alergarea pe ploaie poate fi o adevărată plăcere dacă te echipezi corespunzător. Schimbarea mediului te scoate din zona de confort, lucru care îţi întăreşte psihicul şi fizicul.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus