Skip to main content

“Encanto”, cea mai recentă producţie cinematografică Disney, aduce buna dispoziţie pe marile ecrane şi vorbeşte despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi

 
“Encanto”, cea mai recentă producţie cinematografică Disney, aduce buna dispoziţie pe marile ecrane şi vorbeşte despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi

COMUNICAT. Chiar înainte de a alege decorurile şi de a se gândi cum să fie personajele, echipa Studiourilor Walt Disney Animation a decis care să fie tema centrală a noului film de animaţie “Encanto”, şi anume, familia. Astfel că pelicula explorează relaţiile profunde şi complicate din familii, mai ales din cele multi-generaţionale. 

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

“Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar şi casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieţii de zi cu zi.

“Ne-am gândit ce grozav ar fi să spunem povestea unei familii extinse. Am vrut să celebrăm ideea de familie şi, în acelaşi timp, să înţelegem cum funcţionează dinamica într-o familie complexă. Cât de bine ne cunoaştem familiile? Cât de bine ne cunosc ceilalţi pe noi?”, spune regizorul Byron Howard.

“Este o poveste despre faptul că oamenii cei mai apropiaţi nouă, mai ales cei din familie, nu ne văd aşa cum suntem, nici nu ne înţeleg aşa cum suntem. Şi, bineînţeles, nici noi nu le arătăm celor pe care îi iubim cine suntem cu adevărat şi facem asta din mai multe motive.

Povestea noastră arată cum un membru al unei familii care se simte prea puţin văzut şi înţeles învaţă să îşi cunoască întreaga familie şi, într-un final, să se descopere pe sine”, adaugă co-regizorul şi co-scenaristul Jared Bush.

“Encanto” redă povestea unei familii extraordinare, Madrigal, care locuieşte în munţii ascunşi din Columbia, într-o casă magică dintr-un oraş vibrant, un loc uimitor numit Encanto. Magia localităţii Encanto constă în faptul că fiecare copil din familie este înzestrat cu un dar unic, o super putere de vindecare.

Singura excepţie este Mirabel. Când însă descoperă că magia care înconjoară Encanto e în pericol, Mirabel decide ca ea, cea mai comună dintre Madrigali, să fie cea care salvează totul.

Fiecare dintre copiii familiei Madrigal a primit darurile speciale într-o ceremonie la împlinirea vârstei de 5 ani. “Atunci o uşă a apărut în casa lor şi s-a deschis către un spaţiu magic, vrăjit, unde fiecare a văzut exact care va fi rolul lui în cadrul familiei şi cum va servi comunitatea”, spune Howard.

De exemplu, sora mijlocie a lui Mirabel, Luisa, care este puternică – un fel de stâncă a familiei – are super puterea de a reloca obiecte sau fiinţe, putând să mute o clădire sau să schimbe cursul unei ape. Isabela, sora mai mare, este copilul de aur al familiei, cea care are puterea de a face plantele să crească şi florile să se deschidă la fiecare pas al ei.

Frumuseţea şi graţia ei îi încântă pe toţi, mai puţin pe Mirabelcare se chinuie să înţeleagă şi să ajungă la această minunată persoană.

VIDEO. Trailer

Un personaj cu care empatizezi instant

“Mirabel este simbolul fiecăruia dintre noi. Este membrul comun al familiei, într-un clan plin de oameni extraordinari, cu puteri magice. Mulţi dintre noi sigur am simţit asta cel puţin o dată în viaţă, ne-am simţit înconjuraţi de staruri, ne-am simţit intimidaţi, am suferit de sindromul impostorului.

Nu contează cine eşti sau ce ai realizat, întotdeauna cineva se va descurca mai bine decât tine şi va realiza mai mult. Din acest punct de vedere, Mirabel este genul de personaj cu care empatizăm cu toţii”, spune Jared Bush, co-regizor.  

Timp de 10 ani Mirabel a zâmbit şi a încercat să accepte faptul că dintr-un motiv necunoscut, la cea de-a cincea aniversare a ei, nu a fost înzestrată cu nicio putere magică. “Mirabel e genul de persoană care vrea să le facă mereu pe plac celorlalţi, simte mereu nevoia să compenseze pentru faptul că nu a fost înzestrată cu niciun dar.

Mereu şi-a spus că se simte confortabil cu dinamica din familia ei, dar, adevărul este că nu se simte deloc aşa. Chiar vrea să facă o schimbare. Călătoria ei este să recunoască propria valoare şi să îşi găsească locul în sânul familiei,” subliniază co-regizorul şi scenaristul Charise Castro Smith.

Povestea lui Mirabel a început cu mulţi ani înainte, când bunicii ei, Alma şi Pedro, au fost nevoiţi să fugă din casa lor cu tripleţii nou-născuţi. Alma şi-a pierdut soţul şi, într-un moment de disperare, în timp ce se ruga având în faţă o lumânare aprinsă, s-a petrecut un miracol.

Lumânarea a răspuns rugăciunii, oferindu-i Almei şi urmaşilor ei un refugiu sigur într-un loc fermecat numit Encanto.  “Fiecare generaţie de Madrigali îşi împarte darurile cu comunitatea. Iar povestea noastră are nu doar personaje cu puteri magice, ci abundă în magie. Casa prinde viaţă şi e acolo cu rolul de a-i ajuta şi proteja pe membrii familiei, este ea însăşi un personaj”, afirmă producătorul Clark Spencer.

Magia se regăseşte din plin în Encanto. Cuvântul “encanto” este un termen folosit uneori pentru a descrie un loc magic şi plin de spiritualitate înaltă, unde lucruri extraordinare se petrec, explică Castro Smith. “Este un loc plin de minuni naturale unde peisajul este infuzat de nenumărate posibilităţi magice”, adaugă Castro Smith.

Dar, subliniază Howard, nu e genul de magie pe care o întâlneşti în fiecre zi. “E o anumită magie în lume, dar e ancorată în realitate.

Realismul magic, o inspiraţie pentru filmul nostru, este ancorat în emoţii şi evenimente reale şi este profund şi meditativ. Nu e doar un răspuns uşor la probleme, este o formă de reflectare a experienţelor pe care le ai zi de zi, fie că sunt un succes sau o provocare”, spune Howard.

O coloană sonoră unică, un decor special

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiţiei Disney de a reda poveşti prin muzică, şi în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie.

Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, aceea de familie, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica şi care ar putea cuprinde şi reda complexitatea şi legăturile puternice din cadrul unei familii.

“Multe ritmuri columbiene îmi sunt familiare, dar orchestraţia şi instrumentele sunt diferite şi unice în Columbia”, spune Miranda. Acţiunea filmului se petrece în Columbia, iar pelicula reflectă valori ca diversitate, cultură, oameni şi muzică. Locaţia a fost aleasă pe baza poveştii despre o familie numeroasă. Iar America Latină este o combinaţie de moşteniri indigene, africane şi europene.

“Columbia este considerată intersecţia Americii Latine şi exact ideea asta am vrut să o redăm în film”, spune Bush. Howard, Bush, Miranda, tatăl lui Miranda, Luis şi directorul muzical Tom MacDougall au călătorit în Columbia în 2018 şi au fost uimiţi de diversitatea şi frumuseţea ţării, de sentimentul de magie pe care l-au regăsit pretutindeni.

“Sperăm că am surprins din plin frumuseţea Columbiei şi a oamenilor ei, de la Valea Cocora până în Regiunea Eje Cafetero şi până în adâncul pădurilor tropicale”, spune producătorul Yvett Merino.

SINOPSIS:

“Encanto”, cea mai recentă animaţie de la Studiourile Disney Animation, spune povestea lui Mirabel Madrigal, o tânără din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice.

Un film despre familie şi complexitatea legăturilor dintre membrii ei regizat de Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith, “Encanto” redă frumuseţea Columbiei şi surprinde magia şi unicitatea ei.

Din distribuţie fac parte Stephanie Beatriz, Diane Guerrero, Wilmer Valderrama, Angie Cepeda şi Rhenzy Feliz.

“Encanto” este distribuit în România de Forum Film şi are premiera în data de 26 noiembrie 2021 în format 3D şi 2D, dublat şi subtitrat.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century Studios si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani.

În ultimii ani, pe lângă filmele Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.


Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro
https://www.facebook.com/CineForum.ro/
https://www.instagram.com/cineforumromania/
https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus