Skip to main content

Preşedinţii Federaţiilor Internaţionale şi Europene de Esports se întâlnesc cu mediul politic şi academic la Esports Summit la Iaşi

 
Preşedinţii Federaţiilor Internaţionale şi Europene de Esports se întâlnesc cu mediul politic şi academic la
Esports Summit la Iaşi

COMUNICAT. În ultimul an, scena de esports din România a cunoscut o evoluţie remarcabilă prin prisma rezultatelor jucătorilor români.

Publicitate

Ana Dumbravă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume, în cadrul galei HLTV, şi este, pentru a cincea oară consecutiv, câştigătoare a unei competiţii ESL Impact, iar Andrei “Odoamne” Pascu a devenit primul român campion european la League of Legends alături de fosta sa echipă Rogue în cadrul LEC.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Cea mai recentă realizare a unui jucător profesionist de esports român îi aparţine lui Mihai „iM” Ivan, care a obţinut titlul de vicecampion mondial alături de echipa sa în finala celei mai importante competiţii de CS:GO din lume, Blast Paris CS:GO Major.

Mihai „iM” Ivan va fi invitatul special al celei de-a treia ediţii a Esports Summit, care în acest an are loc la Palatul Culturii din Iaşi, pe 14 iunie. El va vorbi despre cum a reuşit să atingă această performanţă şi cât de mult trebuie să se antreneze un jucător pentru a ajunge în finala unei competiţii importante. Evenimentul va putea fi urmărit şi live pe www.esports-summit.ro.

  • „Motivul pentru care am ales Iaşiul pentru această ediţie a Esports Summit este că aici vor avea loc finalele Campionatului Mondial de Esports, între 24 august şi 3 septembrie. Nu este loc mai potrivit să vorbim despre viitorul esports-ului din România în acest moment, pentru că aici, în cateva luni, vor concura pentru premiile totale de 500 de mii de dolari cei mai buni jucători din lume de CS:GO, eFootbal, Tekken, PUBG Mobile şi Mobile Legends.
  • Organizarea Campionatului la noi în ţară va avea un impact considerabil, iar la Esports Summit vom vorbi, printre multe altele, despre efectele sale pozitive pentru ecosistemul de esports local”, a declarat Tudor Dăescu, preşedintele Esports Summit.

La Esports Summit, preşedinţii Federaţiilor Internaţionale şi Europene de Esports, Vlad Marinescu şi Tiago Fernandes, se vor întâlni cu reprezentanţi ai mediului politic din România, printre care Mihai Chirica, primar al Municipiului Iaşi, Diana Buzoioanu, deputat şi Eduard Mititelu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Întâlnirea are loc într-un moment important pentru esports-ul local,  legea de recunoaştere a esports fiind dezbătută în comisiile din Parlament, iar la finalul verii au loc finalele Campionatului Mondial de Esports.

La Iaşi, între 24 august şi 3 septembrie, peste 700 de jucători din peste 120 de ţări din întreaga lume vor concura pentru premiile totale de 500.000 de dolari.

În panelurile conferinţei vor mai participa Octav “ang” Creţu (Nexus Gaming), Mihai Cotos (Digital Crusade), Jaxi (Streamer), Adrian Iacobini (Academia de Studii Economice Bucureşti), Paul “Werty” Bolog (caster esports), Tudor Dăescu (Esports Summit), Nedim Baytorun (Vodafone), Daniel Juravle (Viceprimarul Municipiului Iaşi), Cristian Nistor (Digital Throne), Teodora Roman (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), Mihaela Tofan (Universitatea Alexandru I. Cuza), Adrian Socaciu (Institutul Sportiv Român), Costin Bogdan (McCann), Katerina Todorovski (BCR), Roxana Baias (NEPI Rockcastle), Vlad Nagîţ (101HP.ro), Alexandru Ion (Glovo) şi Marius Radu (GG Industry).

Detalii despre programul conferinţei se găsesc pe www.esports-summit.ro.

Esports Summit este un eveniment connected by Vodafone, powered by BCR şi susţinut de Digital Throne, IASI2023, AGON by AOC, Endorfy, Kiss FM, Pro Sport, 101hp.ro şi Bucharest Gaming Week.  Esports Summit este un eveniment semnat Dăescu Borţun Olteanu.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Melania Ulici melania.ulicipaginademedia.ro
viewscnt

sus