Skip to main content

COMUNICAT. Excentricul Hercule Poirot revine pe marele ecran în Moarte pe Nil

 
COMUNICAT. Excentricul Hercule Poirot revine pe marele ecran în Moarte pe Nil

COMUNICAT. Excentricul Hercule Poirot revine pe marele ecran în „Death on the Nile / Moarte pe Nil”, un thriller fastuos, cu personaje fermecătoare şi mulţi suspecţi.

Publicitate

Studiourile 20th Century prezintă un nou film plin de mister despre haosul emoţional şi consecinţele mortale declanşate de iubirea obsesivă, ecranizare a celebrului roman din 1937 al Agathei Christie, „Death on the Nile / Moarte pe Nil”. 

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit

În regia lui Kenneth Branagh, filmul este un thriller îndrăzneţ, plin de aventură şi suspans . Vacanţa egipteană a celebrului detectiv belgian Hercule Poirot, la bordul unui vas de croazieră, se transformă într-o căutare terifiantă a unui criminal, care a întrerupt tragic luna de miere idilică a unui cuplu aparent perfect.

Noul film are toate ingredientele unui succes: peisaje epice, privelişti de neuitat, deşertul şi  maiestuoasele piramide din Giza, pasiune nestăpânită şi gelozie pe măsură, plus un grup cosmopolit de călători îmbrăcaţi impecabil, care au parte de răsturnări de situaţie neaşteptate. Iar deznodământul e surprinzător şi şocant.

„Death on the Nile / Moarte pe Nil” reuneşte echipa din spatele hitului global „Murder on the Orient Express / Crima din Orient Express” şi îl are în rolul principal pe detectivul Hercule Poirot (Kenneth Branagh).

Lui i se alătură o distribuţie de cinci stele, inclusiv Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders şi Letitia Wright.

Cu un scenariu semnat de Michael Green, adaptat după romanul Agathei Christie, „ Death on the Nile / Moarte pe Nil” este produs de Ridley Scott, Mark Gordon, Simon Kinberg, Kenneth Branagh, Judy Hofflund şi Kevin J. Walsh, cu Matthew Jenkins, James Prichard şi Mathew Prichard producători executivi.

VIDEO. Trailer Moarte pe Nil

O poveste plină de rafinament, pasiune şi pericol

În urma colaborării lor de succes în proiectul „Murder on the Orient Express  / Crima din Orient Express”, regizorul/producătorul Kenneth Branagh şi scenaristul Michael Green au început să discute despre titlurile lor preferate de Agatha Christie şi s-au gândit care ar funcţiona pe marele ecran.

„Ne-am distrat atât de bine vorbind despre asta şi întrebându-ne dacă trebuie să facem un altul şi care ar fi acesta. Ken şi cu mine ne-am anunţat fiecare preferatele, dar ne-am tot întors la acelaşi titlu, şi anume la «Moarte pe Nil»”.

„Pofta de sex din povestea originală a Agathei Christie este foarte puternică, iar oamenii sunt pur şi simplu nesăbuiţi. Iar lăcomia lor este periculoasă până la un nivel criminal”, spune Branagh.

Este cea mai neliniştită dintre cărţile Agathei Christie. Ea cuprinde mult rafinament, sex, glamour şi romantism, dar totul este extrem de fragil, periculos şi perturbator.”

Realizatorii de film au fost norocoşi să aibă implicate în proiect două rude ale celebrei autoare, Mathew Prichard şi James Prichard, care au fost o resursă nepreţuită în înţelegerea atitudinii personale a autoarei faţă de această carte. Mathew Prichard a fost deosebit de încântat de colaborare.

„Ceea ce ne place la «Orient Express», iar acum la «Moarte pe Nil», este că intriga şi povestea şi, mai ales, atmosfera adevăratei Agatha Christie sunt recreate pe ecran”, spune Prichard.

„Pentru public, este extrem de important să simtă nu numai că a văzut un film minunat, modern şi extrem de cinematografic, dar şi că a experimentat o seară cu Agatha Christie.”

Făcând tranziţia de la un roman bogat la un scenariu pentru marele ecran, realizatorii de film au redat povestea, extinzând-o. „Cartea este foarte bine scrisă”, spune scenaristul. Din ea, temele romantismului şi geloziei au fost  cele pe care scenaristul a vrut să le exploreze cu adevărat.

„Am tot revenit la pasiune şi dragoste, ne-am scufundat în acele sentimente şi ne-am asigurat că toate personajele noastre au într-adevăr ceva de spus despre acele emoţii”, spune scenaristul Michael Green.

„Într-un roman de Agatha Christie funcţionează să ai oameni interesanţi care să nu fie suspecţi de nimic”, explică Green.

Ca urmare, au fost făcute câteva modificări minore în scenariu pentru a ajuta la îmbunătăţirea câtorva personaje şi pentru a le face mai potrivite pentru marele ecran, căci, se ştie, toată lumea are nevoie de un motiv potenţial pentru a avea un motiv şi o oportunitate de a ucide.”

„Locaţia exotică şi decorurile pline de farmec au făcut din «Death on the Nile / Moarte pe Nil» o poveste foarte interesantă pentru Ken”, spune producătoarea Judy Hofflund.

„În acest film avem atracţia unei femei bogate din înalta societate pentru un bărbat care anterior a avut o relaţie cu o femeie la fel de frumoasă, pe care a respins-o, iar apoi se căsătoreşte cu cealaltă”, explică Branagh.

„Există o petrecere de nuntă în care un grup de oameni exotici care pretind că sunt prietenii lor îi înconjoară pe miri. Din cauza energiei karmice generate atunci când o femeie fură bărbatul altei femei, apar probleme. Aşadar, un triunghi amoros care merge prost se află în centrul acestei sărbători criminale.”

Un detectiv genial şi o suită de suspecţi fermecători

Kenneth Branagh joacă rolul lui Hercule Poirot, una dintre cele mai iubite şi mai faimoase creaţii ale Agathei Christie: un detectiv belgian genial, agil şi fermecător. Cavaler înnăscut, obsedat de îngrijirea sa personală, se bucură de o viaţă socială bogată, petrecută printre elite.

Tom Bateman revine în rolul chipeşului Bouc, care este mâna dreaptă a lui Hercule Poirot. Actorul a fost încântat să revină ca personajul pe care l-a interpretat în „Murder on the Orient Express / Crima din Orient Express”, mai ales că personajul său nu apare în cartea lui Agatha Christie.

„Lui Bouc nu îi păsa de nimeni în afară de el, dar în acest film a învăţat să-i pese şi de ceilalţi şi a crescut şi evoluat.”

Annette Bening este Euphemia Bouc, mama lui Bouc, o pictoriţă renumită. Arogantă, dispreţuitoare şi extrem de protectoare faţă de fiul ei, ea se află împreună cu el în Egipt pentru a participa la nunta prietenului său, Linnet.

Încântată să facă parte din distribuţie, Bening a îmbrăţişat pe deplin personajul: „M-am distrat foarte mult citind despre femeile din acea perioadă şi lumea boemă de la începutul secolului”, spune Bening.

Russell Brand este Linus Windlesham, un medic aristocrat, amabil, obsedat de sănătate, care a fost odată logodit cu Linnet Ridgeway.

Actorul a ales să se concentreze „pe căldura şi integritatea personajului”, căutând autenticitatea rolului, documentându-se serios cu ajutorul cercetărilor despre medicina anilor 1930.

Născut în India şi educat la Oxford, Andrew Katchadourian este „vărul” frumos şi prietenul din copilărie al lui Linnet Ridgeway, al cărui birou de avocatură se ocupă de toate treburile familiei Ridgeway.

Rolul este jucat de Ali Fazal, care a fost mai mult decât încântat să facă parte din distribuţie. „Copilăria mea a fost plină de cărţi de Agatha Christie.  Iar filmul «Murder on the Orient Express / Crima din Orient Express» a lui Ken a fost atât de uimitor şi atât de bogat.”

Linnet Ridgeway, moştenitoarea veselă, stilată şi obscen de bogată a unei familii proeminente şi respectate, este interpretată de Gal Gadot. Graţioasă şi sigură de sine, ea nu a cunoscut niciodată dragostea adevărată şi şi-a făcut o serie de duşmani din cauza bogăţiei sale. Gadot s-a îndrăgostit  instant de Linnet Ridgeway.

„Este foarte egocentrică, dar, în acelaşi timp, are atât de multă inimă. Ea este foarte obişnuită să obţină lucrurile în felul ei, dar este singură în esenţă, aşa că e un rol grozav.”

Şomer, dar chipeş şi fermecător, Simon Doyle este îndrăgostit de Jackie de Bellefort, până când o cunoaşte pe frumoasa, bogata şi la fel de captivanta Linnet Ridgeway. Armie Hammer îl interpretează pe Simon.

Rose Leslie este Louise Bourget, servitoarea lui Linnet Ridgeway. Iar Emma Mackey este Jacqueline De Bellefort, care este atrăgătoare, plină de spirit şi mai deşteaptă decât lasă să se vadă. Născută în aristocraţia franceză, dar în prezent săracă, este îndrăgostită de Simon Doyle.

Chiar dacă este o femeie independentă puternică şi rezistentă, face totul pentru Simon”, spune Mackey. „Jacqueline este condusă de dragostea ei pentru Simon,  întreaga ei existenţă se învârte în jurul lui.”

Sophie Okonedo este Salome Otterbourne, cântăreaţa americană angajată pentru a cânta la nunta egipteană a lui Simon Doyle. „Aceasta este o femeie care pur şi simplu iubeşte viaţa”, spune Okonedo.

Jennifer Saunders este naşa lui Linnet Ridgeway, Marie Van Schuyler, o femeie înflăcărată, dar fragilă, care a renunţat la avere pentru a deveni comunistă. „Este un personaj interesant”, spune Saunders.

„Mulţi oameni buni din acea epocă au devenit comunişti din întâmplare, deoarece s-au simţit foarte vinovaţi că aveau bani când atât de mulţi oameni pierduseră sume mari, forţa de muncă fusese decimată şi oamenii îşi pierduseră locurile de muncă şi mijloacele de trai.”

Dawn French este Bowers, asistenta şi tovarăşa constantă a lui Marie Van Schuyler. Averea familiei ei a fost decimată de prăbuşirea bursei, dar ea încă tânjeşte după lucrurile mai frumoase din viaţă.

SINOPSIS:

În timpul unei croaziere pe Nil, Hercule Poirot îşi întrerupe vacanţa pentru a investiga decesul unei tinere moştenitoare.

 „Death on the Nile / Moarte pe Nil”, unul dintre cele mai complexe şi fermecătoare volume semnate de celebra Agatha Christie, este transpus acum pe marele ecran, într-un thriller captivant, plin de rafinament, aventură, dragoste şi suspecţi. În regia lui Kenneth Branagh, filmul îi are în distribuţie, printre alţii, pe Gal Gadot, Kenneth Branagh, Armie Hammer şi Emma Mackey.

Distribuit în România de Forum Film, „Death on the Nile / Moarte pe Nil”, va avea premiera pe marele ecran în data de 11 februarie 2022.

VIDEO. Trailer Moarte pe Nil

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro

https://www.facebook.com/CineForum.ro/

https://www.instagram.com/cineforumromania/

https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

GALERIE FOTO

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Camelia
    Este, probabil, cel mai amânat film din cauza pandemiei. Între timp, Armie Hammer, care joaca personajul principal după Poirot, s-a dovedit un om nefrecventabil pentru ca este hartuitor (a fost "metoo-ed") dar ăștia au rămas blocați cu el în film. Tot ce-au putut face a fost sa editeze filmul și sa scoată cât au putut de multe scene cu el. Au măcelărit filmul transformând personajul principal în unul secundar, totul pentru ca s-au la lacomit și n-au lansat filmul la timpul lui. Chiar și asa, o să-l vad, ca le-am văzut și pe cele din 1978 și 2004, dar sa le fie învățătură de minte și sa nu mai amâne lansările.

Trimite un comentariu

sus