Skip to main content

COMUNICAT. Patru experimente ştiinţifice amuzante prin care copiii pot să descopere lumea

 
COMUNICAT. Patru experimente ştiinţifice amuzante prin care copiii pot să descopere lumea

COMUNICAT. Dacă eşti în căutarea unor experimente ştiinţifice amuzante şi creative pentru copii, am pregătit un articol cu cele mai interesante idei. Indiferent dacă ai în casă un viitor inginer, cosmonaut, ecologist sau matematician, copilul tău beneficiază de o dezvoltare armonioasă şi completă atunci când eşti lângă el şi îl încurajezi să descopere minunata lume a ştiinţei.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Folosind un joc experimente copii, vei contribui la dezvoltarea abilităţilor de stabilirea a obiectivelor, stimularea imaginaţiei şi rezolvarea problemelor. De asemenea, curiozitatea nativă a copilului va fi satisfăcută şi stimulată, iar asta îl va încuraja să pună întrebări şi să înţeleagă lumea.

Explorarea ştiinţifică este o activitate grozavă ce poate fi realizată vara, în aer liber, dar şi în confortul casei, indiferent de anotimp. Fiind realizate într-un mediu necompetitiv, aceste experimente ştiinţifice îi ajută pe copii să descopere noi interese care le oferă perspectiva unor hobby-uri fascinante sau activităţi educaţionale.

Tuturor copiilor le place să exploreze lumea din jurul lor, cu ajutorul materialele pe care le găsesc cu uşurinţă. Dacă l-ai lăsat pe lângă tine în timp ce găteşti, probabil ai văzut cât de curios este să se joacu cu făina ori să modeleze aluatul de la cozonaci.

Cu ajutorul câtorva ingrediente dintre cele mai simple, care sunt disponibile în orice casă, poţi organiza activităţi specifice interesante.

Săpunul, cuburile de gheaţă, apa minerală, bicarbonatul de sodiu, oţetul sau coloranţii alimentari, sunt doar câteva dintre elementele pe care le poţi combina pentru a prezenta metode ştiinţifice importante pe care copilul tău le va folosi atât la şcoală, dar şi pe tot parcursul vieţii.

Aceste experimente ştiinţifice au încă o mare calitate: nu sunt toxice, iar asta permite o activitate educativă sigură şi nepericuloasă. Copilul tău va lua totul ca o joacă, o distracţie, iar învăţarea va deveni cu atât mai atractivă.

Vulcan cu bicarbonat de sodiu şi oţet

Este un proiect clasic, pentru care vei avea nevoie de bicarbonat, oţet şi colorant alimentar roşu, pentru a simula o erupţie vulcanică.

Poţi face corpul vulcanului din plastilină, ipsos ori staniol.

Atunci câand este gata, amestecă toate ingredientele şi pune-le într-un recipient în vulcan.

Blend de culori pe un filtru de cafea

Ai nevoie de filtre de hârtie pentru cafea, multe şerveţele, apă şi acuarele lichide sau colorant alimentar, roşu, galben şi albastru. Pe o farfurie de plastic, pune un filtru de cafea, iar pe el pune câteva picături de acuarelă.

Apoi, pune câteva picături din altă culoare, peste prima. Veţi putea observa împreună un fenomen interesant:

Cele trei culori alese sunt culorile primare, iar atunci când se amestecă formează alte nuanţe. Pigmenţii umezi din filtrul de cafea ajută la amestecarea acuarelelor, astfel încât, chiar sub ochii voştri se vor forma alte culori. 

Fântână cu Mentos şi apă minerală

Probabil ai văzut de multe ori în filme acest experiment. Deoarece este foarte distractiv, a fost inclus chiar într-o reclamă TV, dar şi în multe videoclipuri de YouTube.

Fântâna  va atinge o înălţime destul de mare aşa că este recomandat să faceţi experimentul în aer liber.

Tot ce ai nevoie este o sticlă de 2 litri cu apă minerală şi câteva bomboane de mentos pe care să arunci înăuntru. Bulele de CO2 din apa minerală se aşează pe suprafaţa bomboanelor şi cresc pe măsură ce bomboana se dizolvă. Instantaneu, în sticlă se va declanşa o fântână arteziană care va răbufni la înălţime.

Experimente cu plante

Ai nevoie de câteva boabe de fasole sau de grâu, puţină vată şi o farfurie de plastic.

Pune vată pe farfurie, aşează boabele deasupra şi stropeşte bine cu apă. Pune farfuria la lumină şi udă periodic, astfel încât boabele să aibă parte de umezeală.

În doar câteva zile boabele vor încolţi, iar planta îşi va începe drumul în această lume.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus