Skip to main content

COMUNICAT. Prima expoziţie de artă în Augmented Reality dedicată 100% jocurilor video are loc în cadrul RADAR 2021

 
COMUNICAT. Prima expoziţie de artă în Augmented Reality dedicată 100% jocurilor video are loc în cadrul RADAR 2021

COMUNICAT.  Arden, asociaţia care şi-a propus să promoveze programele dedicate comunităţilor creative, industria autohtonă dezvoltatoare de jocuri video şi să sprijine grupurile sociale vulnerabile, organizează prima expoziţie interactivă în AR dedicată în întregime artei din jocurile video. 

Publicitate

Asociaţia Arden şi studioul Amber aduc la viaţă creaţiile artiştilor români pe 10-13 iunie la Romaero. 

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

 

Proiectul realizat cu suportul studioului românesc de game development Amber va avea loc în cadrul RADAR 2021.

În cadrul expoziţiei temporare de new media art vor fi prezentate proiecte şi experienţe care îmbină arta cu tehnologiile emergente şi prezintă proiecte de game art, video-mapping, realitate augmentată, inteligenţă artificială, instalaţii interactive, sound design, robotică. 

În perioada 10-13 iunie, la Romaero, vizitatorii care vor trece pe la spaţiul expoziţional susţinut de Arden vor putea admira creaţii artistice din jocurile video dezvoltate de Amber în ultimii ani. Soclurile goale pentru ochiul liber vor fi transformate cu ajutorul aplicaţiei de AR (realitate augmentată) instalată pe tabletele de la faţa locului. Acesta va reda în 3D scene din Link Twin, Rumble Heroes, PositronX şi un proiect surpriză.

„În ultimii ani s-a accentuat tranziţia jocurilor video în produse mainstream, gaming-ul depăşind în Vest valoarea combinată a industriei de film şi cea a muzicii. Mai mult, jocurile video au început să fie văzute ca produse artistice, publicul fiind în egală măsură interesat de povestea captivantă, de mecanicile de joc, dar şi de aspectul vizual original şi cât mai spectaculos.

Arden vine în întâmpinarea acestui curent şi prezintă, în premieră, o expoziţie în AR construită în jurul artei din jocurile video realizate de studioul românesc, Amber. Astfel, aportul creativ şi de dezvoltare pe care îl are industria jocurilor video indie la nivel local şi internaţional este adus în prim plan pentru toţi vizitatorii expoziţiei”, a declarat  Andra Beldean, Program Director al Arden.

În cadrul expoziţiei organizate de Arden la RADAR, vizitatorii vor putea experimenta reprezentări în 3D a şase dintre creaţiile artiştilor români, opere provenite din cele mai populare jocuri dezvoltate de Amber, prin intermediul unei aplicaţii dedicate disponibilă pe tabletele de la faţa locului.

Ca surpriză, aceştia vor avea un prim contact şi cu un personaj inedit, o avanpremieră a unui proiect avangardist, parte a planurilor studioului de a schimba modul în care interacţionează cu publicul său. 

Proiectul Arden face parte atât din secţiunea de Game Art, cât şi din traseul RADAR Kids. Acesta din urmă este un circuit special creat pentru cei mici, care îmbină arta şi tehnologia într-o manieră educaţională şi promovează competenţele digitale în domeniul artistic şi cultural.

Prin intermediul celor 12 instalaţii, copiii de toate vârstele vor redescoperi tehnologia ca mediu de creaţie prin care pot fi dezvoltate lumi şi personaje din gaming, dar şi instalaţii de artă sau proiecte digitale multidisciplinare.

Pentru ca măsurile de siguranţă impuse de pandemia Covid-19 să fie respectate, timpul de vizitare al expoziţiei temporare RADAR 2021  este de două ore, iar la achiziţionarea biletului, vizitatorii trebuie să-şi rezerve ziua şi intervalul orar dorit.

Pentru mai multe detalii despre Radar 2021 vizitaţi paginile www.radarnewmedia.art şi facebook.com/events/

Despre Arden

Arden este o asociaţia ce propune menţinerea unui echilibru între om şi tehnologie prin programe dedicate comunităţilor creative şi industriei dezvoltatorilor de jocuri video. Prin aceste programe Arden îşi propune să ofere acces la tehnologie şi grupurilor sociale vulnerabile.

Despre Amber

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations şi servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 700 de specialişti.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam şi That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin şi Cinderella Free Fall şi a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa şi altele.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creştere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe şi #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în Bucureşti şi birouri în Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara şi Montreal.

Amber susţine egalitatea de şanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind iniţiatorul campaniei #herowngame, acţiune ce-şi propune să combată prejudecăţile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.    

Despre RADAR

RADAR s-a născut ca urmare a potenţialului imens al unei nişe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creaţie pentru artişti.

Aceasta iniţiativă este cea mai amplă manifestare de artă prin tehnologii emergente, cu artişti din toată ţara ce prezintă proiecte de Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligenţa Artificială, Proiecţii Video, Instalaţii Interactive, Game Art, Robotică şi Sound Design. Proiectul RADAR are ca fundaţie o abordare curatorială aparte şi generează punţi conceptuale între artişti, dezvoltatori, studiouri de creaţie, ateliere de producţie, instituţii culturale şi comerciale.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus