Skip to main content

COMUNICAT. Felicia Filip şi Opera Comică, scrisoare deschisă către Nicuşor Dan: refaceţi comisia de evaluare. Ce solicitări are instituţia

 
Felicia Filip, manager Opera Comică pentru Copii. Sursa foto: Facebook/Felicia Filip
Felicia Filip, manager Opera Comică pentru Copii. Sursa foto: Facebook/Felicia Filip

COMUNICAT. Semnal de alarmă. Felicia Filip, manager Opera Comică pentru Copii, i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Nicuşor Dan în legătură cu evaluarea făcută instituţiei pe care o conduce. Aceasta îi solicită anularea procedurii şi refacerea comisiei de evaluare.

Publicitate

Felicia Filip semnalează faptul că din comisie nu a făcut parte niciun membru din specialitatea instituţiei pe care o conduce: teatru muzical. Iar evaluarea nu reflectă multitudinea de spectacole pe care Opera Comică le dă, multe dintre ele cu casa închisă.

Nota primită în urma evaluării - 8,59, atrage după sine scoaterea la concurs a postului de manager. „Înseamnă că nu mai suntem competenţi nici noi, nici întregul colectiv OCC“, i-a transmis Felicia Filip primarului  general Nicuşor Dan.

Felicia Filip se află la conducerea Operei Comice pentru Copii de 8 ani.

Redăm, în continuare, conţinutul integral al scrisorii deschise, semnată de toată conducerea instituţiei de cultură.

Scrisoare deschisă domnului Primar General Nicuşor Dan,

Sunt Felicia Filip şi alături de Consiliul Director al Operei Comice pentru Copii, vă aducem la cunoştinţă indignarea pe care o încercăm ca urmare a umilinţei publice generate de maniera în care instituţia pe care o conduceţi ne-a tratat ieri, în cadrul evaluării activităţii manageriale din ultimii 4 ani. Îmi este greu să cred că sunteţi la curent cu cele întâmplate şi că susţineţi practici lipsite de transparenţă şi obiectivitate, de realism şi justeţe. Acesta este motivul pentru care vă scriem.
 
Sunt un om onest, cu o carieră de care sunt mândră şi în urma căreia m-am bucurat întreaga viaţă de aprecierea publicului larg, fie la nivel internaţional, fie în ţară ori, desigur, la Bucureşti. Am studenţi cărora le împărtăşesc experienţa şi învăţămintele mele şi sunt onorată să fiu Preşedintele Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România.
 
Pe parcursul celor 8 ani de când am preluat conducerea Operei Comice pentru Copii, am avut o relaţie normală cu toţi cei 5 primari care s-au succedat la conducerea Primăriei Municipiului Bucureşti. M-am bucurat atunci când m-aţi sunat, la finalul lunii decembrie, pentru a-mi propune să fiu manager interimar, înţelegând că vom avea parte de o evaluare transparentă, profesionistă, justă şi reală.
 
Alături de o echipă de un devotament exemplar, am reuşit să construiesc un fenomen despre care este suficient să deschideţi o pagină de internet pentru a trage concluzii. Alături de aceeaşi echipă, am întocmit raportul de evaluare pentru ultimii 4 ani de activitate, în speranţa că va fi studiat şi tratat cu obiectivitate, justeţe, măsură egală în comparaţie cu alte instituţii şi fără superficialitate.

Opera Comică pentru Copii este instituţia publică de spectacole din Bucureşti cu cele mai multe evenimente în ultimii 4 ani, cei mai mulţi spectatori plătitori de bilete şi cele mai mari venituri proprii (în procente din buget şi cifre absolute).
 

Am susţinut cu mândrie acest raport în faţa comisiei numite de dumneavoastră. Am primit din partea unor membri ai Comisiei câteva întrebări pertinente, iar la final multe complimente, felicitări şi îmbrăţişări.
 
Am aflat cu stupoare, la finalul zilei de ieri, că activitatea coordonată de mine este departe de a fi performantă. Nota obţinută nu reflectă, mai ales prin motivarea ei de către Comisia de evaluare, realitatea din Raportul depus. Îndoielnic este faptul că, în timpul interviului, nu s-au ridicat aspectele imputate ulterior de comisie. În această etapă, în mod pragmatic, se clarifică elemente pe care comisia nu le identifică în raportul scris.
 
Nota 8,59 înseamnă că nu mai suntem competenţi nici noi, nici întregul colectiv OCC şi că postul de manager urmează a fi scos la concurs. Acest lucru se petrece în contextul în care, chiar în aceste zile, instituţia pe care o conduc este nevoită ca, la cererea publicului, să suplimenteze spectacole programate (musicalul „School of Rock” se joacă, după alte 11 reprezentaţii, cu casa închisă de joi până duminică). Este ştiut deja că la Opera Comică pentru Copii cererea de bilete, la toate spectacolele, este foarte mare.

Aceste informaţii nu sunt greu de verificat, vă pot pune la dispoziţie şi raportul şi înregistrarea şedinţei în privinţa căreia, pentru a demonstra că nu sunt favorizată, am fost de acord să fie publică. De asemenea, vă invităm oricând să constataţi personal veridicitatea datelor din Raportul de evaluare şi nivelul artistic atins de Opera Comică pentru Copii, singura instituţie de acest gen din lume.
 
Faţă de toate aceste aspecte, domnule Primar, vă rog să reflectaţi, fiind sigură că veţi înţelege indignarea mea şi a colegilor mei, un colectiv care, vreme de 8 ani de zile ne-am dăruit micilor şi marilor spectatori bucureşteni şi nu numai.
 
Vă  solicităm, aşadar, să anulaţi procedura, să refaceţi comisia de evaluare care nu a avut în componenţă niciun membru din specialitatea instituţiei pe care o conduc: teatru muzical, conform R.O.F.,  şi să dispuneţi reevaluarea activităţii manageriale conform dispoziţiilor şi exigenţelor legii. Pentru că dreptatea şi adevărul nu sunt negociabile.
 
Dr. Felicia Filip,
Manager Opera Comică pentru Copii

Membrii Consiliul Director  (în ordine alfabetică):
Cătălin Caracaş
Mădălina Cioacă
Elena Cursaru
Mădălin Guruianu
Gheorghe Iliuţă
Emil Pantelimon
Dorin Popovici
Valentin Racoveanu
Andreea Soare
 
Pentru informaţii de presă strict pe acest subiect, vă rugăm să contactaţi purtătorul de cuvânt al Operei Comice pentru Copii, Mădălin Guruianu, la numărul 0753 431 421.

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doru giurgiu doru giurgiu
    Diva asta a inceput să devină chiar penibilă! Si -a pus sustinătorii să întocmească o petiție online ca să mai fie lăsată să conducă! La 63 de ani doamna Felicia Filip crede ca e mai presus de lege si de evaluare.
  • Elena Bica Elena Bica
    Doamna Filip, 8,59 e o nota bună. Dumneavoastră doreați 10 cu felicitări? Ca pe vremea Cântării României? Va măsurați forțele cu un contracandidat. Ce e asa de mare tragedia!? Asa e viata, nu e Traviata!
  • Dumitru Muntean Dumitru Muntean
    Dacă e atât de competenta, doamna FELICIA FILIP nu ar trebui sa se teama de un nou concurs. Și ea, și alți manageri ai Teatrelor bucureștene se cred veșnici.De neînlocuit. Au 70,80 de ani, Dorina Lazăr are chiar mai mult. Marinela Tepus a oferit o serie de show-uri care o descalifica definitiv. Și moral, și profesional. Reamintiti-va prestația de la b1tv. Asa ca doamna FELICIA Filip, lăsați memoriile, scrisorile și arietele de fosta diva de calibru mediu și prezentati-va la un nou concurs. Cinstit, pe bune,fără proptele de la Gabriela Firea.
  • Andrei Andrei
    Bine Nicuuu! Afaară cu ei! Trebuie pregătiti de război, nu să se imbrace în Alba ca zapada! Nicusor Dan Presedinte!! #SpuneStopCulturii

Trimite un comentariu

sus