Skip to main content

COMUNICAT. Incepe Game Development Month: Evenimentul care provoacă elevii din Timişoara, Bucureşti şi toată ţara să creeze primele lor jocuri video

 
COMUNICAT. Incepe Game Development Month: Evenimentul care provoacă elevii din Timişoara, Bucureşti şi toată ţara să creeze primele lor jocuri video

COMUNICAT. Game Development Month continuă seria de workshop-uri şi prezentări dedicate elevilor români şi susţinute de profesionişti din industria locală de jocuri video, începută în 2022 sub numele de Game Development Week. La evenimentul de anul trecut, peste 30.000 de tineri din toată ţara au participat online la cursurile introductive în dezvoltarea jocurilor video.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Organizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România şi susţinut de UniCredit Bank, evenimentul din acest an vine cu şi mai multe workshop-uri, discuţii şi o premieră.

În cadrul Game Development Month (8-30 mai), la Timişoara şi Bucureşti se vor organiza game jame-uri la care pot participa elevi din toată ţara, fizic sau online. Concursurile le vor da posibilitatea tinerilor să lucreze în echipă şi să dezvolte primele lor jocuri într-un timp limitat, de 48 de ore.

Tema generală a game jam-urilor din acest an va fi Pădurea Magică, cele două concursuri având o subtemă specifică care va fi anunţată la începerea competiţiei. Fiecare game jam va avea un prize pool de câte 600 de euro, iar cele mai bune jocuri din competiţii vor fi jucate online de către Bobospider, unul dintre cei mai cunoscuţi streameri de gaming de pe Twitch de la noi din ţară, în faţa a mii de gameri.

Mai mult, câştigătorii vor putea povesti despre crearea jocurile lor pe streamurile lui Bobospider. 

Tema pentru game jam îndeamnă participanţii să creeze jocuri pline de magie, dar să şi pună în centrul jocului lor pădurea, copacii şi natura. Jocurile video pot fi o modalitate eficientă prin care tinerele generaţii să conştientizeze importanţa naturii şi necesitatea de a o proteja pentru viitorul planetei.

Primul concurs va avea loc în Bucureşti, la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, între 15 şi 19 mai, game jam la care vor putea participa fizic elevi ai liceului, si, online, elevi de la orice liceu din ţară. Următorul game jam va fi găzduit de către Colegiul Naţional “Constantin Diacovici-Loga” în Timişoara, între 18 şi 21 mai. Juriul care va decide cele mai bune jocuri din cadrul game jam-urilor va fi compus din reprezentanţi ai studiourilor de jocuri din Bucureşti, Timişoara si nu numai.

Elevii care doresc să participe la game jam-uri, se pot înscrie, accesând Game Development Month May 2023.


“Viitorul industriei noastre este strâns legat de tinerii care astăzi consumă jocuri video, cunosc şi apreciază acest mediu creativ, iar prin ingenuozitatea şi creativitatea lor pot crea jocurile video ale viitorului.

Dezvoltarea de jocuri video implică însă şi foarte multe cunoştinte şi noi vrem să ne asigurăm că ei au resurse la îndemână pentru a învăţa să facă jocuri. Nu degeaba am transformat Game Development Week în Game Development Month şi nu ne vom opri aici.

Dorim să le fim alături tinerilor interesaţi de domeniul nostru cât mai des!”, a precizat Andreea Medvedovici-Per, director executiv al RGDA.

Gazdele Game Development Month sunt unii din cei mai populari creatori de conţinut de gaming din România: Werty, Bobospider şi CH Adriana. Ei vor susţine interviuri cu specialişti de la studiourile dezvoltatoare de jocuri video locale precum Electronic Arts, Gameloft, Amber, AMC Studio şi Edgeflow.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe pagina evenimentului. Trainerii şi invitaţii interviurilor sunt profesionişti din industrie, dornici să împărtăşească cunoşţinţele lor cu elevii pasionaţi de jocuri video.

Participarea la workshop-urile şi discuţiile evenimentului este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă pe siteul https://rgda.ro/. Evenimentele se vor desfăşura online pe Zoom, pe pagina de Facebook RGDA şi pe canalele de Twitch şi YouTube ale creatorilor de conţinut de gaming Bobospider, Werty şi CH Adriana.

Mai multe detalii se găsesc pe Game Development Month May 2023


Despre RGDA


Asociaţia Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizaţie non-profit care îşi propune să sprijine şi să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Ghidată de valori solide, RGDA promovează integritatea, calitatea, schimbul de bune practici, respectul şi ajutorul reciproc ca modalitate de dezvoltare a industriei locale.

Obiectivele asociaţiei sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training şi educaţie pentru cei care îşi doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate strânsă a dezvoltatorilor şi de a reprezenta industria în faţa instituţiilor statului şi a actorilor internaţionali.


Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus