Skip to main content

COMUNICAT. Goethe-Institut îi provoacă pe tineri să dezvolte un joc video relevant social în cadrul unui Game Jam de 48 de ore

 
COMUNICAT. Goethe-Institut îi provoacă pe tineri să dezvolte un joc video relevant social în cadrul unui Game Jam de 48 de ore

COMUNICAT. Goethe-Institut Bucureşti este în căutare de minţi creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 şi 9 octombrie 2022.

Publicitate

Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Game jam-ul #EveryGamerCounts este deschis tuturor elevilor şi studenţilor care au vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, sunt pasionaţi de jocuri video, le place să lucreze în echipă şi sunt interesaţi să creeze un joc digital unic.

Câştigătorii au şansa de a călători la Berlin pentru un workshop de Game Development. Temele principale ale game jame-ului vor fi diversitatea şi incluziunea în societate, acestea trebuind să se reflecte în storyline-ul jocurilor.

Procesul de înregistrare este unul simplu şi gratuit. Tinerii pasionaţi de jocuri trebuie să completeze formularul de înscriere şi să menţioneze ce anume îi motivează să participe la game jam. Termenul limită de înregistrare este 3 octombrie 2022.

Chiar dacă participanţii nu au mai realizat un joc până acum, #EveryGamerCounts Game Jam este o oportunitate perfectă pentru a cunoaşte mai bine scena locală de gaming şi pentru a cunoaşte persoane cu pasiuni similare, de la care pot dobândi diverse abilităţi şi informaţii.

Evenimentul este de tipul BYOD (Bring Your Own Device), participanţii trebuind să vină cu propriile dispozitive. Game Jam-ul va avea loc în limba română şi engleză.

Evenimentul începe vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Goethe-Institut Bucureşti, unde tinerii dezvoltatori vor participa la o sesiune introductivă. După momentele de socializare şi acomodare, Game Jam-ul îşi va cunoaşte echipele participante, care se vor forma pe moment. Apoi, împreună cu participanţii, organizatorii vor stabili tema pentru întreg Game Jam-ul.

Evenimentul propriu-zis, desfăşurat online pe un canal dedicat pe platforma Discord, va începe pe 8 octombrie, de la orele 08:00 şi va dura până pe 9 octombrie, ora 20:00. În tot acest interval, mentorii din Goethe-Institut şi Retina Film Production îi vor îndruma pe participanţi în mod constant în dezvoltarea jocurilor.

Câştigătorii au şansa de a câştiga o călătorie în Germania, acolo unde vor face cunoştinţă cu  studioul de gaming Maschinen-Mensch din Berlin.
În plus, jocurile din Game Jam vor fi prezentate şi pe pagina oficială a Goethe Institut.

#EveryGamerCounts este un proiect de gaming al Goethe-Institut Bucureşti care promovează diversitatea şi egalitatea în industria jocurilor video. #EveryGamerCounts îşi propune să consolideze integrarea, crearea de legături, precum şi vizibilitatea grupurilor subreprezentate în scena de gaming din România şi creează platforme care pun în discuţie subiectul diversităţii.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus