Skip to main content

COMUNICAT. De ce au câinii nevoie şi de hrană umedă?

 
COMUNICAT. De ce au câinii nevoie şi de hrană umedă?

COMUNICAT. Sănătatea animalului de companie este importantă pe tot parcursul vieţii. Încă din faza de pui, câinele va primi atenţia cuvenită din partea proprietarului şi o alimentaţie echilibrată. Cele mai bune preparate, de calitate, care să îi ofere ingredientele nutriţionale specifice, pot fi alese cu ajutorul medicului veterinar.

Publicitate

Cel mai bun prieten al omului, cel care îşi iubeşte stăpânul necondiţionat, are nevoie la rândul său de dragoste, protecţie şi o alimentaţie sănătoasă.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Elementele nutritive necesare pentru o dietă echilibrată sunt proteinele, grăsimile, uleiurile, vitaminele şi carbohidraţii. Toate acestea se regăsesc în gamele de hrană pentru câini, realizate în conformitate cu nevoile fiziologice ale acestora.

Alegeţi mereu doar produse realizate din ingrediente naturale, fără aditivi, coloranţi sau conservanţi.

Atât puii, cât şi adulţii au nevoie de hrană umedă pentru câini, având grijă însă să achiziţionaţi sortimentul specific vârstei. Până la 1 an, puii sunt juniori, abia după această vârstă sunt consideraţi adulţi şi pot trece la o altă varietate de hrană, din aceeaşi gamă.

Medicul veterinar vă poate oferi informaţiile necesare legate de alimentaţia animalului de companie, iar pe măsură ce puiul de câine va creşte va putea încerca gamele dedicate adulţilor.

Sistem digestiv în schimbare

Atunci când puiul de câine trece de la laptele matern la hrană umedă sau la cea uscată, acest lucru se realizează treptat, astfel încât sistemul său digestiv să se acomodeze cu noile alimente.

Câinii au un sistem digestiv sensibil şi pot să aibă probleme de-a lungul vieţii lor. De aceea este bine să vă consultaţi cu medicul veterinar, să observaţi reacţiile puiului de câine la fiecare produs alimentar pe care îl primeşte pentru ca sănătatea lui să nu fie pusă în pericol.

Aceiaşi paşi trebuie urmaţi şi când trece de vârsta de 1 an şi va putea mânca hrană uscată şi umedă pentru adulţi. Introducerea noilor produse se face pas cu pas. În situaţiile în care câinele se confruntă cu anumite probleme de sănătate, medicul veterinar vă poate îndruma să îi schimbaţi hrana, dar tot câte puţin, pentru o digestie sănătoasă.  

Meniuri diversificate

Aşa cum hrana uscată pentru fiecare categorie de vârstă vine într-o gamă variată de sortimente, pentru a vă putea surprinde animalul de companie cu gusturi şi texturi noi, şi în privinţa hranei umede lucrurile stau la fel.

Există hrană umedă pentru câini juniori sau pentru adulţi la pliculeţe sau sub formă de multipack-uri, astfel încât să îi puteţi asigura câinelui meniuri bine proporţionate şi diversificate.

Dietă echilibrată

Ideal este să oferiţi câinelui atât hrană uscată, cât şi umedă, pentru mese consistente şi gustoase.
Câinii pot mânca destul de mult, mai ales în faza de creştere. Dacă observaţi că preferă doar un tip de hrană, mănâncă lacom şi începe să se îngreuneze, este bine să consultaţi medicul veterinar.

O să puteţi stabili astfel cantitatea de hrană necesară şi componenţa meniurilor.
Sunt situaţii în care, pentru a menţine echilibrul alimentar şi pentru o stare de sănătate optimă, doctorul poate recomanda o hrană specială, în funcţie de problemele cu care se confruntă.

Hrană specială pentru câini

Este bine să îi oferiţi câinelui doar hrană special creată pentru el, atât în perioada în care este pui, cât şi când devine adult. Multe dintre alimentele cu care noi ne hrănim şi resturile de la masă nu trebuie să ajungă în bolul de mâncare al animalului de companie, pentru că îi pot dăuna.

Apa este esenţială

Hidratarea este vitală în cazul oamenilor. Acelaşi lucru este valabil şi pentru câini. Bolul cu apă trebuie lăsat la discreţie, apa trebuie schimbată de câteva ori pe zi, astfel încât câinele să poată să îşi potolească setea mereu.

Cea mai bună hrană pentru câine trebuie să răspundă nevoilor sale nutriţionale.  Pentru a avea un câine sănătos, alegeţi hrană umedă şi uscată de cea mai bună calitate din ingrediente naturale, fără conservanţi sau coloranţi. Hrana special creată pentru câini oferă absolut toţi nutrienţii esenţiali unei bune dezvoltări.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus