Skip to main content

COMUNICAT. Hrană uscată sau umedă? Cum alegi pentru pisica ta

 
COMUNICAT. Hrană uscată sau umedă? Cum alegi pentru pisica ta

COMUNICATDacă ai adoptat recent un pui de pisică, ar fi indicat să îi organizezi un meniu cât mai echilibrat, care să cuprindă atât hrană uscată, cât şi umedă, ambele variante fiind surse excelente de nutriţie.

Publicitate

Însă, fiecare sortiment prezintă propriile avantaje, aşa că iată care sunt factorii de care ar trebui să ţii cont, atunci când achiziţionezi mâncare pentru pisica ta.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Avantajele hranei umede pentru pisici

Pisicile preferă întotdeauna hrana umedă fiindcă are o aromă mult mai bogată şi un miros mai intens. Acest lucru este important pentru feline, care se bazează mai mult pe simţul mirosului.

În plus, hrana umedă are o textură diferită, fiind mult mai uşor de mestecat, mai ales de către felinele care se confruntă cu probleme dentare.

De asemenea, hrana umedă pentru pisici se găseşte pe piaţă în porţii premăsurate, fiind disponibilă într-o varietate de formule, cu ingrediente delicioase.

De asemenea, hrana umedă le oferă pisicilor un surplus de apă care le ajută să se menţină hidratate.

Atenţie! Chiar dacă îi oferi pisicii tale hrană umedă, ar fi indicat ca aceasta să aibă tot timpul acces la apă proaspătă. În general, pisicile care se confruntă cu probleme de sănătate, cum ar fi afecţiuni urinare sau renale, au nevoie de un aport mai mare de apă în dieta zilnică.

De aceea, hrana la conservă este ideală pentru astfel de feline cel puţin din două motive: are un surplus de apă, dar şi un nivel optim de nutrienţi şi proteine.

Avantajele hranei uscate pentru pisici

Hrana uscată este considerată varianta mai practică, deoarece este disponibilă într-un gramaj mai mare, poate fi păstrată pentru o perioadă mai lungă de timp şi este mult mai uşor de transportat.

Totuşi, pentru ca aceasta să îşi păstreze toate proprietăţile este necesar să o depozitezi într-un loc răcoros şi uscat, de preferat într-un recipient din plastic bine sigilat.

În plus, hrana uscată este o soluţie mai economică decât cea umedă, fiind mai avantajoasă pentru bugetul tău.

Hrana uscată poate fi lăsată în bol pe tot parcursul zilei, deoarece nu îşi schimbă gustul sau textura, astfel că pisica ta o poate consuma atunci când simte nevoia. Iar hrana uscată pentru pisici de la petpal.ro ar putea fi o variantă ideală, mai ales pentru perioadele în care nu eşti acasă ca să-ţi hrăneşti felina de mai multe ori pe zi.

Un alt avantaj al hranei uscate este acela că poţi controla foarte uşor porţiile. Nu trebuie decât să foloseşti o cupă de măsurare, extrem de utilă, mai ales în cazul felinelor supraponderale.

Beneficiile unei diete mixte

Specialiştii veterinari recomandă dietele mixte, deoarece acestea le oferă pisicilor aportul necesar de proteine şi nutrienţi, din ambele tipuri de hrană. Astfel, poţi să îi organizezi o hrănire amestecată pisicii tale, oferindu-i dimineaţa hrană uscată, iar seara un pliculeţ sau o conservă cu hrană umedă.

O altă variantă ar fi să combini cele două sortimente de hrană, însă, dacă apelezi la această metodă ar trebui să arunci resturile nemâncate, în decurs de câteva ore.

De asemenea, este necesar să menţii un control corespunzător asupra fiecărei porţii de mâncare, pentru a te asigura că pisica ta primeşte o cantitate corespunzătoare de calorii, astfel încât să îşi menţină o greutate sănătoasă.

Ambele tipuri de hrană sunt bogate în vitamine, minerale şi nutrienţi, aşa că indiferent de sortimentul pe care l-ai alege este important să ţii cont şi de celelalte beneficii.

În plus, trebuie să iei în calcul şi preferinţele pisicii tale, dar şi sfaturile medicului veterinar, astfel încât să alegi cea mai bună variantă de hrană pentru animalul tău de companie.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus