Skip to main content

COMUNICAT. De ce să alegi corpuri de iluminat cu LED

 
COMUNICAT. De ce să alegi corpuri de iluminat cu LED

COMUNICAT. Te muţi în casă nouă sau urmează să-ţi renovezi locuinţa şi să o echipezi din punct de vedere electric? Utilizarea corpurilor de iluminat cu LED reprezintă soluţia ideală pentru a obţine un design unic şi elegant, eficienţă energetică sporită şi o lumină mult mai clară.

Publicitate

Spre deosebire de becurile cu incandescenţă sau becurile fluorescente compacte, cele cu LED (Light-Emitting Diode) oferă o tehnologie cu adevărat uimitoare.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Iată de ce accesoriile cu diodă emiţătoare de lumină reprezintă o alternativă atractivă la alte forme de iluminat:

  • Economisesc o cantitate mare de energie

Conservarea energie este tot mai importantă, atât pentru utilizatorii din mediul public, comercial şi industrial, cât şi pentru cei casnici. Corpurile de iluminat cu LED pot economisi până la 90% din energie. Prin urmare, dacă intenţionezi să plăteşti mai puţin la facturile de energie electrică poţi opta pentru becuri LED clasice în locul celor tradiţionale.

Mai mult, consumul scăzut de energie reduce şi sarcina centralelor electrice şi, implicit, diminuează cantitatea de combustibil care se arde pentru a genera electricitate.

  • Au impact minim asupra mediului înconjurător

În aceste vremuri în care responsabilitatea faţă de mediu este prioritară, iluminatul LED devine esenţial din perspectiva protejării naturii. Elementele care folosesc astfel de becuri au o amprentă de carbon minimă, consumă energie puţină şi produc o cantitate mică de deşeuri întrucât au o durată de viaţă extinsă. Acestea nu atrag insecte şi sunt ideale pentru creşterea plantelor. Totodată, corpurile de iluminat cu LED nu au în componenţa lor substanţe periculoase, precum mercurul, care se găseşte în lămpile fluorescente.

  • Oferă o luminozitate imediată

Potrivite pentru orice tip de încăperi şi aplicaţii, soluţiile de iluminat cu LED beneficiază de o luminozitate imediată în proporţie de 100%. Asta înseamnă că nu există întârziere la pornire şi că becurile se vor aprinde instant la apăsarea întrerupătorului.

  • Beneficiază de o durată de viaţă îndelungată

Cu siguranţă nimeni nu-şi doreşte corpuri de iluminat cărora să le schimbe des becurile. Din acest motiv sunt recomandate LED-urile, a căror durată de viaţă nominală de 30.000 până la 50.000 de ore este considerabil mai mare decât a omologilor convenţionali.

  • Contribuie la diminuarea poluării luminoase

Prezenţa luminii artificiale în mediu, pe parcursul nopţii, se mai numeşte şi foto- poluare. Deşi poate fi mai scăzută faţă de alte forme de poluare, poate produce totuşi perturbări în ecosisteme şi chiar are efecte negative asupra organismului uman.

Corpurile de iluminat cu LED se bucură de o capacitate direcţională inerentă, adică lumina lor este foarte concentrată. Graţie acestei proprietăţi, LED-urile reduc poluarea luminoasă, prin scăderea cantităţii de lumină nedorită împrăştiată în mediu.

  • Degajă mai puţină căldură

Iluminarea cu LED este ecologică datorită eficienţei luminoase crescute, respectiv necesită putere mică pentru luminozitate ridicată. Practic, rata de conversie a electricităţii în lumină este foarte mare, ceea ce înseamnă că apar degajări minime de căldură în mediu. Acest lucru reprezintă un bonus şi pentru faptul că luminile LED nu atrag insecte şi nici nu afectează dezvoltarea plantelor naturale.

  • Ajută la confortul vizual

Corpurile de iluminat cu LED sunt ideale pentru diverse activităţi, iar unul dintre lucrurile ce contribuie la asta este faptul că nu afectează vederea. Tehnologia LED oferă o lumină de calitate, prin urmare poate fi utilă pentru citit sau lucru la birou, dar şi pentru iluminatul corespunzător al unui spaţiu amplu, cum ar fi livingul.

În plus, unele becuri LED îşi pot modifica intensitatea luminii şi au temperaturi de culoare diferite, pentru a se potrivi preferinţelor individuale.

Iluminarea cu LED reprezintă o soluţie sustenabilă în orice mediu. Oferă posibilitatea de ajustare a nivelului de iluminare, este ecologică, eficientă şi funcţionează într-un mod complex. De asemenea, prezintă cele mai multe avantaje tehnice, iar articolele noi au design-uri futuriste şi LED-uri încorporate compacte.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus