Skip to main content

COMUNICAT. Cat de complicate sunt interventiile cu implanturi dentare? Perspectiva medicului si a pacientului

 
COMUNICAT. Cat de complicate sunt interventiile cu implanturi dentare? Perspectiva medicului si a pacientului

COMUNICAT: Aparitia tratamentului cu implanturi dentare reprezinta unul dintre cele mai importante progrese realizate de medicina dentara in ultimele decenii. Rata de succes a interventiilor de acest tip este mai mare de 95%, ceea ce le indica drept metoda ideala pentru inlocuirea dintilor.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Un implant este un surub realizat din titan in combinatie cu alte aliaje 100% biocompatibile cu organismul uman. El are rolul de a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa si de a sustine o lucrare fixa la pacientii care, in trecut, aveau doar optiunea incomoda a unei proteze mobile.

Chiar daca este vorba despre cele mai avansate interventii care se efectueaza in prezent in domeniul stomatologiei, pacientii nu trebuie sa creada ca exista riscuri majore, atunci cand opteaza pentru implanturi dentare. Dimpotriva, intregul proces este controlat si se ajunge la o conlucrare perfecta intre medic si pacient.

Cum se desfasoara primele consultatii?

Fiecare pacient care doreste sa apeleze la solutia reprezentata de implanturi dentare merge mai intai la cabinet in vederea unei consultatii amanuntite. Cu ajutorul computerului tomograf, medicul analizeaza situatia osului in care urmeaza sa fie inserat surubul, pentru a vedea daca este sau nu nevoie de efectuarea unor proceduri suplimentare.

Daca a trecut mult timp de la pierderea dintelui, este posibil ca intre timp osul sa se fi resorbit si sa nu poata sustine noua radacina. Prin urmare, va fi nevoie de efectuarea unor interventii avand ca obiectiv cresterea volumului de os, prin aditie osoasa ori sinus lifting.

In cazul persoanelor care sufera de boli cronice, uneori este nevoie de efectuarea unor analize de sange, inainte de inceperea procedurilor. Astfel, vor fi detinute toate informatiile necesare pentru inceperea propriu-zisa a tratamentului. In aceasta faza, pot fi estimate atat durata procedurilor, cat si costul tuturor interventiilor.

Interactiunea dintre medic si pacient pe parcursul tratamentului

Operatia de inserare a unor implanturi dentare dureaza in jur de 30 de minute si se realizeaza sub anestezie, fiind total nedureroasa. Dupa inserare, implanturile sunt acoperite cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista inclusiv posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie, care ii va oferi pacientului un plus de confort.

Odata incheiata aceasta etapa, este nevoie de timp pentru vindecare si integrare osoasa. Pe parcursul unei perioade cuprinse de regula intre 3 si 4 luni, celulele osoase adera la corpul implantului si formeaza un tesut dur, in cadrul asa-numitului proces de osteointegrare, esential pentru stabilitatea ulterioara a intregii lucrari.

La finalul acestei perioade, pacientul revine la cabinet, unde se monteaza, pentru 2-3 saptamani, un bont de vindecare ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi este atasata o alta piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentara.

Dupa ce medicul ia amprenta, tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final, aceasta este cimentata pe bont, rezultatul fiind un dinte nou, care arata si functioneaza, in toate privintele, la fel ca cei naturali.

De acum inainte, pacientul se va putea bucura, pe durata mai multor decenii sau chiar pentru intreaga viata, de toate beneficiile tratamentului cu implanturi dentare. Va putea sa zambeasca, sa manance si sa vorbeasca fara vreo dificultate si se va felicita pentru decizia de a investi in sanatatea propriului organism!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus