Skip to main content

COMUNICAT. Şase accesorii esenţiale pentru îngrijirea câinilor

 
COMUNICAT. Şase accesorii esenţiale pentru îngrijirea câinilor

COMUNICAT. Atunci când adopţi un câine trebuie să îţi asumi o mare responsabilitate, pentru că un animal de companie are nevoie de atenţie, afecţiune şi de o îngrijire corespunzătoare.

Publicitate

Iar dacă vrei să îi asiguri câinelui tău tot confortul de care are nevoie, este necesar să investeşti într-o serie de accesorii de bază, aşa că iată care sunt acestea!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Perie sau pieptăn

Chiar dacă ai un câine cu păr scurt, trebuie să te ocupi de îngrijirea blănii sale, cel puţin o dată pe săptâmână. În schimb, în cazul câinilor cu păr lung, medicul veterinar recomandă o periere zilnică a blănii, pentru a elimina nodurile, praful şi frunzele care se pot prinde în firele lungi. 

Pentru câinii care au o blană deasă, cum sunt cei din rasa Chow-Chow sau Ciobănesc German, poţi alege o perie dublă cu peri metalici şi sintetici, care este mult mai eficientă. În schimb, pentru câinii cu blană lungă şi mătăsoasă, cum sunt cei din rasa Shih Tzu sau Malteza, este recomandată folosirea unei perii tip slicker,  sau a unui pieptăn şi a unui descâlcitor.

Pentru câinii cu blană lungă, perierea se face în direcţia de creştere a părului, şi este indicată folosirea unui şampon special pentru înmuierea firelor de păr, astfel încât să se evite formarea nodurilor.

Pentru câinii cu blană scurtă şi mătăsoasă, cum sunt cei din rasa Bulldog, Dalmaţian sau Pointer, este necesară o îngrijire elaborată, pentru că aceştia sunt predispuşi la năpârlire.

Tocmai de aceea, este recomandată o periere periodică şi folosirea unei perii de cauciuc, sau a unei mănuşi de periat. Periatul se face întotdeauna înainte de baie, astfel încât să fie îndepărtată eficient pielea descuamată, părul uscat şi praful din blăniţă.

Bol pentru hrană şi apă

Un câine are nevoie de boluri pentru hrană şi apă, aşa că ar fi ideal să achiziţionezi mai multe recipiente din magazinele pentru animale. Poţi căuta castroane pentru câini şi pisici de diferite dimensiuni, pentru a măsura mai uşor porţiile de mâncare. Iar dacă ai acasă un câine de talie mare, ar fi indicat să aşezi bolurile mai sus decât podeaua, poziţionându-le pe o treaptă mai înaltă sau pe o etajeră.

Haine

În sezonul rece, hainele pentru câini pot fi extrem de practice, pentru că le pot ţine de cald căţeilor care au blana scurtă. În plus, există atât de multe modele chic, încât va fi o plăcere să alegi un pulover sau o jachetă impermeabilă pentru animalul tău de companie. De asemenea, poţi opta şi pentru pălării sau eşarfe colorate, care pot fi asortate cu zgarda.

Cleşte de tăiat unghii

La fel ca în cazul pisicuţelor, şi câinii au nevoie de o îngrijire atentă a unghiilor. Aşa că ar fi ideal să cumperi un cleşte sau pentru o foarfecă specială pe care să le poţi folosi pentru scurtarea periodică a unghiilor.

Pat confortabil

Chiar dacă animalul tău de companie preferă să doarmă pe pat sau pe canapea alături de tine, ar fi indicat să îi pregăteşti un culcuş separat. În funcţie de talia sa, ar trebui să alegi un pat potrivit ca mărime, care să-i asigure câinelui tău tot confortul de care are nevoie. Caută un pat comod şi moale, unde câinele tău să se poată relaxa oricând.

Pătură pentru călătorii

Atunci când călătoreşti alături de câinele tău este important să îi asiguri tot confortul, mai ales în maşină. Aşa că îţi recomandăm să optezi pentru o pătură multifuncţională, pe care să o aşezi pe bancheta din spate a maşinii, pentru a proteja tapiţeria împotriva murdăriei.

În general, o astfel de pătură se potriveşte tuturor vehiculelor cu tetiere, fiind confecţionată dintr-un material extrem de rezistent.

Orice câine are nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru a avea o viaţă lungă şi sănătoasă.

Aşa că dacă ai acasă un prieten patruped, îţi recomandăm să investeşti într-o serie de accesorii esenţiale pentru îngrijirea sa. Însă, nu uita că fiecare câine are nevoi specifice, ceea ce înseamnă că trebuie să alegi cu atenţie accesoriile necesare pentru animalul tău de companie.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus