Skip to main content

COMUNICAT. Îngrijirea tenului acasă: 10 reguli

 
COMUNICAT. Îngrijirea tenului acasă: 10 reguli

COMUNICAT. O îngrijire adecvată a tenului este importantă pentru a-i menţine aspectul sănătos şi radiant. O rutină zilnică de îngrijire ajută la curăţarea porilor, dar furnizează şi nutrienţi de care pielea are nevoie.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Trebuie să respecţi o serie de reguli pentru a te asigura că tenul tău beneficiază la maxim de ritualul de îngrijire. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când îţi îngrijeşti tenul acasă.

1. Foloseşte produse potrivite tipului de ten

Ţine cont de tipul de ten atunci când îţi alegi produsele din rutina de îngrijire – ten uscat, gras, mixt, sensibil, acneic sau matur. Citeşte cu atenţie ambalajele acestora  înainte de a le achiziţiona. Alege, de asemenea, mărci de încredere.

Pentru tenul sensibil sunt potrivite cosmetice din gama dermatocosmetică, disponibilă în farmacii.

Este indicat să alegi produse cu cât mai puţine ingrediente sintetice. Poţi alege ce ţi se potriveşte din gama largă de cosmetice bio şi naturale de pe Vitamix.ro

2. Curăţă-ţi tenul regulat

Prima etapă a rutinei de îngrijire este curăţarea tenului, pentru eliminarea sebumului şi impurităţilor din pori. Aceasta trebuie realizată dimineaţa, seara şi după antrenamentele sportive. Foloseşte un cleanser pentru ten (loţiune de curăţare), nu săpun. 

3. Aplică o loţiune tonică facială

Loţiunea tonică echilibrează pH-ul pielii, închide porii şi aduce un plus de nutrienţi. De asemenea, favorizează o absorbţie optimă a substanţelor nutritive din produsele ce urmează a fi aplicate. Acesta se utilizează o dată pe zi.

4. Foloseşte un ser facial nutritiv

Următorul pas este aplicarea unui ser facial. Acesta este un produs cosmetic bogat în substanţe nutritive, cum ar fi peptide, vitamina C sau retinol. Compoziţia serului facial trebuie să se potrivească nevoilor tenului tău.

5. Hidratează-ţi tenul

Crema hidratantă are rolul de a „sigila” tenul, prevenind deshidratarea şi pierderea nutrienţilor aplicaţi anterior. Aceasta reface bariera hidrolipidică a pielii, reţinând astfel apa la nivel cutanat. Se aplică la finalul rutinei de îngrijire, o dată pe zi.

6. Nu uita de crema de protecţie solară

Pentru a preveni efectele nedorite ale radiaţiilor ultraviolete, cum ar fi îmbătrânirea prematură a pielii, este important să o protejezi zilnic cu o cremă de protecţie solară. Foloseşte una cu factor SPF de minim 30, cu spectru larg de protecţie împotriva UVA şi UVB. Acest produs este considerat şi o bază bună de machiaj.

7. Exfoliază-ţi tenul săptămânal

De 2-3 ori pe săptămână, aplică un exfoliant pe ten, pentru a îndepărta celulele moarte şi restul de impurităţi. Foloseşte un produs blând, cum ar fi unul cu alfa hidroxi acizi – acid lactic sau glicolic. Unul cu acid salicilic este potrivit tenului acneic sau gras. Exfolierea se realizează după curăţarea tenului.

8. Aplică o mască hidratantă regulat

De 2-3 ori pe săptămână se poate aplica, opţional, o mască hidratantă. Aceasta poate fi tip şerveţel sau cremă. Există numeroase tipuri de măşti pentru ten, cu diferite amestecuri de substanţe nutritive. Masca se aplică înainte de utilizarea cremei hidratante.

9. Alege produse non-comedogenice

O altă regulă importantă este să optezi întotdeauna pentru cosmeticele non-comedogenice, lucru specificat pe ambalaj. Această menţiune te asigură că nu conţine ingrediente ce cauzează acnee şi că nu blochează porii.

10. Tratează afecţiunile dermatologice

Să nu uităm de tratamentul recomandat de dermatolog, în cazul prezenţei afecţiunilor cutanate, cum ar fi acneea sau psoriazisul. Produsele pentru îngrijirea tenului nu înlocuiesc tratamentul. Evită produsele farmaceutice „după ureche” şi adresează-te medicului dacă te confrunţi cu probleme dermatologice.

Prin urmare, pentru a te bucura de un ten sănătos, ai grijă de pielea ta în fiecare zi.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus