Skip to main content

COMUNICAT. Instrumente de măsură: ce nu trebuie să îţi lipsească din atelierul de acasă sau din trusa profesională?

 
COMUNICAT. Instrumente de măsură: ce nu trebuie să îţi lipsească din atelierul de acasă sau din trusa profesională?

COMUNICAT. Instrumentele de măsurare sunt instrumente pentru măsurarea lungimii şi compararea diferitelor valori fizice. Sunt un element indispensabil al echipamentului în fiecare atelier.

Publicitate

Ce astfel de instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui inginer electronic sau a unui pasionat de bricolaj? Unde găseşti dispozitive de măsurare de ultimă generaţie, care să fie precise şi fiabile?

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Măsurare digitală versus analogică: alege dispozitivele potrivite pentru tine

Diferitele tipuri de instrumente de măsură (de exemplu, termometre sau multimetre electrice) sunt adesea disponibile în versiuni digitale şi analogice.

Înainte de a alege o anumită variantă, merită să te familiarizezi cu avantajele şi dezavantajele ambelor. Merită să îţi aminteşti că - spre deosebire de opinia populară - acurateţea măsurării nu are nimic de-a face cu tipul de dispozitiv.

De exemplu, un termometru electronic pentru măsurarea temperaturii corpului va fi mai precis decât un termometru analog de exterior (şi invers). De asemenea, greutatea şi preţul depind de clasa şi tipul dispozitivului, şi nu de această caracteristică.

Dispozitivele digitale necesită alimentare şi sunt susceptibile de a deteriora circuitele electronice din interior. De aceea, mulţi oameni consideră că echipamentele analogice sunt mai durabile şi mai fiabile, deşi nu este o regulă.

La dispozitivele digitale, rezultatul măsurării este de obicei afişat pe ecran, iar valoarea citită este clară. Cu dispozitivele analogice, există o probabilitate ca datele să fie citite incorect.

Instrumente de măsurare – ce nu trebuie să îţi lipsească?

Odată cu progresul actual al ştiinţei şi tehnologiei, este posibil să se măsoare aproape toate mărimile fizice. În acest scop, se folosesc diverse dispozitive de măsurare.

Care dintre ele sunt echipamentele de uz casnic necesare şi care vor funcţiona bine în atelier?

Persoanele care deservesc reţelele şi dispozitivele de reţea trebuie să obţină cel puţin setul de bază de instrumente de măsurare: un indicator de tensiune (voltmetru), un contor de curent electric (ampermetru) şi un dispozitiv pentru măsurarea valorii rezistenţei (ohmmetru). Un wattmetru pentru măsurarea puterii active poate fi, de asemenea, util.

O alternativă bună la un astfel de kit este un multimetru de înaltă calitate care măsoară multe cantităţi fizice diferite.

Oamenii din domeniul electronicii au nevoie şi de echipamente pentru măsurarea cantităţilor electrice de bază. Sunt, de obicei, indicatori de tensiune, contoare de curent sau instrumente care măsoară rezistenţa, capacitatea sau frecvenţa.

Cu toate acestea, problema cheie la selectarea echipamentului este precizia şi domeniul de măsurare.

Când lucrezi la sisteme electronice complexe, nu este nevoie să măsori curenţi mari, dar precizia maximă este importantă pentru a evita deteriorarea componentelor delicate. Un instrument util este un multimetru, care îţi permite să măsori multe valori curente cu un singur dispozitiv.

Un astfel de echipament are adesea funcţii suplimentare, de exemplu, testarea tranzistorilor sau a unui termometru încorporat.

În magazinul tme.eu vei găsi o gamă variată de instrumente de măsură şi multe alte componente electrice de cea mai bună calitate. Vizitează-ne şi alege ceea ce ai nevoie dintre cele 500 000 de produse disponibile!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Gogu
    Sa nu uitam de masca de sudura!

Trimite un comentariu

sus