Skip to main content

COMUNICAT. Cele mai populare joburi în industria IT, în 2023

 
COMUNICAT. Cele mai populare joburi în industria IT, în 2023

COMUNICAT. Industria IT cunoaşte o popularitate din ce în ce mai mare în prezent, în special datorită digitalizării care se află în continuă dezvoltare.

Publicitate

Dacă şi tu eşti pasionat de IT şi îţi doreşti o profesie în acest domeniu sau pur şi simplu îţi doreşti să descoperi o nouă oportunitate profesională, iată care vor fi cele mai populare şi bine plătite joburi în industria IT, din 2023.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

SQL Developer

Orice companie se bazează pe date ca să poată funcţiona, motiv pentru care funcţia de SQL Developer va deveni indispensabilă în viitor. Ca SQL Developer, trebuie să ştii să dezvolţi, să creezi şi să întreţii baze de date pentru a asigura dezvoltarea unei companii pe termen lung.

Iată, concret, ce presupune acest job:

  • asigurarea calităţii datelor şi a bazelor de date ale unei companii;
  • scrierea codului SQL pentru integrarea de noi aplicaţii în procesele de colectare a datelor;
  • crearea funcţiilor şi a procedurilor de interogare a bazelor de date;
  • îmbunătăţirea designului tabelelor şi a structurilor care compun o bază de date.

Dacă îţi doreşti să te dezvolţi profesional, creează-ţi CV-ul online şi nu îţi fie frică să profiţi de toate oportunităţile în carieră care consideri că îţi pot oferi ceea ce meriţi!

Data Analyst

Încă o poziţie legată de administrarea de date, este cea de Data Analyst. Persoana care ocupă o astfel de poziţie este responsabilă de adunarea, procesarea şi analizarea statistică a datelor din cadrul unei companii. Iată, mai exact, ce presupune acest job:

• dezvoltarea şi menţinerea legăturilor dintre diverse baze de date şi sisteme, folosind limbaje de programare şi software-uri de Business Intelligence;
• obţinerea de date din surse primare şi secundare, analizând şi interpretând apoi rezultatele obţinute;
• colaborarea cu echipele de IT, management şi cu Data Scientists pentru a îndeplini obiectivele organizaţiei;
• realizarea de rapoarte cu ajutorul rezultatelor găsite.

Încă din prezent acest job este la mare căutare deoarece este considerat a fi unul dintre cele mai complexe joburi din industria IT. Motivul este unul simplu: cu ajutorul datelor obţinute, un Data Analyst are posibilitatea de a face analize predictive şi de a genera acţiuni şi informaţii utile pentru dezvoltarea unei afaceri. Toate aceste informaţii sunt folosite de companii pentru a se situa cu un pas înaintea competitorilor pe piaţă, dar şi pentru a prezice modificări în comportamentul consumatorilor.

Database Administrator

În prezent, cerinţele privind securitatea cibernetică sunt tot mai stricte şi îi pun pe administratorii de afaceri în faţa unor situaţii în care să se asigure că pot face faţă oricărui atac cibernetic.

În acest context, un Database Administrator are un rol foarte important în cadrul companiilor mai mici sau mai mari şi este considerat a fi unul dintre cei mai importanţi membri ai echipelor de IT.

Iată care sunt principalele sarcini ale unui Database Administrator:

  • administrează baza de date a unei companii;
  • creează şi dezvoltă constant protocoalele de securitate;
  • foloseşte cunoştinţe, produse şi software-uri specifice de data management pentru îmbunătăţirea proceselor de securitate;
  • se asigură că toate datele au un back-up;


Domeniile de aplicabilitate pentru un astfel de job sunt foarte variate, printre acestea numărându-se chiar şi companii de retail sau servicii medicale. Astfel, este de înţeles de ce un Database Administrator va rămâne printre cele mai căutate joburi în 2023 şi, bineînţeles, printre cele mai bine plătite din această industrie.

Software Developer

Un Software Developer acea persoană responsabilă de dezvoltarea programelor de computer şi a sistemelor de operare ale unei companii. Mai exact, un Software Developer este cel care gândeşte şi dezvoltă jocuri, aplicaţii sau procesoare de text, astfel încât ele să fie cât mai uşor de folosit de către utilizatorii finali. Iată câteva dintre cele mai importante sarcini alocate unei astfel de poziţii din departamentul de IT:

  • menţinerea şi actualizarea sistemelor existente;
  • cercetarea, crearea, implementarea managementului programelor software;
  • identificarea nevoilor în ceea ce priveşte modificările necesare în programele deja existente;
  • scrierea şi implementarea codurilor necesare realizării de noi aplicaţii şi programe;
  • testarea şi evaluarea unor noi programe;

Realizarea acestor sarcini presupune cunoştinţe solide în ceea ce priveşte folosirea limbajelor de programare precum Java, C#, C, .Net, Python şi nu numai. În cazul în care crezi că ţi se potriveşte un astfel de job, însă nu ai cunoştinţele necesare, poţi oricând să te înscrii la cursuri online care să te ajute să dobândeşti toate informaţiile de care ai nevoie.

Machine Learning Engineer

Un Machine Learning Engineer este o persoană care se asigură că datele neprelucrate primite sunt redefinite într-un mod care le permite să fie folosite pentru îmbunătăţirea modelelor de machine learning existente. Iată care sunt principalele activităţi ale unei astfel de poziţii:

  • dezvoltarea modelelor de machine learning;
  • colaborarea cu cu inginerii de date pentru dezvoltarea datelor primite;
  • scrierea codului de producţie şi testarea acestuia;
  • implementarea librăriilor şi a algoritmilor de machine learning.

Printre industriile asupra cărora această poziţie are cel mai mare impact în prezent, se numără educaţia, finanţele, IT-ul, medicina şi multe altele.

Dacă eşti pregătit să faci faţă unor provocări profesionale, în 2023 poate fi momentul să te orientezi spre poziţii importante din domeniul IT. Inspiră-te din această listă, documentează-te şi dobândeşte toate informaţiile de care ai nevoie pentru a obţine jobul pe care ţi-l doreşti!

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus