Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de jocuri care stimulează dezvoltarea copiilor

 
COMUNICAT. Tipuri de jocuri care stimulează dezvoltarea copiilor

COMUNICAT. Copiii au nevoie de jocuri care să le dezvolte imaginaţia şi să-i ajute să-şi dezvolte inteligenţa emoţională. Este important ca părinţii să ia parte la aceste activităţi şi să existe după-amieze petrecute împreună cu familia. În acest articol îţi vom recomanda câteva tipuri de jocuri care stimulează dezvoltarea copiilor.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

3 tipuri de jocuri care stimulează dezvoltarea copiilor

Jocurile de societate sunt potrivite şi pentru cei mai mici membrii ai familiei, având reguli simple şi table de joc uşor de înţeles.

Jucate în familie, acestea îmbunătăţesc inclusiv conexiunea dintre voi, iar copiii se vor simţi încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile înnăscute precum memoria, atenţia distributivă şi empatia adeseori.

Mai jos îţi recomandăm trei tipuri de jocuri ideale pentru început: 

Bingo

Acest joc poate fi jucat între 2 şi 6 jucători şi este potrivit pentru copiii mai mari de 3 ani. O tură nu durează mai mult de 15 minute, iar jocul contribuie la dezvoltarea comunicării verbale şi a creativităţii, pe lângă acuitatea vizuală şi capacitatea de observare.

Acest tip de Bingo cuprinde 56 de jetoane cu imagini pe placul celor mici şi 6 planşe de joc.

Chiar şi urmarea unor instrucţiuni ajută la dezvoltarea vigilenţei şi puterii de concentrare, aşa că în mod sigur toată familia se va distra pe cinste.

Joc de cărţi

Jocurile de cărţi pentru copii vin cu un set diferit de reguli faţă de pachetul obişnuit pentru adulţi. Majoritatea au cărţi cu animale sau personaje pe care copilul le poate recunoaşte şi se pot juca pe perechi, în cazul în care micuţul tău are fraţi sau surori.

Atenţie însă! Nici jocurile de cărţi nu sunt potrivite pentru copiii mai mici de 3 ani deoarece există riscul de înghiţire. A

lege un set de joc confecţionat din materiale şi vopsele non-toxice, care să respecte reglementările în vigoare.

Dacă vrei să te asiguri că micuţul tău va fi încântat de un astfel de joc, optează pentru un pachet care să aibă legătură cu pasiunile sale. Poate fi vorba despre maşinute, avioane, animale din junglă sau flori din natură.

Explică-i cu grijă ce are de făcut şi urmăreşte-l în timpul jocului pentru a te asigura că înţelege şi respectă regulile. Dacă faci pereche cu el în timpul jocului, acest lucru îi va oferi un plus de încredere care îl va ajuta pe viitor la dezvoltarea stimei de sine.

Joc de memorie

Jocurile de memorie pentru cei mici pot fi tematice. De exemplu, pot avea cartonaşe cu meserii, animale sau plante astfel încât copiii să poată învăţa despre acestea într-un mod interactiv.

Un astfel de pachet numit "memobox" conţine în general 40 de cărţi, iar scopul jocului este găsirea numărului cel mai mare de perechi.

Astfel, copilul tău va putea recunoaşte mai uşor lucrurile reprezentate prin imagini când le va întâlni în viaţa reală sau le va vedea la televizor.

Jocurile de memorie dezvoltă inteligenţa emoţională şi abilităţile practice care îl vor ajuta să se dezvolte în aria tehnică a vieţii.

Alocă-ţi puţin timp în fiecare zi pentru a te juca alături de copil şi a putea observa dezvoltarea abilităţilor sale. Este important să ţii cont şi de preferinţele sale atunci când alegi un joc nou întrucât e necesar să îşi urmeze propriile instincte şi pasiuni.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus