Skip to main content

COMUNICAT. De ce este important să te joci mereu cu copilul tău şi cum să faci asta

 
COMUNICAT. De ce este important să te joci mereu cu copilul tău şi cum să faci asta

COMUNICAT. Copiii se dezvoltă armonios doar prin joacă, reuşind astfel să înveţe lucruri despre lumea din jurul lui, dar şi să îşi dezvolte stima de sine. Din acest motiv, joaca a fost recunoscută de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului ca un drept al fiecărui copil.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Oferirea unui cadru optim pentru joacă reprezintă o responsabilitate majoră pentru orice părinte. Şi, mai mult decât atât, cel puţin în primii ani de viaţă ai copilului, părinţii trebuie să fie parteneri perfecţi de joacă, disponibili şi atenţi la nevoile celui mic.

De ce să te joci cu copilul tău

Atunci când se joacă, un copil îşi dezvoltă o mulţime de abilităţi, în timp ce creierul lui naşte noi conexiuni ori le întăreşte pe cele existente. Devenind conştienţi de competenţele pe care acumulate, cei mici vor explora din ce în ce mai mult, iar asta îi va ajuta în viitor, atunci când se vor întâlni cu provocările lumii reale.

Indiferent dacă este vorba despre un trenuleţ de jucărie, o carte interesantă ori săriţi coarda în parc, copilul va primi un impuls pozitiv, care va dezvolta constant legăturile de familie şi le va face mai trainice.

Beneficiile jocului

Dacă şi tu eşti genul de părinte implicat, care îşi doreşte să se joace frecvent cu puiul său, e bine să afli că sunt multe beneficii şi pentru tine, care se desprind din această activitate. Fericirea este mare, iar sentimentul de împlinire nu poate fi descris. D

in punct de vedere ştiinţific, acest fenomen poate fi explicat prin eliberarea de oxitocină, hormonul responsabil pentru sentimentul de încredere şi pentru construirea relaţiilor. În plus, atunci când vă jucaţi, vei simţi cum stresul dispare ca prin minune, iar tensiunea arterială şi anxietatea sunt, la rândul lor, diminuate.

Atunci când se joacă împreună cu părinţii, şi copiii au foarte multe beneficii:

1. Dezvoltarea creativităţii
2. Dezvoltarea motricităţii fine şi grosiere
3. Dezvoltarea abilităţilor de rezolvare a problemelor
4. Educarea şi reglarea emoţiilor
5. Dezvoltarea abilităţilor sociale şi de lucru în echipă
6. Dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii

6 idei despre cum să te joci cu copilul tău

Cu paşi mici şi cu doar câteva ore adunate în fiecare zi, copilul tău va învăţa cum să se descurce singur şi va face primele încercări pentru a-şi câştiga independenţa. Cu tine alături, copilul va avea curaj să experimenteze mereu lucruri noi, fără teama că va da greş ori că va fi în pericol.

Iată câteva idei despre cum te poţi juca împreună cu juniorul tău, astfel încât să petreceţi timp de calitate împreună:

1. Mergeţi la plimbare în parc, cu bicicleta sau trotineta
2. Gătiţi împreună micul dejun sau cina
3. Rezolvaţi puzzle-uri potrivite vârstei copilului
4. Citiţi împreună seara, înainte de culcare
5. Sortaţi jucăriile şi aranjaţi hainele în dulap
6. Jucaţi jocuri de societate adecvate vârstei celui mic

Orice tip de joacă oferă beneficii pentru copii

Nu mai este un secret pentru nimeni: cei mici învaţă prin imitaţie. Dacă îţi doreşti să le oferi un model demn de urmat, este recomandat să îţi faci în permanenţă timp pentru joacă împreună. În acest fel, îl vei ajuta pe copilul tău să facă primii paşi în lumea adulţilor, iar tu vei fi punctul lui de sprijin.

Chiar dacă unele dintre activităţile menţionate mai sus pot părea lipsite de importanţă, adevărul este că fiecare dintre ele reprezintă oportunitatea de a învăţa ceva:

- prin sortare, se fac primii paşi spre alfabetizare şi matematică, prin numărarea şi aranjarea obiectelor;
- rezolvarea puzzle-urilor oferă informaţii despre forme, culori şi dimensiuni;
- alte activităţi: permit exersarea abilităţilor sociale, dezvoltarea muşchilor sau îmbogăţirea limbajului;

Fiecare moment petrecut alături de copilul tău este important, aşa că nu te simţi vinovat dacă într-o zi ai doar 15 minute la dispoziţie. Este vorba despre experienţe unice împreună, iar relaţia voastră va avea doar de câştigat. Cu cât cel mic va exersa mai mult fiecare abilitate în parte, cu atât îi va fi mai uşor să le utilizeze în viaţa de zi cu zi.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus