Skip to main content

COMUNICAT. „Avatar: The Way of Water / Avatar: Calea Apei”, povestea merge mai departe cu noi provocări, alte ameninţări, dileme şi decizii

 
COMUNICAT. „Avatar: The Way of Water / Avatar: Calea Apei”, povestea merge mai departe cu noi provocări, alte ameninţări, dileme şi decizii

COMUNICAT. Acum 13 ani, câştigătorul premiului Oscar, James Cameron, i-a introdus pe cinefili într-o lume complet diferită de orice văzuseră, odată cu epopeea sa uluitoare „Avatar”. Acum, vizionarul regizor invită publicul într-o nouă şi mult aşteptată călătorie cinematografică „Avatar: The Way of Water / Avatar: Calea Apei”.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

VIDEO 1. Trailer Avatar: The way of Water - Calea Apei

În noua producţie, Sam Worthington şi Zoe Saldana îşi reiau rolurile emblematice, Jake Sully şi Neytiri, acum părinţi iubitori care fac tot ce le stă în putinţă pentru a-şi menţine familia unită. Când un şir de evenimente neprevăzute îi îndepărtează de casă, soţii Sully călătoresc prin vastele zone ale Pandorei, refugiindu-se, în cele din urmă, pe teritoriul deţinut de clanul Metkayina, o comunitate care trăieşte în armonie cu oceanele din jur.

Acolo, soţii Sully trebuie să înveţe cum să navigheze atât prin lumea periculoasă a apei, cât şi prin dinamica incomodă de a câştiga acceptarea din noua lor comunitate.

Pe lângă Worthington şi Saldana, filmul îi mai are în distribuţie Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis şi Kate Winslet. De asemenea, noua producţie prezintă un grup de tineri actori talentaţi, printre care Britain Dalton, James Flatters, Trinity Jo-Li Bliss, Jack Champion şi Bailey Bass.

Scenariul a fost scris de James Cameron & Rick Jaffa & Amanda Silver pe baza unei poveşti de James Cameron & Rick Jaffa & Amanda Silver & Josh Friedman & Shane Salerno. Cameron şi Jon Landau sunt producătorii filmului, David Valdes şi Richard Baneham fiind producători executivi.
O epopee de familie transgeneraţională, „Avatar: The Way of Water / Avatar: Calea Apei” este distribuit în România de Forum Film şi are premiera exclusiv în cinematografe pe 16 decembrie 2022.

Înăuntrul poveştii

A face o continuare a celui mai de succes film al tuturor timpurilor este o provocare dificilă, dar dacă e cineva care ar putea să o facă, acela clar este James Cameron, cunoscut pentru două dintre cele mai de succes filme din toate timpurile: „Aliens ” şi „Terminator 2: Ziua Judecăţii”.

„Avatar” e o lume care l-a însoţit pe Cameron mult timp. El a scris o primă poveste pentru filmul original în 1994, deşi mijloacele tehnice de a-şi realiza viziunea nu existau încă. Începând producţia un deceniu mai târziu, regizorul a recurs la experienţa acumulată pe platourile de filmare ale peliculelor anterioare, inclusiv blockbusterele de neuitat precum „Titanic”, „The Terminator”, „T2”, „Aliens, „True Lies” şi „The Abyss”. Astfel a creat

„Avatar”, un film live-action care a forţat graniţele tehnologiei efectelor vizuale. Cu toate acestea, la fiecare pas, Cameron a avut grijă ca tehnologia revoluţionară inventată pentru film să nu copleşească jocul actorilor şi emoţia personajelor sau amploarea poveştii.

Având în vedere tot ceea ce au realizat cu „Avatar” şi având deja în minte ideea unei continuări, Cameron şi partenerul său de mult timp, producătorul Jon Landau, au făcut pasul neobişnuit de a reuni principalii oameni implicaţi în producţie. În februarie 2010, s-au întâlnit cu toţii la un hotel din Santa Barbara, California, pentru a analiza ce aspecte ale procesului de realizare a filmului funcţionaseră cel mai bine şi ce ar fi putut fi îmbunătăţit.

Întâlnirea  aceea a generat o mulţime de posibile viziuni, la care Cameron s-a gândit în timp ce contempla un viitor pe Pandora.

„Nu cred că «Avatar: The Way of Water / Avatar: Calea Apei» ar fi fost posibil dacă nu am fi făcut acest exerciţiu”, spune Cameron acum.
Odată ce s-a hotărât să exploreze mai multe poveşti plasate pe luna extraterestră şi luxuriantă, Cameron a început să noteze ideile. Cu mai mult de 1.500 de pagini scrise, Cameron şi Landau şi-au dat seama că există mai mult decât o poveste de spus.

Au adus un grup de elită de scenarişti de la Hollywood pentru a lucra cu Cameron. A durat luni de zile pentru a ajunge la poveşti concrete, şi nu doar pentru o continuare, ci pentru o serie de filme ulterioare, toate extrem de ambiţioase, toate ancorate în jurul unei teme centrale: importanţa familiei.

„A trebuit să scriem patru filme înainte să pot începe prima continuare”, spune Cameron. „Am vrut să mapez toate poveştile şi apoi să obţin imaginea generală necesară pentru a surprinde actorii în mai multe filme şi apoi pentru a filma acţiunea live. Planul a fost că am putea consolida împreună diferitele etape ale producţiei – jocul actoricesc, acţiunea live şi apoi post-producţia.”

VIDEO 2. Trailer Trailer Avatar: The way of Water - Calea Apei

Dilema unei familii

Eroicul Jake Sully, după ce a debutat în „Avatar” ca un paraplegic îndurerat de moartea fratelui său geamăn şi căutând cu disperare o nouă viaţă, acum continuă în „Avatar: Calea apei” ca patriarhul familiei şi şeful clanului Omatikaya. „Familia este fortăreaţa noastră”, îi aminteşte adesea soţiei Neytiri şi copiilor lor, Neteyam (James Flatters), Lo’ak (Britain Dalton), Tuk (Trinity Jo-Li Bliss) şi fiicei adolescente adoptate, Kiri (Sigourney Weaver).

Clanul Omatikaya a dus o viaţă destul de idilică mai bine de un deceniu până când o stea în creştere pe cer a început să semnaleze întoarcerea invadatorilor umani. Când forţele umane şi echipamentele lor distrugătoare aterizează pe Pandora, Sully şi cei din Omatikaya sunt forţaţi să creeze o fortăreaţă sigură într-o peşteră uriaşă situată într-una dintre formaţiunile masive de stâncă plutitoare care fac parte din Munţii Hallelujah.

„Oamenii cerului” se întorc la Pandora pentru a conduce o operaţiune minieră prin care să ia de pe lună mineralul valoros cunoscut sub numele de „unobtainium”. În plus, Administraţia pentru Dezvoltarea Resurselor (RDA) revine în forţă cu obiectivul suplimentar de a coloniza întreaga lună şi de a face din ea noua casă pentru umanitate, întrucât Pământul riscă să nu mai fie locuibil. Distrugând o întindere mare de pădure, RDA ridică un oraş uriaş cu ziduri la marginea oceanului, numit Bridgehead.

La cârma RDA este inflexibilul general Francis Ardmore (Edie Falco).
În calitate de lider al Omatikaya, Jake conduce cu succes războinicii clanului împotriva RDA. Cu toate acestea, când Jake realizează că el însuşi este ţintă el şi Neytiri iau decizia dură că este în interesul tuturor ca Sully să-şi părăsească ţinuturile natale şi să caute un refugiu sigur în altă parte.

Decizia este una care sfâşie inima fiecărui membru al familiei. „Aceasta este dilema”, spune Cameron. „Să faci ceea ce este bine pentru un bine mai mare sau să-ţi faci treaba şi datoria aşa cum îţi spune inima pentru familia ta?”

După ce au făcut o călătorie lungă prin vastele oceane din Pandora, soţii Sully ajung la casa clanului Metkayina, condus de Ronal (Kate Winslet) şi Tonowari (Cliff Curtis). Acolo, Jake invocă Uturu, o tradiţie Na’vi potrivit căreia oricărui refugiat trebuie să i se dea un adăpost sigur. Întâmpinându-şi fără tragere de inimă oaspeţii, Ronal şi Tonowari îi instruiesc pe copiii lor Tsireya (Bailey Bass) şi Aonung (Filip Geljo) să încerce să-i ajute pe copiii familiei Sully să se adapteze la obiceiurile şi tradiţiile clanului apei.

Dincolo de limita tehnologiei

Cameron şi Landau i-au provocat pe realizatorii cheie ai filmului să vină cu idei şi noi tehnologii care să permită să crearea de personaje şi mai expresive şi mai captivante. Rezultatul a fost că, pe măsură ce a început producţia, Cameron a avut la dispoziţie o suită complet nouă de instrumente tehnologice.

„Detaliile cu care lucrăm acum sunt atât de avansate în comparaţie cu primul film”, spune Cameron. „Dar face asta un film mai bun din perspectiva publicului? Absolut nu. Publicul e interesat de poveste, de personaje şi de felul în care filmul îl face să se simtă.”

„Există presiune în fiecare zi când faci un film, dar este presiunea pe care o punem pe noi înşine”, spune Landau. „Vrem să depăşim limitele poveştii şi să captivam publicul. Iar asta ne face să muncim mai mult.”

Dedicându-şi ani de viaţă filmelor din seria „Avatar”, Cameron spune că următoarele continuări vor fi distractive şi încărcate de spectacol şi, în acelaşi timp, emoţionante. „Cu «Avatar» şi felul în care am ales să spun povestea şi să lansez peisajul şi personajele şi ţinând cont de unele dintre întrebările care mi se pun, nu simt că există ceva cinematografic ce nu voi reuşi să redau în aceste patru filme”, spune el.

SINOPSIS:

La câţiva ani după lupta cu pământenii, extratereştrii de pe Pandora îşi continuă liniştiţi vieţile. Jake Sully trăieşte fericit în noul lui corp alături de soţia lui şi copiii lor. Echilibrul lor este însă pe cale sa fie distrus de o nouă ameninţare. Pe locuitorii de pe Pandora îi aşteaptă o bătălie epică în care Jake va trebui să rişte totul, poate chiar şi propria lui viaţă.

„Avatar: Calea Apei” este regizat de multipremiatul James Cameron, care, ca şi la primul film, face echipă cu producătorul Jon Landau, partenerul său vechi, iar în rolurile principale îi regăsim pe Zoe Saldana, Kate Winslet, Sigourney Weaver, Sam Worthington, printre alţii.

Distribuit de Forum Film România, „Avatar: Calea Apei” va avea premiera  exclusiv în cinematografe în data de 16 decembrie în formatele 3D, IMAX, 4DX, Dolby Atmos şi HFR.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus