Skip to main content

COMUNICAT. „Elemental / Elementar”, cea mai înflăcărată animaţie a sezonului, pe marile ecrane

 
COMUNICAT. „Elemental / Elementar”, cea mai înflăcărată animaţie a sezonului, pe marile ecrane

COMUNICAT. „Elemental / Elementar”  este cel mai nou lungmetraj original de la Disney şi Pixar, a cărui acţiune este plasată în oraşul Element, unde locuitorii din Foc, Apă, Pământ şi Aer trăiesc împreună. Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără hotărâtă, iute la minte şi înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip amuzant sentimental şi docil, pe nume Wade (Şuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Este uşor să-ţi imaginezi vântul ca având atitudine sau focul ca fiind furios. Câteva flori frumoase ar putea lumina ziua unui ghiveci murdar, nu-i aşa? Iar apa ar putea fi calmă şi liniştită într-o zi şi foarte agitată în următoarea. „Cum ar fi dacă elementele pe care le ştim ar fi vii?” se întreabă regizorul Peter Sohn.

VIDEO 1. Trailer Elementar

Sohn spune că povestea din spatele filmului, care este foarte personală pentru el, a început cu un desen al unui personaj Foc şi al unui personaj Apă care interacţionează. Şi-a imaginat o prietenie neaşteptată între ei – o relaţie care va declanşa cu siguranţă stinghereală şi paşi greşiţi, amuzanţi.

„Am început să mă gândesc la relaţia mea cu soţia mea – eu sunt coreean, iar ea este de origine americană şi pe jumătate italiană”, spune Sohn. „La început, am ascuns relaţia de părinţii mei pentru că ei îşi doreau, în mod tradiţional, să mă căsătoresc cu coreeană. Ultimele cuvinte ale bunicii mele au fost literalmente: «Căsătoreşte-te cu o coreeană!»”.

Părinţii tradiţionalişti ai lui Sohn şi-au revenit în cele din urmă, descoperind că aveau multe în comun cu familia iubitei fiului lor. Ei au fost inspiraţie şi pentru un alt aspect important al poveştii, spune regizorul.

„Este vorba de raportarea la părinţii noştri ca la nişte oameni. Din această înţelegere vine aprecierea pentru sacrificiile pe care le fac pentru copiii lor.

Părinţii mei au emigrat din Coreea la începutul anilor 1970, eu m-am născut acolo şi am crescut cu tradiţiile, limba şi cultura coreeană în New York-ul american.

Asta a generat unele ciocniri culturale între prima şi a doua generaţie. N-am prea stat să mă gândesc la încercările şi necazurile pe care trebuie să le fi experimentat.”

La fel ca Sohn, Ember este o imigrantă din a doua generaţie – doar părinţii ei au emigrat din Fireland în Element City, unde Ember s-a născut şi a crescut. „Ea pleacă într-o călătorie pentru a-şi înţelege propria identitate şi”, spune regizorul, „odată cu asta, caută semnificaţia a ceea ce i-au dat părinţii ei”.

Un punct culminant al călătoriei lui Ember – şi în multe privinţe impulsul pentru aceasta – este prietenia distractivă şi fatidică cu un tip de apă pe nume Wade. „La început, Ember dispreţuieşte oraşul, dar Wade o ajută să se îndrăgostească de tot ceea ce are de oferit”, spune Sohn.

„Am găsit modalităţi de a o prezenta în oraş, aşa cum fac unele dintre comediile mele preferate, oferind oportunităţi pentru râs.”

Amplasat într-un oraş ce reuneşte elemente din medii diferite, „Elemental / Elementar”  demonstrează că, de fapt, contrariile se atrag. „Este o comedie plină de suflet”, spune producătorul Denise Ream. „Este o poveste despre relaţiile dintre Foc şi Apă, dintre părinţi şi copiii lor şi dintre noi toţi şi vecinii noştri. E şi comedie, e vorba şi de călătorie în familie, dar şi de ciocnirile culturale.”

VIDEO 2. Trailer Elementar / Elemental

Potrivit lui Ream, peste 100 de imigranţi din prima sau a doua generaţie, care lucreză la Pixar, s-au reunit pentru a vorbi cu echipa de producţie despre experienţele lor. „A fost fenomenal”, spune Ream. „Majoritatea dintre noi, oriunde ne-am afla, venim din altă parte. Au fost atât de multe poveşti emoţionante despre experienţele prin care au trecut oamenii pentru a ajunge aici.”

Regizat de Peter Sohn, produs de Denise Ream, cu Pete Docter, producător executiv, „Elemental / Elementar” se bazează pe un scenariu semnat de John Hoberg & Kat Likkel şi Brenda Hsueh, după o poveste de Sohn, Hoberg & Likkel şi Hsueh.

Distribuţia o include pe Leah Lewis în rolul Ember, Mamoudou Athie ca Wade, Ronnie del Carmen în rolul tatălui lui Ember, Bernie; Shila Ommi ca mama a lui Ember, Cinder; Wendi McLendon-Covey în rolul şefului lui Wade, iubitor de Air Ball, Gale; Catherine O’Hara ca mama primitoare a lui Wade, Brook; Mason Wertheimer ca vecinul lui Ember, Clod; şi Joe Pera ca un birocrat de oraş, Fern.

Popularea oraşului Element City

Când regizorul Peter Sohn şi-a propus să construiască o lume în care locuitorii din foc, apă, aer şi pământ să trăiască şi să interacţioneze, a ştiut că va fi ceva îndrăzneţ. Dar nu avea idee cât de îndrăzneţ.

„Nu ştiam deloc în ce mă bag”, râde regizorul. „Ştiam că personajele vor fi complicate, dar am ghicit greşit care personaje vor fi cele mai dificile. Ştiam că vor fi o mulţime de obstacole, dar am intrat în asta cu o naivitate plină de speranţă şi entuziasm.”

Desigur, Pixar Animation Studios a fost construit pe genul ăsta de naivitate – genul care permite povestitorilor ca Sohn să depăşească limitele a ceea ce este posibil. Gândiţi-vă la „Toy story /Povestea jucăriilor” şi la ideea imposibilă ca jucăriile să prindă viaţă în trei dimensiuni folosind tehnologia computerizată. Isprăvile tehnologice sunt o marcă distinctivă a studioului – fapte care au făcut posibile poveşti despre peşti uituci, părinţi cu super-puteri şi schelete emoţionante.

„În mod tradiţional, când faci un film ca acesta, ai o lume şi o cultură cu un tip general de personaj pe care poţi să-l inventezi”, spune designerul de producţie Don Shank. „Pentru acest film am avut patru.”

Înainte de “Elemental / Elementar,” un film cu două personaje principale care sunt efecte vizuale în sine – unul Foc şi altul Apă – nu era posibil. Edictul lui Sohn a fost ferm: Ember este Foc – ea nu arde. Şi Wade, în mod natural, este apă, nu un vas ce conţine apă.

„Când am văzut prezentarea lui Peter, am ştiut că demersul e de amploare”, spune supervizorul efectelor vizuale Sanjay Bakshi. „În fiecare cadru al acestui film are loc o simulare de foc sau apă – adesea ambele. Amploarea efectelor este fără precedent pentru un film Pixar.”

Potrivit producătorului asociat Krissy Cababa, efortul necesar pentru efectele vizuale aproape s-au dublat pentru “Elemental / Elementar”, care a presupus prezenţa a peste 50 de artişti de efecte vizuale.

„Am adăugat un departament complet nou”, spune ea. „Avem două echipe de efecte pentru acest film – una se ocupă de acele efecte pe care le-am vedea în mod normal, cum ar fi explozii sau inundaţii, care sunt deja destul de semnificative. Cealaltă de personajele – elemente şi a atins fiecare imagine din film.”

Pentru a crea aceste personaje complexe – şi fundalul la fel de complex – a fost introdusă o fază suplimentară de producţie pentru a rula simulări de personaje în fiecare cadru al filmului. Artiştii, povestitorii şi tehnicienii au făcut echipă pentru a pune pe marele ecran viziunea lui Sohn despre o femeie Foc plină de spirit şi călătoria ei specială de auto-descoperire alături de un tip de Apă rece.

„Dacă l-ai lua pe Peter Sohn şi l-ai despărţi în două personaje”, spune supervizorul de poveste Jason Katz, „ai primi Ember şi Wade”.

SINOPSIS:

“Elemental / Elementar”, cea mai tare animaţie a momentului, spune povestea unei tinere pe nume Ember (Flamă), o fată dură, iute la minte şi înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental şi docil, pe nume Wade (Şuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc.

Acesta este doar un pretext pentru o poveste mai amplă despre generaţii, ciocniri culturale şi poveştile imigranţilor, în contextul improbabil al transformării celor patru elemente ale naturii în personaje reale.

Regizat de Peter Sohn, cu Mamoudou Athie, Leah Lewis, Wendi McLendon-Covey, Catherine O'Hara dând viaţă personajelor, “Elemental / Elementar” este distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera în toate cinematografele din ţară  data de 16 iunie, fiind disponibil dublat şi subtitrat în formatele 2D, 3D şi 4DX.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor A24, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi: https://www.cineforum.ro

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus