Skip to main content

COMUNICAT. Cel mai nou lungmetraj animat de la Disney, O lume ciudata, se lanseaza in cinematografe

 
COMUNICAT. Cel mai nou lungmetraj animat de la Disney, O lume ciudata, se lanseaza in cinematografe

COMUNICAT. Cel mai nou lungmetraj animat de la Disney călătoreşte adânc într-un tărâm neexplorat şi inşelător, unde creaturi fantastice îi aşteaptă pe legendarii Clades, o familie de exploratori ale căror neînţelegeri ameninţă distrugerea celei mai recente misiuni şi – de departe – cea mai importantă.

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Filmul îl are în rolul principal pe Jake Gyllenhaal (vocea Exploratorului Clade), iar pe afiş regăsim alte nume celebre, inclusiv regizorul Don Hall (cunoscut pentru filmele: Big Hero 6, Raya and the Last Dragon) şi co-regizorul şi scriitorul Qui Nguyen (co-scenaristul filmului Raya).

VIDEO 1. Trailer Strange World - O lume ciudată

Aşa cum ne-am obişnuit, decorurile uluitoare pentru filmele de la Walt Disney Animation Studios deschid uşa către locuri văzute doar în imaginaţia noastră – de la Zootropolis la San Fransokyo sau de la Kumandra la Corona.

Dar nicio lume până acum nu a fost atât de minunat de ciudată. De data aceasta „Lumea ciudată”este plasată într-o lume vastă, ascunsă, subterană, în care ne aşteaptă creaturi bizare, tot felul de pericole care se profilează şi, mai ales, aspecte necunoscute.

Aventura originală plină de acţiune prezintă o familie legendară de exploratori, Clade, în timp ce încearcă să navigheze pe un tărâm nou şi inşelător , alături de un echipaj pestriţ care include o pată răutăcioasă, un câine cu trei picioare şi o grămadă de creaturi bizare.

Această lume extrem de ciudată este de fapt o alegorie pentru Planeta Pământ, spune regizorul Don Hall. „Cum a  început totul? A trebuit doar să mă gândesc la fiii mei şi la lumea pe care o vor moşteni”, spune el. „Cum este ea diferită de ceea ce am moştenit de la tatăl meu?”

Relaţia tată-fiu

Hall s-a aplecat asupra ideii de taţi şi fii şi relaţia dintre ei, faptul că ei nu văd întotdeauna lumea la fel. „Eu şi tatăl meu avem o relaţie grozavă”, spune el. „Este fermier şi am crescut ajutându-l. Dar când aveam 14 ani, totul s-a schimbat. Dintr-o dată, plantam şi făceam mai multe lucruri pe care pur şi simplu nu voiam să le fac. (...) Mi-am amintit mereu momentul acela şi m-am gândit că ar fi interesant să explorez relaţiile tată - fiu şi tipul de aşteptări pe care le avem de la  copiii noştri – intenţionat sau neintenţionat.”

În esenţă, „Strange World / O lume ciudată” este o poveste despre familie, în special trei generaţii care îşi caută fiecare locul în lume. Exploratorul Clade este un om de familie genial – care, în adolescenţă, a descoperit o sursă de energie bazată pe plante care a schimbat lumea. El a construit o afacere de succes din creşterea, recoltarea şi distribuirea recoltei alături de soţia şi fiul său.

Tatăl lui Searcher (Exploratorul), Jaeger, şi-a propus la o vârstă fragedă să fie genul din care sunt făcute legendele despre exploratori. O statuie din oraş confirmă că şi-a atins acest scop, dar, nimeni nu a mai auzit de el de zeci de ani, după ce a dispărut subit în timpul unei expediţii.

Fiul lui Searcher, Ethan, este un tânăr fericit, în vârstă de 16 ani, cu un mare simţ al umorului şi o etică decentă a muncii (pentru un adolescent). Ethan ajută la fermă, dar nu este sigur că vrea să calce pe urmele tatălui său. Cei trei Clade sunt atât de diferiţi, încât diferenţele par a-i dezbina – şi, în acelaşi timp, au mai multe în comun decât este dispus să admită oricare dintre ei.

Co-regizorul şi scriitorul Qui Nguyen îşi aminteşte conversaţiile timpurii cu Hall. „Ceea ce m-a atras a fost când mi-a spus că este vorba despre taţi şi fii”, spune Nguyen. „Sunt şi tată a doi copii şi am simţit că tocmai aceasta este povestea de care aveam nevoie şi pe care voiam să o spun”.
„Empatizăm cu Jaeger şi Searcher când vine vorba de copiii noştri”, mai spune Nguyen.

VIDEO 2. Trailer Strange World - O lume ciudată

Producătorul Roy Conli spune că dinamica dintre personaje este, de fapt, miezul poveştii. „Relaţiile tată-fiu sunt atât de frumoase şi atât de pline în acelaşi timp”, spune el.

„Am venit de la teatru. Piesa mea preferată în copilărie a fost «Moartea unui comis voiajor», care este o poveste clasică tată-fiu. Eu şi tatăl meu am avut o relaţie extraordinară. Am crezut că este Superman până la 15 ani, când mi-am dat seama că nu este Superman. Am avut 10 ani buni de luptă prin care, din fericire, am trecut. Era un tip uimitor şi acea relaţie tată-fiu este cu adevărat specială: este fenomenală şi universală. Cred că taţii îşi împing fiii; fiii îşi resping părinţii şi apoi, în cele din urmă, îşi revin cu toţii.”

„Strange World / O lume ciudată” este o aventură originală plină de acţiune, în spiritul romanelor pulp (de consum, ieftine). „Întotdeauna mi-au plăcut poveştile mari de aventură”, spune Hall, „genul de poveste de aventură în care exploratorii găsesc o lume ascunsă care până acum nu era cunoscută lor sau oricui altcuiva. Şi asta merge înapoi atât de departe, la sfârşitul anilor 1800, începutul anilor 1900 - Jules Verne, H.G. Wells, Sir Arthur Conan Doyle. Am vrut să evoc ideea aceasta în film.”

Marea aventură din povestea familiei Clade începe atunci când preşedintele Avalonia, Callisto Mal, apare la ferma lui Searcher (Exploratorul) – spre surprinderea lui şi a soţiei sale, Meridian. El aduce veşti proaste: pando – planta revoluţionară pe care Searcher a descoperit-o cu ani în urmă – are probleme şi toţi sunt în pericol grav. Trebuie să meargă la sursă, oriunde ar fi aceasta, pentru a-şi da seama cum să o salveze.

Conli spune:

„Adesea mă gândesc că pando a afectat Avalonia în acelaşi mod în care apariţia electricităţii a afectat lumea noastră. Dacă te uiţi la anii 1880 şi apoi la anii 1930, era o lume complet diferită, electricitatea a fost o forţă fenomenală. Când ei descoperă că planta este în pericol, asta determină acţiunea filmului. Pando devine motivul expediţiei care îl conduce pe Searcher înapoi la tatăl său, Jaeger, care a fost dispărut de mulţi ani.”

SINOPSIS:

Disney descrie noul film ca pe o poveste care „călătoreşte adânc într-un tărâm neexplorat şi inselator, unde creaturi fantastice îi aşteaptă pe legendarii Clades, o familie de exploratori ale căror neînţelegeri ameninţă distrugerea celei mai recente misiuni şi – de departe – cea mai importantă.”

Filmul îl are în rolul principal pe Jake Gyllenhaal (vocea Exploratorului Clade), iar printre voci regăsim alte nume celebre ca Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Alan Tudyk, Lucy Liu, Gabrielle Union, Jaboukie Young-White. Filmul este regizat de Don Hall, alături de Qui Nguyen.

Filmul va avea avan-premiera în cinematografe pe 24 noiembrie 2022 (premiera in data de 25 noiembrie), fiind distribuit în România de Forum Film.

VIDEO 3. Trailer Strange World - O lume ciudată

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro
https://www.facebook.com/CineForum.ro/
https://www.instagram.com/cineforumromania/
https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus