Skip to main content

COMUNICAT. „The Menu / Meniul”, un thriller psihologic despre lumea exclusivistă a restaurantelor de lux

 
COMUNICAT. „The Menu / Meniul”, un thriller psihologic despre lumea exclusivistă a restaurantelor de lux

COMUNICAT. Filmul Meniul, în cinematografe. Despre ce este vorba în producţia cu Ralph Fiennes?

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

„The Menu / Meniul” spune povestea unui cuplu, format din Margot (Anya Taylor-Joy) şi Tyler (Nicholas Hoult), care călătoreşte pe o insulă de coastă din nord-vestul Pacificului pentru a participa la o degustare la un restaurant exclusivist, Hawthorn, unde chef este un celebru bucătar retras acum, Julian Slowik (Ralph Fiennes), care a pregătit un meniu generos pentru oaspeţi speciali selecţionaţi.

Cuplului i se alătură trei fraţi tineri, aflaţi deja în stare de ebrietate, Bryce (Rob Yang), Soren (Arturo Castro) şi Dave (Mark St. Cyr), un cuplu bogat /mai în vârstă şi clienţii Anne şi Richard (Judith Light şi Reed Birney), renumitul critic de restaurante Lillian Bloom (Janet McTeer) şi editorul ei servil Ted (Paul Adelstein) şi un celebru star de cinema de vârstă mijlocie (John Leguizamo), alături de asistenta sa Felicity (Aimee Carrero).

Găzduită de personalul îmbrăcat imaculat, condus de generalul Elsa (Hong Chau), seara se deschide într-o atmosferă de tensiune crescândă, pe măsură ce secretele sunt dezvăluite şi sunt servite feluri de mâncare neaşteptate.

Mesenii devin, fără să vrea, degustători de alimente cu aspect deosebit de ciudat. Ceea ce este un restaurant rafinat pare mai degrabă un cult, cu chef Slowick (Ralph Fiennes) şeful unei echipe de bucătari care strigă „Da, chef!” într-un mod posedat. Astfel iese la iveală că meniul din ce în ce mai ciudat nu este decât un preambul pentru un final cu totul şocant.

În rolurile principale îi regăsim pe Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer, Reed Birney, Judith Light, Paul Adelstein, Aimee Carrero, Arturo Castro, Rob Yang, Mark St. Cyr şi John Leguizamo. Bazat pe un scenariu semnat de Seth Reiss & Will Tracy, filmul este produs de Adam McKay, Betsy Koch şi Will Ferrell.

VIDEO. Trailer Meniul

Cum a pornit ideea

În urmă cu câţiva ani, în timp ce vizita Bergen, Norvegia, scenaristul Will Tracy a luat o barcă către un restaurant elegant de pe o insulă privată din apropiere. „Sunt puţin claustrofob şi, când ne-am aşezat să mâncăm, am văzut barca care ne-a lăsat părăsind debarcaderul”, îşi aminteşte Tracy.

„Era o insulă mică. Şi mi-am dat seama că suntem blocaţi aici timp de patru ore. Dacă ceva nu merge bine?”.

Aşa s-a născut ideea unui thriller, iar Tracy i-a povestit conceptul colaboratorului său, Seth Reiss şi împreună au conceput o satiră cu o structură de poveste horror care curge după ritmul felurilor din meniul de degustare al unui restaurant de lux. Povestea e presărată cu de toate, mult umor la desert, ridicând tensiunea şi amplificând circumstanţele neobişnuite, păstrând în acelaşi timp elementele autentice ale industriei ospitalităţii.

Scenariul a ajuns în mâinile producătorilor Adam McKay şi Betsy Koch. „Eu şi Adam căutăm mereu filme de satiră ascuţită şi neconvenţionale, iar acesta le-a avut pe ambele”, spune Koch. „Am citit scenariul şi a fost prima dată în ultimii ani când am citit un scenariu de două ori la rând. L-am trimis lui Adam şi de acolo a fost vorba de a-i convinge pe Will şi Seth să ne lase să producem acest film.”

„Mi-a plăcut cum scenariul îmbină umorul şi satira usturătoare”, adaugă McKay. „E distractiv şi  întunecat şi pune sub semnul întrebării o cultură exclusivistă într-un mod surprinzător. Mi-a amintit de «The Trouble with Harry» în ton şi umor – care este unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile. Filmul amestecă satira muşcătoare cu umorul şi are un strop de absurditate sănătoasă. Sună ca o reţetă? Jur că nu am vrut să fac asta.”

Scenariul a fost trimis lui Mark Mylod, care a fost imediat cucerit de personaje şi de abordarea lumii restaurantelor. „Când am decis să regizez filmul, am făcut propria documentare în lumea restaurantelor de lux pentru a înţelege cum funcţionează şi care este nivelul de angajament şi stresul de a menţine acel standard extraordinar de artă noapte de noapte. Distruge oameni. Este o presiune incredibil de mare.”

Ingredientele cheie

Alegerea distribuţiei filmului a fost o provocare distractivă pentru Mylod. În timp ce bucătarul Julian Slowik (Ralph Fiennes), creierul din spatele restaurantului Hawthorn, este figura centrală în bucătărie, toate celelalte personaje construiesc cu adevărat acea lume.

„Am fost foarte norocos cu distribuţia, dar există o veche zicală care zice că lucrurile bune vin la scenariile bune şi asta s-a întâmplat şi aici”, spune Mylod. „Unul dintre acele lucruri bune a fost Mary Vernieu, directorul de casting, care este un geniu cu adevărat. (...) Aveam nevoie de genul de actori care să fie suficient de inteligenţi şi de încrezători să lase loc improvizaţiei. Treptat, am construit fiecare masă de oaspeţi.”

Deşi multe dintre personaje par insuportabile la suprafaţă, trăsăturile lor intenţionat clişeistice dezvăluie poveşti şi personalităţi mult mai complicate. Pe tot parcursul serii, personalul de la Hawthorn serveşte şase mese de oaspeţi, fiecare reprezentând un anumit tip de persoană care fie l-a înfuriat sau nu l-a respectat pe Chef Slowik, de la patroni nemulţumiţi de multă vreme, până la critici pompoşi de mâncare, până la gurmanzi care cred că ştiu totul.

SINOPSIS:

Tyler şi Margot călătoresc spre o insulă îndepărtată pentru a lua masa într-un restaurant exclusivist. Bucătarul şef Slowik îşi aşteaptă clienţii cu un meniu generos, dar şi cu câteva surprize terifiante.

În regia lui Mark Mylod, „The Menu / Meniul” este un thriller psihologic cu accente de comedie şi satiră, avându-i în rolurile principale pe Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Hong Chau, Janet McTeer. Bazat pe un scenariu de Seth Reiss & Will Tracy, filmul este produs de Adam McKay, Betsy Koch şi Will Ferrell.

Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producţii distribuite de Forum Film România, accesaţi:

https://www.cineforum.ro
https://www.facebook.com/CineForum.ro/
https://www.instagram.com/cineforumromania/
https://www.youtube.com/user/CineforumRomania

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus