Skip to main content

COMUNICAT. Samsung România dă startul celei de-a treia ediţii a competiţiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

 
COMUNICAT. Samsung România dă startul celei de-a treia ediţii a competiţiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

COMUNICAT. Samsung România dă startul celei de-a treia ediţii a competiţiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori. Competiţia se va desfăşura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024.

Publicitate

• Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate din cel mult 5 membri, în perioada 26 septembrie – 31 octombrie, prin completarea formularului disponibil pe platforma competiţiei.  

• Ediţia din acest an este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România şi Impact Hub Bucharest.

• În cadrul competiţiei, participanţii vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri şi ateliere în cadrul cărora vor învăţa despre metoda Sustainable Design Thinking, organizate cu obiectivul de a-şi aduce la viaţă ideile cu care s-au înscris în concurs.

La finalul competiţiei, echipele clasate pe primele poziţii vor câştiga echipamente Samsung şi sesiuni de training organizate de Google România.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Samsung Electronics România anunţă startul celei de-a treia ediţii a competiţiei naţionale Solve for Tomorrow. Ediţia din acest an este realizată în parteneriat cu Junior Achievement România, cu sprijinul Google România şi Impact Hub Bucharest. Ediţia precedentă a înregistrat un număr record de 325 de înscrieri la nivel naţional.
În căutare de minţi fresh şi dorinţa de a produce o schimbare

Prin intermediul Solve for Tomorrow, Samsung Electronics România caută tineri hotărâţi să modeleze viitorul cu ajutorul ideilor inovatoare. Competiţia lansată astăzi se adresează elevilor de liceu cu vârste între 16 şi 18 ani dornici să producă o schimbare în comunitatea din care fac parte îmbinând tehnologia şi educaţia cu soluţiile eficiente şi sustenabile.

Tinerii se pot înscrie în perioada 26 septembrie – 31 octombrie 2023, pe platforma www.samsung.com/ro/solvefortomorrow, în cadrul celor patru categoriide concurs: Mediu Înconjurător, Diversitate şi Incluziune Socială, Educaţie şi Dezvoltare Durabilă. 

“Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare şi pline de creativitate în cadrul unei noi ediţii Solve for Tomorrow. GenZ - aceşti tineri mereu la curent cu ce se întâmplă sunt pregătiţi oricând să acţioneze pentru a face lumea un loc mai bun. Pe parcursul celor două ediţii organizate până acum în România, participanţii au dat dovadă de implicare, responsabilitate, entuziasm şi maturitate, dezvoltând proiecte complexe, orientate spre rezolvarea unor probleme identificate în societate.

Continuăm să investim în comunitatea locală de tineri, punându-le la dispoziţie instrumentele de care au nevoie pentru a schimba lumea începând de astăzi, idee cu idee. Suntem mândri să facem împreună cu aceştia paşi mici spre schimbări sustenabile”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Pe perioada desfăşurării Solve for Tomorrow, tinerii sunt încurajaţi să îmbine tehnologia cu educaţia şi creativitatea prin intermediul sesiunilor de mentorat şi al cursurilor de Sustainable Design Thinking organizate în parteneriat cu Junior Achievement România. Prin platforma de workshop-uri şi intâlniri dedicate, Samsung îşi propune să pună la dispoziţia tinerilor cât mai multe informaţii şi să îi îndrume pe aceştia în toate etapele de dezvoltare ale unui proiect, în aşa fel încât ideile înscrise în competiţie să prindă viaţă şi să aibă un impact pozitiv asupra societăţii.

“Solve for Tomorrow reprezintă o oportunitate de a lucra alături de tineri cu iniţiativă, de a încuraja inovaţia şi creativitatea şi de a pune în evidenţă modul în care tehnologia poate contribui la dezvoltarea unor comunităţi sustenabile.

Suntem nerăbdători să descoperim schimbarea aşa cum este ea văzută de tineri şi suntem convinşi că şi în acest an va fi o competiţie care inspiră, care creează impact şi noi experienţe de învăţare pentru participanţi”, a declarat Loredana Poenaru, Director Educaţional Junior Achievement România.

Formatul competiţiei

Competiţia este formată din două etape. În prima etapă, elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la cinci membri, completând formularul disponibil pe platformă, până la data de 31 octombrie.

În urma evaluării, membrii juriului vor selecta 25 dintre proiectele înscrise pentru participarea la activităţile prevăzute în cea de-a doua etapă a competiţiei.

Cei selectaţi în etapa a doua vor beneficia de workshop-uri şi sesiuni de mentorat care îi vor ajuta să îşi dezvolte ideile inovatoare propuse pentru a rezolva diversele provocări identificate în societate. Puteţi afla toate detaliile în Regulamentul competiţiei.

GALERIE FOTO. Lansarea Solve for Tomorrow

Calendarul Solve for Tomorrow, ediţia 2023 – 2024

• Lansare Competiţie: 26 septembrie 2023
• Perioadă de înscriere: 26 septembrie – 31 octombrie 2023
• Jurizarea proiectelor înscrise: 1 – 8 noiembrie 2023
• Anunţarea participanţilor selectaţi pentru etapa a II-a, pe site-ul competiţiei: 8 noiembrie 2023
• Validarea participanţilor în cea de-a doua etapă: 9 – 17 noiembrie 2023
• Desfăşurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 20 noiembrie – 15 decembrie 2023
• Participanţii lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiţie: 22 noiembrie – 20 decembrie 2023
• Desfăşurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 – 22 ianuarie 2024
• Desfăşurarea sesiunilor de mentorat: sesiunea I – 11 – 15 decembrie 2023; sesiunea II – 29 ianuarie – 7 februarie 2024
• Eveniment Demo Day: 13 februarie 2024
• Finala Competiţiei: 20 februarie 2024

Parteneri

În cadrul ediţiei din acest an, Google România şi Impact Hub Bucharest s-au alăturat proiectului în calitate de parteneri, cu obiectivul de a oferi, alături de Samsung Electronics România, mai multă vizibilitate competiţiei atât în rândul tinerilor, cât şi în rândul potenţialilor investitori care îi pot ajuta pe participanţi să continue dezvoltarea ideilor inclusiv după finalizarea competiţiei.

“La nivelul biroului Google din România avem în desfăşurare multiple programe de promovare a educaţiei în zona de tehnologie, astfel încât am primit cu mult entuziasm proiectul Samsung destinat liceenilor dornici să producă o schimbare în comunitatea din care fac parte.

Scopul nostru este acela de a încuraja un număr cât mai mare de tineri să urmeze o carieră în tehnologie. Peste 2000 de elevi ne-au vizitat biroul în ultimii ani pentru a vedea cum este să lucrezi la o companie de tehnologie, au cunoscut googlerii de aici, le-au pus întrebări şi au învăţat cum funcţionează produsele Google precum Cloud, Maps sau Translate şi cum ajută acestea lumea. Suntem nerăbdători să-i cunoaştem şi pe câştigătorii Solve for Tomorrow de anul acesta şi să învăţăm unii de la ceilalţi” a declarat Sorin Sfetcu, Industry Manager Google România.

“Ne bucurăm să ne alăturăm acestui demers extrem de important, în calitate de parteneri Solve for Tomorrow, ediţia 2023 – 2024. Pentru a pregăti tinerii din România să devină antreprenori de succes în viitor este esenţial să-i spijinim astăzi în dezvoltarea unei mentalităţi inovatoare şi în găsirea unor soluţii creative la problemele cu care se confruntă în comunităţile lor.

Prin intermediul acestui parteneriat, îi încurajăm să utilizeze tehnologia, să colaboreze în echipă şi să îşi valorifice ideile pentru a genera schimbări pozitive în societate. Acest demers reflectă pe deplin valorile Impact Hub Bucharest şi ne inspiră să contribuim la modelarea viitorului prin educaţie şi inovaţie”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO şi Confondator Impact Hub Bucharest.

Peste 600 de proiecte înscrise în Solve for Tomorrow România

În cadrul celor două ediţii organizate până în prezent în România, peste 600 de idei au fost înscrise în competiţie la nivel naţional. Participanţii selectaţi pentru cea de-a doua etapă a Solve for Tomorrow 2022-2023 au beneficiat de 4 luni intense de pregătire formate din ateliere, workshop-uri şi sesiuni 1:1 realizate cu sprijinul mentorilor din cadrul Samsung Electronics România şi Junior Achivement România.

În plus, tinerii au avut ocazia să interacţioneze cu creatori de conţinut apreciaţi, ambasadori de brand Team Galaxy – Bogdan Techeş, Lorena Şerban, Jaxi şi Radu Constantin, care, în cadrul întâlnirilor online organizate au împărtăşit din experienţa lor despre cum poţi face diferenţa pe platformele de social media prin conţinut calitativ. Solve for Tomorrow 2022 – 2023 a însemnat, de asemenea, şi interacţiunea cu peste1.200 profesori şi mai mult de1.300 elevi.

Câştigătorii ediţiei 2022 – 2023

Echipa Colegiului Naţional Eudoxiu Hurmuzachi din Rădăuţi s-a clasat pe prima poziţie, în urma dezvoltării prototipului unui sistem hidroponic care permite cultivarea plantelor într-un substrat de nutrienţi şi adaos vegetal, care încetineşte ritmul de evaporare a apoi.

Premiul al II-lea a fost acordat echipei Spacemind Kingdom, de la Liceul Tehnologic Jacques M. Elias din Sascut, care a dezvoltat conceptul unui joc-aplicaţie adresat fetelor, pentru promovarea educaţiei în domeniile STEM.

Echipa SurvEco de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu din Bucureşti a ocupat cea de-a treia poziţie cu prototipul unui sistem de drone, care, prin intermediul AI, va putea identifica zonele limitrofe oraşelor, cu depozitări sau arderi ilegale de deşeuri.

Despre Solve for Tomorrow

Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiţie unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă şi dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunităţii. Solve for Tomorrow s-a desfăşurat în aproximativ 23 de ţări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenţi participanţi. În acest timp, competiţiei Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenţi, profesori şi părţi interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenţie şi creativitate în şcolile şi comunităţile în care operează.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii şi creează viitorul prin tehnologii şi idei. Compania redefineşte lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a accesoriilor smart a tabletelor, electrocasnicelor, a sistemelor de reţea, a sistemelor LSI şi a soluţiilor LED. Pentru cele mai noi informaţii, vizitaţi Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus